Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect tv provision 2163T

Vizitator desmond

Postări Recomandate

• Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

7

• ionel sm

5

• adydep

3

• BUGHIU

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator desmond

Masurati aceste tensiuni sa vedeti daca exista vreo diferenta.Pin 45-FB=0,31VPin49-BCL=2.05VPin36-EHT=1,78VPin34-H/fb=0,43VPinii procesorului.

Pin 45-FB=0,38VPin49-BCL=3.34VPin36-EHT=1,87VPin34-H/fb=0,48V

De ce nu incercati sa montati sasiul pe alt tub ? parerea mea este ca aveti tubul defect.

momentan nu am nici un tub disponibil si nici sasiu cacare sa se potriveasca la piniam un sasiu 11AK30 functional ma gandeam sa montez placa tk la el si sa incerc tubul
Link spre comentariu

Pin 45-FB=0,31VPin49-BCL=2.05VPin 45-FB=0,38VPin49-BCL=3.34VDeci diferenta semnificativa pe pinul 49 BCL.Verificati componentele din atas si mai verificati cu pinul 49 al procesorului in aer daca se modifica ceva(ar trebui un pic sa se modifice lumina)

Link spre comentariu
Vizitator desmond

Pin 45-FB=0,31VPin49-BCL=2.05VPin 45-FB=0,38VPin49-BCL=3.34VDeci diferenta semnificativa pe pinul 49 BCL.Verificati componentele din atas si mai verificati cu pinul 49 al procesorului in aer daca se modifica ceva(ar trebui un pic sa se modifice lumina)

am decuplat emitorul tranzistorului VT201, nici o diferentao sa incerc sa montez placa tk pe sasiul 11AK30 sa verific tubul
Link spre comentariu
pana la urma am renuntat

:smt044 :smt044

Sigur tubul este bun? Parca rosu nu este in regula - nu se vede foarte clar dar pare fenomen de tub uzat sau cu tensiune mica de filament. Daca umblati la contrast ce efect are ?

Eu as verifica pe alt tub , sau pe asta cu alt sasiu bun

Si mie imi pare problema de tensiune filament dar cum au zis colegii verificati inainte sa nu ardeti tubul.

Asa este,filamentul este subalimentat;osciloscopul direct pe pinii filamentului si verificat 20-22 Vpp;sau cu un aparat de masura cu RMS 6,3 V tensiune efectiva ( atentie !, care sa si poata masura la frecventa linii de 15625 Hz ,altfel apare eroare - exista multimetre care masoara RMS ,dar pana la 1000 Hz de exemplu)

Link spre comentariu
Vizitator desmond

Asa este,filamentul este subalimentat;osciloscopul direct pe pinii filamentului si verificat 20-22 Vpp;sau cu un aparat de masura cu RMS 6,3 V tensiune efectiva ( atentie !, care sa si poata masura la frecventa linii de 15625 Hz ,altfel apare eroare - exista multimetre care masoara RMS ,dar pana la 1000 Hz de exemplu)

tot ce este posibil sa fie filamentul subalimentatdeja iam pus traful defect inapoi sa-l schimb din nou prea multa pierdere de timp pt. un tv

Schimba si soclul TK

primul lucru asta l-am facut am curat pini si am verificat soclulmultumesc tuturor pt. soluti
Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări