Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cuva masina automata

Vizitator nyni

Postări Recomandate

Vizitator nyni

am si eu o problema daca cineva poate sa ma ajute.Am o masina de spalat indesit si vreau sa schimb rulmenti problema e ca nu stiu cum sa desfac cuva, la prima vedere parca ar fi lipita ,cuva e de plastic nu pot sa scot tamburul

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• grifonul_alb

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator djvasy

salut. si eu am schimbat tamburul de la masina mea decurand. sunt doua tipuri de cuve: turnate( lipite) caz in care nu ai ce sa faci decat sa schimbi cuva cu tot cu tambur dar la cat o sa coste cred ca e mai convenabil sa iei alta masina noua; demontabile, cazul meu era formata din doua bucati prinse la mijloc din loc in loc cu niste cleme metalice si suruburi. bafta

Link spre comentariu

Daca cuva ta este demontabila - te-ai scos - gasesti ceva pasi de demontare - montare pe youtube. Daca este turnata atunci ai ceva mai mult de lucru dar se poate repara.

1. Demontezi si scoti afara cuva din cadrul masinii.

2. Faci rost de cea mai subtire (in grosime) panza de bomfaier sau pentru fierastrau pendular. Sau alt dispozitiv de taiat cat mai subtire si nu prea adanc.

3. Pe circumferinta cuvei vei observa o parte mai groasa, unde este imbinarea dintre cele 2 parti ale cuvei. Vei taia cu multa rabdare si cat mai fin posibil. Nu trebuie sa te grabesti deoarece daca fortezi sa despici cele 2 piese - vor crapa foarte usor.

4. Dupa ce ai terminat de taiat - scoti vechii rulmentii (gasesti pe youtube cum se poate face), montezi noii rulmenti.

5. Pilesti- slefuiesti un pic acolo unde ai taiat cu smirghel mai mare ( granulatie 40 - 60).

6. Le alipesti (fara silicon) si dai gauri de 3 sau 4 mm in functie de ce suruburi gasesti prin magazine. Eu am folosit suruburi de 4 mm din 10 in 10 cm. Si saibe de 10 mm diametru , dar pe care a trebuit sa le mai ajustez deoarece erau prea mari si le-am pilit pe o margine. Faci proba sa vezi cum vin suruburile si saibele.

7. Desfaci toate suruburile si pe parte a cuvei pui silicon care rezista la 120-140 grade celsius in cordon gros de 4 - 5 mm. Nu-ti fa probleme daca este prea mult si cand vei strange va "expanda" in interiorul cuvei.

8. Lipesti cele 2 parti ale cuvei dar fara a presa , doar cat sa se transfere silicon si pe cealalta parte de cuva. Apoi le deslipesti si le lasi cu 2-5 minute mai mult decat scrie in indicatiile de pe tubul de silicon.

9. Acum lipesti cele 2 parti ale cuvei , dar fara a presa prea mult, si fixezi suruburile si piulitele cu saiba - indicat saiba atat la capul de surub cat si la piulita. Apoi strangi cate o tura de piulita fiecare surub pe rand pana le strangi pe toate. Dupa cei ai dat o tura de cuva, astepti 5-10 minute si apoi mai strangi o tura de piulita fiecare surub pe rand . Si repeti asta pana vezi ca suruburile sunt stranse destul de bine. ATENTIE - nu forta suruburile - se strica foarte repede filetul lor - sau crapa marginea cuvei.

10 - si finis . Lasi cuva 12-24 ore cat scrie pe tub ca siliconul sa se intareasca. Apoi faci o proba cu apa la cuva (pui apa in cuva) sa vezi daca cumva este vreun por afurisit pe unde va curge apa. Daca totusi exista vreun por - dar este in partea de sus a cuvei ( cum este ea pozitionata in masina de spalat) - nu-ti fa probleme pentru el. Daca este in partea de jos - atunci folosesti Bison sau Momento sau alti adezivi mai puternici doar pentru a astupa acel por pe exteriorul cuvei.

ATENTIE - nu va grabiti si nu folositi adezivi silicon prea puterni deoarece daca o sa mai aveti nevoie nu o sa reusiti sa demontati usor cuva si iar va trebui sa taiati.

Apoi montezi toate inapoi in masina si Spor la spalat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări