Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Headset pt. telefon fix

v3l0

Postări Recomandate

De curand m-am angajat la o mare companie unde trebuie sa raspund la telefoane sau sa sun diversi "ingineri" de pe teren. Problema este ca in acelasi timp trebuie sa folosesc si telefonul, rezultand o scadere a persormantei mele si o senzatie de lipsa de comoditate. Compania nu vrea sa ne ia Headset-uri profesionale, deci m-am hotarat sa-mi fac eu unu'.Din pacate nu am prea gasit nimic despre headset-uri pe google (mai exact, NICI O SCHEMA de headset). Si cum aceste accesorii tind sa fie obscen de scumpe (vezi casti.ro)... orice sugestie este binevenita.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• v3l0

3

• one

1

• MiniTehnicus

1

Top autori în acest subiect

Pentru telefoanele GSM, fiecare model are si Headset, sunt kiturilehand-free.Pentru telefoane fixe cel mai simplu este sa adaptezi un sistemcasca+microfon pentru PC in locul receptorului.Problema este cablul care nu o sa-ti permita o libertate prea mare.Iar la partea de comutare, cel mai simplu este sa inlocuiesti " furca "telefonului cu un comutator sau cheie telefonica.M-am gandit si eu la un moment dat sa-mi realizez un sistem ca astadar nu am gasit componentele electronice sa-l fac automat si nu am avut chiar atata nevoie de el asa ca am abandonat proiectul.

Link spre comentariu

casca de de PC nu poate fi adaptata doar dpdv al mufelor pt a fi conectata la telefon, chiar si numai deoarece casca are 32 de ohmi, iar receptorul 8ohmi, deci sunetul ar fi cam de 4 ori mai slab.Problema cablului nu se pune, deoarece cashtile din ziua de azi au si 2 m de cablu, iar mie imi trebuie maxim 1.5m.Ce este o "cheie telefonica"?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Uneori, e posibil sa scape curent continuu in receptorul telefonului, care este gandit sa reziste. Ce condensator pot pune si cum (serie, paralel) pentru a opri orice sansa ca curentul continuu sa ajunga in casti?!?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări