Flor Postat Iunie 18, 2011 Partajează Postat Iunie 18, 2011 Cu asta am inceput eu. Legand intre 2 copaci 1 fir sa prind "Europa libera"..Pe bloc nu m-a lasat administratora..Asa ca atunci cand o sa auzi cum se aude cu antena pe bloc, o sa prinzi gustul..Daca cineva ai inteles ca eu regret macar una dintre zilele din cei 33 de ani de cand fac electronica, -la inceput ca amator, apoi ca elev, dupa care ca profesionist cu diferite trepte- jur ca nu asta am vrut sa scriu... Ba chiar imi place din ce in ce mai mult si sunt fericit in fiecare zi in care pun mana pe letcon, sau pe PC sa fac un cablaj, etc.. Link spre comentariu
C.D. Postat Iulie 29, 2011 Partajează Postat Iulie 29, 2011 Pentru cine este interesat de constructia antenelor radio (UUS) si TV FIF/UIF), bucle, antene sinfazate, sa-mi trimita pe privat o adresa de mail, ca sa-i trimit cartea cu toate antenele radio/TV.Se numeste ANTENE de Eberhard Spindler, este in format pdf si are 21MB. Link spre comentariu
GEODX Postat August 27, 2021 Partajează Postat August 27, 2021 la 145 cm lungime dipol pentru cablu normal tv 75 ohmi lungimea buclai este de 116 cm. sunt radioamator si stiu ce spun. salut Link spre comentariu
GEODX Postat August 28, 2021 Partajează Postat August 28, 2021 On 5/30/2011 at 9:24 PM, NICA said: fi-ti va rog amabili si spuneti-mi lungimea buclei pentru un dipol inchis (clasic la fel ca antena de camera pt. tv).vreau sa folosesc antena la receptia ukw .lungimea dipolului este de 145cm,cele 3 elemente ale reflectorului sunt de 175cm iar cele 3 elemente din spatele dipolului sunt de 126cm.este o antena veche de vreo 30 de ani si era folosita pentru receptia posturilor ukw iugoslave in Timisoara si-mi amintesc ca mergea bine iar acum sunt la sat si nu receptionez bine 88,8 mhz ,frecventa pe care este postul meu preferat.vreau sa-i pun si un amplificator daca nu sunt multumit caci intentionez sa o plasez in pod sub tigla...????.nu stiu cum va merge dar macar sa-i fac bucla corect.o voi folosi la un radio de masina care l-am facut stationar cu un cablu coaxial de 75 ohmi.va multumesc. lungimea buclei va fi de 116 cm geodx 73 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum