gabrielmrc Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 salut am si eu o problema sa-i spun asa am realizat un traductor de temp (0-150*C). o sa masor 2 temp (temp1 temp2) si sa afisez diferenata dintre cele doua. am realizat partea asta ma intereseaza urmatoarele: pe prima linie o sa se "plimbe" un text cu un anume continut ( traductor de temp numele meu etc.). pe cea de-a doua linie sa fie afisate temperaturile si diferenata sa se "plimbe" tot de la dreapta spre stranga. se poate face aceaste lucru dar simultan adica sa apara textul "plimbat" de la stanga la dreapta pe cele doua linii cu informatiile aferenta (cum am specificat mai sus)? sper sa fi fost destul de explicit. mai jos este un exemplu facut de mine dar am reusit sa "plimb" textul pe prima linie a lcd-ului char *text ="Traductor de Temperatura ", *text1="Student: ion vasile", *text2="Indrumator: ING.gigi andrei", *text3="TEMP1:", *text4="TEPM2:",*text5="Diferenta:"; char i,j; void Move_Delay() { // Function used for text moving Delay_ms(150); // You can change the moving speed here } void main() { TRISC = 0; // port C setat ca iesire Lcd_init(&PORTC); // initializare LCD foloseste pinii din port C Lcd_Config(&PORTC, 0,2,1,6,5,4,3); LCD_Cmd(LCD_CLEAR); // Clear display LCD_Cmd(LCD_CURSOR_OFF); // Turn cursor off while (1) { // afisare text LCD_Out(1,16, text); // Print text to LCD, 1st row, 1st column for(i=0; i<22; i++) { Lcd_Cmd(LCD_SHIFT_RIGHT); Move_Delay(); } LCD_Cmd(LCD_CLEAR); //AFISARE TEXT1 LCD_Out(1,16, text1); for(i=0; i<22; i++) { Lcd_Cmd(LCD_SHIFT_RIGHT); Move_Delay(); } LCD_Cmd(LCD_CLEAR); //AFISARE TEXT2 LCD_Out(1,6, text2); for(i=0; i<33; i++) { Lcd_Cmd(LCD_SHIFT_RIGHT); Move_Delay(); } LCD_Cmd(LCD_CLEAR); }} daca aveti o idee va rog sa-mi transmite-ti si mie. ca sa nu existe nici un dubuie in ceea ce am spus uite aici un exemplu http://www.youtube.com/watch?v=HY-zX2xXzCA am vazut ca are niste linkuri cu surse dar nu prea am inteles mare lucru. ideea e sa fac da textul meu sa se plimbe pe amblele linii cum este in video pe linia a doua. ms anticipat Link spre comentariu
gabrielmrc Postat Iunie 2, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2011 chiar nimeni nu are nici cea mai mica ideea cum sau ce trebuie facut?? :cry: Link spre comentariu
10vid Postat Iunie 11, 2011 Partajează Postat Iunie 11, 2011 Primul parametru din LCD_Out specifica linia, al doilea coloana pt. afisare.Incearca:LCD_Out(1,16, text1)LCD_Out(2,16, text2) Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 11, 2011 Partajează Postat Iunie 11, 2011 Si unde-i scrolu'? Link spre comentariu
10vid Postat Iunie 11, 2011 Partajează Postat Iunie 11, 2011 in primul post ...cred Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 11, 2011 Partajează Postat Iunie 11, 2011 Nu, in raspunsul tau de mai sus, ala cu LCD_Out(), care-i partea care se ocupa de scroll? Link spre comentariu
gabrielmrc Postat Iulie 4, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2011 Nu, in raspunsul tau de mai sus, ala cu LCD_Out(), care-i partea care se ocupa de scroll?for(i=0; i<22; i++) {Lcd_Cmd(LCD_SHIFT_RIGHT);Move_Delay();} Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum