Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect tv provision 2163T

Vizitator desmond

Postări Recomandate

La 60 V tensiune pe catozi(disipatie mare pe finalul video)tubul"trage sa moara".Varianta cu scurtcircuitarea R,nu este o solutie deoarece s-au marit impulsurile pe filament, si tubul nu o mai duce mult.Ca solutie recomand regenerarea tubului!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

7

• ionel sm

5

• adydep

3

• BUGHIU

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cu soclu scos de la tub tensiunea ramane la 25v. Eu am scurcircuitat pe filament de proba R15 de 0,33ohmi si din acel moment nu mai se vede nimic.

Editat de ionel1959
Link spre comentariu

Da,este normal deoarece finalul video la TV2K,este de tipul cu "cut-off",adica cu control automat al curentului de fascicol.Cu alte cuvinte cand tubul"moare de tot"cam aceasta este tensiunea si cu fv. montat.La un tub bun pe catozi gasim 100V-130V(valori aproximative).Pai da cu R scurt se vede mai bine deoarece catozii sunt "mai incalziti"filamentul fiind supraalimentat.

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Eu am inteles ca nu mai apare fenomenul "de manjire".Filamentul se mai aprinde?Tubul este cumva Ekranas(Lituanian)?Ca observatie,la televizoarele cu cinescop uzat f. video prezinta semne de incalzire.

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Se aprinde filamentul .Tub flat A51q320x fabricat in Indonesia.  Pe el mai scrie LG philips displays.

daca tubul este  LG philips este clar tub defect am intilnit tuburi de astea si dupa maxim 4 ani faceau probleme deci pune sasiul pe alt tub pentru probe pentru o precizie 100%

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări