Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Coborator de tensiune 24v dc to 12v dc cu lm 317

Vizitator dani_kfe

Postări Recomandate

Se incalzeste foarte tare deoarece consumul este pe o perioada prea mare pentru mufa de bricheta. Mufa de bricheta e gandita pentru un consum de cateva secunde, nu ore. Problema nu va fi incalzirea mufei ci incalzirea firelor. Daca firele se incalzesc prea tare exista riscul sa se topeasca invelisul si sa te trezesti cu un incendiu. Mufele se fac de obicei din bachelita care rezista la temperaturi mult peste 100 C, ceea ce nu se poate spune despre invelisul firelor care se inmoaie pe la 80-90 si se lichefiaza pe la 120. Inlocuieste firele care duc la si de la bricheta cu altele mai groase. Mai poti sa tragi alte fire pe care sa pui alt tip de stecher decat cel de bricheta, ceva gen priza de apartament dar acolo trebuie sa fii foarte atent la polaritate caci altfel se prajeste instant lada frigorifica.S-ar putea sa scapi de problema asta in cazul folosirii variantei cu LM2678.

Azi am incercat un circuit cu un lm317 si un 2n3055.2n3055 se incalzeste destul de tare cu toate ca radiatorul este de 20 cm x 10 cm.Pe radiator am pus un cooler de calculator.Problema e ca se incalzeste mufa de la bricheta si nu stiu din ce cauza.Oare de la siguranta din interiorul mufei sau contact imperfect?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator tyc

Solutia cu trasul alimentarii si terminarea circuitului cu o priza e adecvata; pt preintampinarea inversarii polaritatii,pune o punte de pe care se alimenteaza LM2678-12,~ ~ la priza si +- la 2678. Sursele astea functioneaza si in gol si in sarcina tot asa.

Link spre comentariu

Ceea ce, însă, nu o împiedică să se încălzească. La 4 A, o rezistenţă de contact de numai0,1 Ω înseamnă 1,6 W transformaţi în căldură, care se evacuează greu la acest ansamblude mufe. Verificaţi presiunea arcului cu care este prevăzut contactul central al "mufei tată"şi starea suprafeţei contactului corespondent al "mufei mamă", deasemenea starea lamelelorelastice exterioare prin care se obţine minusul.

Link spre comentariu

Mufele de bricheta sunt cam de kkt.De ex,sunt unele cu siguranta de sticla,tinuta de un arc. Deci arcul de otel e inseriat cu +ul :sparge: . La mine arcul a iesit prin carcasa de plastic,dupa ce s-a incins (la cativa amperi,tot asa,putini)Deci mare atentie!!

Link spre comentariu
Vizitator dani_kfe

Pana la urma am sa pun mufa ca si la sursa de alimentare reglabila si am mufe tata rosii si negre.Acelea se pot regla sa intre fortat in mufa mama si cred ca asta ar fi rezolvarea daca este vorba de contact slab.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări