Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Componenta RFT A221D

Postări Recomandate

Buna ziua. Am un receptor EKD 300 cu o defectiune in etajul de demodulare. Nu gasesc un integrat si nici echivalentul lui. Integratul se numeste A221D. Va rog daca stie cineva un echivalent sau datasheet-ul original. In schema pare a fi un amplificator FI urmat de un mixer toate in aceeasi capsula. Multumiri YO3GJE Gelu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo3gje

5

• misuraelectronic

1

• Toni Marginean

1

Top autori în acest subiect

a221d nu apare in cataloagele de echivalente , insa eu as indrazni sa presupun ca ar fi echivalent cu tba120s...! verificati comparativ , pin cu pin , ceea ce aveti dvs real in aparat cu data-sheet-ul lui tba120s si vedeti daca am presupus corect sau nu... :da

Link spre comentariu

Multumesc pt raspuns Exact asa am gandit si eu. In catalogul de integrate pe care il am este dat ca echivalent pt A220 TBA120. A221D NU EXISTA ! TBA 120 corespunde la pinii de alimentare si la pinii de intrare si iesire cu A221D numai ca TBA este un demodulator FM iar A221 ( cel putin in schema de la EKD300 ) este un amplificator mixer care se foloseste ca demodulator AM si BFO pt emisiunile SSB. Am sa-i pun un TBA120U ( 18 volti ) sa vad ce se intampla. :))

Link spre comentariu

Pt cine mai este interesat: Am pus TBA120U in loc de A221D si.... nu s-a intamplat nimic :101. Nu merge cu TBA120U merge cu TBA120S! Acum merge fara probleme.

Link spre comentariu

Am mai studiat si am gasit diferente la circuitul de alimentare; TBA120S/U/T nu poate fi montat in loc de TBA120A sau A220D, A221D din cauza circuitului de alimentare. Am sa probez cand ajung acasa si voi posta rezultatele

Link spre comentariu

Am probat, si vreau sa spun ca TBA120S pe care le-am primit cadou de la dl. Chitulescu SP5BLN ocazie cu care ii multumesc mult de tot, merg perfect pin la pin in locul lui A221D. Acum receptorul merge perfect, unde mai pui ca am montat si filtrele LSB ingust si larg!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări