Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sudura TIG la 12v(baterie auto)?

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Swat Cat

2

• OmuGabi

2

• bolek

1

Pai nu e nici o vrajeala, tipul foloseste o unitate de amorsare a arcului in HF (cutiuta aia gri) din cauza asta am si pus intrebarea pe topicul despre OCV mare (daca mai este necesar) in cazul folosirii acestui dispozitiv.

Link spre comentariu

Pai nu e nici o vrajeala, tipul foloseste o unitate de amorsare a arcului in HF (cutiuta aia gri) din cauza asta am si pus intrebarea pe topicul despre OCV mare (daca mai este necesar) in cazul folosirii acestui dispozitiv.

Deci pentru amorsarea arcului electric se folodseste HF ca apoi arcul sa se mentina din cei 12v si amperajul care il da bateria?am inteles bine? :nas:
Link spre comentariu

Dap!, un aparat TIG de tip invertor are aprox 80V in gol, in momentul in care a fost amorsat arcul electric, tensiunea scade pe la 20V aprox. Daca ai posibilitatea de a amorsa arcul electric prin HF, atunci este suficient 12V sau 24V de la o baterie auto.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Un tesla coil care in loc sa faca scanteie, induce inalta tensiune de HF in cablul care duce la cleste, astfel aparand ca o sursa HV inseriata cu iesirea de putere.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări