Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Internet RDS

GS

Postări Recomandate

Salut!Am o mare problema.Am internet de la RDS,si timp de mai bine de un an,nu am avut probleme cu 3 calculatoare in spatele unui router Belkin...Dar acum cateva zile,routerul a inceput sa semnalizeze faptul ca nu mai vede modemul...adica ...rds...Am dat telefon la RDS,si,bineanteles,am primit raspunsul.Eu sunt de vina!!!Ei nu acorda asistenta DECAT pentru windows.Nici router,nici Linux,nici Mac,nimic altceva decat Windows.Acum.Pe actele de garantie a routerului Belkin,expirate de altfel acum cateva luni,scrie cum ca durata medie de utilizare ar fi 1 AN ???!!!Deci,anual ar trebui sa dau 150-200 lei pe un router nou(asta in cazul in care routerul s-a defectat...)???Ce as putea face?Un router nou?Ar fi deja al 3 lea...Sau as putea incerca sa pun un calculator tot timpul pe net,iar celelalte 3 sa le pun in retea de "internet sharing"?Niste sfaturi,va rog.Multumesc anticipat.GVS.P.S.Am incercat de nenumarate ori sa resetez routerul,dar apare anuntul ca nu recunoaste modemul...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• LostCell

1

• GS

1

• Th3_uN1Qu3

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Fa urmatoarea ghidusie si n'ai sa mai cumperi 10 ani router. Iei un calculator de preferat slim ca sa ocupe putin loc, minim Pentium II, care sa aiba 2 sloturi PCI. Pui acolo 2 placi de retea 3Com sau Intel (NU realtek, nu ca nu merg, dar la 2-3 luni pica in regimul asta). Placile de retea de preferat gigabit daca ai multe de transferat in LAN. Iti mai iei si un switch de cate porturi ai tu nevoie. Iti instalezi pe acel calculator FREESCO (incape pe o discheta), legi netul intr'una din placile de retea, din cealalta iesi in switch, configurezi PPPOE, si stai linistit. Dupa configuratia initiala nu ii mai trebuie nici monitor nici tastatura ca se poate accesa din LAN sau daca e nevoie chiar si de oriunde de pe Internet (dar sa pui parola ca lumea). Daca ii pui si hard stie sa ruleze si un mic webserver sau un FTP.Eu nu am net de la RDS dar stiu ca FREESCO suporta aceasta optiune. Routerul il am facut de 5 ani, anul trecut a suportat un upgrade (am schimbat calculatorul dintr'un Fujitsu P1 MMX 233 si 32MB RAM intr'un altul tot Fujitsu dar cu placa mai noua, pe care am putut pune un Celeron 566 cu 256MB), insa placile de retea si switch'ul au ramas aceleasi. Merge de zbarnaie. Am si o imprimanta Laserjet 4050 pe port paralel, am instalat'o si pe ea pe router si pot printa de la orice calculator din casa. :da

Link spre comentariu

eu zic sa testezi daca merge netu direct pe pc fara router,daca nu merge..e de la ei,varianta cu pc nu prea merge pt ca consuma mult si inutil,un router consuma 3..5wati cel mult spre deosebire de pc care papa minim 10wati.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări