Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cu cat reduc panourile solare costurile pentru incalzire?

Vizitator mihaitanase15

Postări Recomandate

Vizitator mihaitanase15

Mi-am construit o casa si acum ma gandesc cum sa reduc costurile pentru incalzire. Am gasit si un site care comercializeaza panouri solare si alte solutii pentru incalzire http://www.teknofm.ro/ .

Panourile solare sunt o solutie pentru reducerea cheltuielilor cu incalzirea apei? Ce parere aveti?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vfp_mihai

2

• Purple

1

• Spitfire

1

• cristian_draghiescu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator dincaciprian

Costurile se reduc considerabil iar timpul de recuperare al investitiei este diferit in functie de complexitatea, tipul echipamentului folosit, cantitatea de apa calda sau caldura, cat si de zona unde este instalat, dar o estimare de circa 1,5-2,5 ani este normala. Considerand ca o asemenea investitie functioneaza peste 20 de ani cu cheltuieli de exploatare apropiate de zero, implementarea unei astfel de sistem este absolut rentabila.

Link spre comentariu

Pe timpul verii, un boiler electric de 80 litri, utilizat modic, consuma 16KWh/zi, deci aproape 500KWh/luna. La 1leu/KWh, economisiti in fiecare luna de vara cca. 500 lei.http://www.smalive.com/portals/2011/pre ... eturi.htmlCategoric, merita sa va dotati cu un panou pt. incalzirea apei calde.

cu tot respectul da unde ai vazut pret la 1kw de 1 ron , ca ma trec pe aragaz electric si altele , :rade: poti pune un scan la o factura
Link spre comentariu

Mi-am construit o casa si acum ma gandesc cum sa reduc costurile pentru incalzire. Am gasit si un site care comercializeaza panouri solare si alte solutii pentru incalzire http://www.teknofm.ro/ .Panourile solare sunt o solutie pentru reducerea cheltuielilor cu incalzirea apei? Ce parere aveti?

salut , domnule mihai mati bagat in ceatza , care apa vreti s-o incalziti , cea menajera, sau apa din instalatia de termoficare cu agent termic a centralei , fiti mai explicit va rog vreti sa reduceti costurile cu incalzirea apei ? ma gandesc ca dumneavoastra incalziti vreo apa , care de unde , sau poate vreti sa spuneti ,ca vreti sa reduceti costurile cu incalzirea casei, iar asta se face doar pe timp de iarna .pentru incalzirea pe timp de iarna cu ajutorul razelor solare cel mai bun ar fi un concentrator solar in forma de semicilindru .o zi buna .
Link spre comentariu

Tariful de tip monom practicat de E.ON (astazi 30.05.2011) este de 0,433 lei/KWh.Intr-adevar, pentru un consum de peste 3 KWh/zi in cazul tarifului de tip social,pretul este de aproape 1 leu/KWh.

Link spre comentariu

La doua-trei persoane nu cred ca-ti scoti investitia vreodata. La doua persoane si apa incalzita pe gaz platesc lunar de ordinul a 50 de ron gazul. Pina iti scoti miile de lei bagate in instalatie (plus ca ma indoiesc ca dupa 5-10 ani nu trebe sa incepi sa schimbi piese)...La o pensiune sau familie cu 10 copii deja e alta poveste.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări