Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O parere despre o punte redresoare

Vizitator valy4you1

Postări Recomandate

Vizitator valy4you1

Va salut stimati colegi!!E pentru prima data cand postez pe acest forum asa ca imi cer scuze daca gresesc pe undeva.Mi-am facut si eu de curand un amplificator cu doua kituri mono TDA 7294.Am avut un traf de vreo 500W ce imi scote tensiunile alternative de 10,20,30 respectiv 70 de V.Din ce am citit eu pe aici si inteles de la voi imi trebuia ca acest traf sa aibe o asa zisa mediana.M-am gandit sa fac ceva sa numai desfac traful si sa ii bobinez secundarul.Mi-a iesit ceva de genul ca in imaginea atasata.Am zis sa ii fac o proba sa vad daca merge...siii...surpriza zguduia geamurile iar la volum mic nu avea nici pic de brum.Tin sa precizez ca am alimentat doar un singur kit pe o singura intarare si pe o singura boxa.Vreau sa va cer si voua o parere despre ceea ce am facut eu acolo...Oare o merge sa alimentez si al doilea kit tot din aceeasi punte si din aceeasi condesatori sau fac altele separat si iau numai alternativul din traf?Cu multumirii....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TESSLA

2

• ionioni2008

1

• indy666

1

• ionu7z1992

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ce ai facut acolo se numeste redresare monoalternata, nu e rau, dar ai riplu mare pe tensiunea redresata, atat pe bara de + cat si pe -.Ca nu-ti baraie cu brum, este meritul PSSRului integratului, dar -in sine- nu este o solutie recomandata in constructia amplificatoarelor.On topic: da, poti proba si cu al 2-lea montaj, sunt sanse mari sa-ti mearga chiar cu (doar) o punte.Apropos, pe cel de-al treilea cond, cel pus intre + si -, ce tensiune ai?

Link spre comentariu

Schema aia e un dublor iar intre plus si minus o sa ai tensiune dubla fata de redresarea "obisnuita"...deci, cum a zis si "antevorbitorul" meu ia si masoara ce tensiune ai pe condensatorul al treilea...sa nu depaseasca 100 V. Solutia asta cu dublare de tensiune am mai experimentat-o si eu...a fost doar ceva temporar, dar daca traful e puternic si ai si niste condensatori de capacitatea mare solutia poate fi nu doar temporara ci definitiva. Asa ca daca vrei sa mai montezi un kit parerea mea ar fi sa mai pui niste condensatoare.

Link spre comentariu

Corect! Acuma am vazut datasheetul integratului. Probabil ca a folosit priza de 30 Vca...ca atare poate folosi linistit schema respectiva..iar daca mai are...sa mai puna condensatori. Aici nu este valabil ca ce e mult strica. :rade:

Link spre comentariu
Vizitator valy4you1

deci...am legat puntea de iesirea de 20 v a trafului bine aveam vreo 21 virgula ceva,redresat trecut prin condesatori cam 30 vcc.Intre + si gnd am + 30 v in sarcina vreo 27 v,intre gnd si - am -30 in sarcina tot -27 iar intre cele doua + si - am 60 in sarcina vreo 55 v.Din cate vad se imparte tensiunea egal pe cele doua ramuri.Ma gandesc sa mai fac punte de diode de 10 A la fel ca celelalte cu inca 3 condesatori pentru celalalt kit,si sa iau cei 20 v de la traf.Nu stiu ce tensiuni o sa am in momentul cand o sa umblu la balans daca ma intelegeti ce vreau sa zic...

Link spre comentariu

In afara ca o sa ai tensiune mai mica in sarcina nu se intampla nimic... Ce ai vazut tu +30/-30v este tensiune simetrica...Tipic surselor din amplificatoarele de audiofrecventa...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări