paky90 Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Salutare all . am si eu o problema de cateva zile am observat ca a inceput sa imi creasca temperatura la cpu ffff mult de la 48 grade acuma imi ajunge si la 60 de grade in jocuri sau si pe net de multe ori . am schimbat si pasta si tot asa daca i tai din frecventa de exemplu 1,9 Ghz imi ajuge maxim pe la 52 de grade . Imi puteti spune si mie ce as avea de facut ? ca eu cred ca 60 de grade este o temperatura foarte mare pt un cpu de genu . Astept raspunsurii , sfaturii . Multumesc :jytuiyuam uitat sa va spun ca placa de baza este Gigabyte 8IPE1000 v4 si am 2 gb ramii si o plca video ati radeon hd3450da rdiatorul face contact cu cpu si coolerul merge fff bine imi ajunge pe la 4092 rpm Link spre comentariu
Putz Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Face bine contact radiatorul cu procesorul? Cooleru' mai merge ca inainte? La mine se incalzea tare si am miscat putin de radiator ca nu l-am asezat bine si s-a rezolvat. Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Buna seara ! Am si eu o intrebare ati curatat radiatorul si cooleru de la procesor de praf?Asteptam raspunsul ! Link spre comentariu
paky90 Postat Mai 29, 2011 Autor Partajează Postat Mai 29, 2011 da leam curatat dar tot asa se incalzeste care ar putea fi problema ? Link spre comentariu
Putz Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Dar e cald si radiatorul? .....temperatura aceea pe care o vedeti e temperatura capsulei procesorului deci ceva nu e bine in transferul termic.Ai curatat pasta veche inainte sa o pui pe cea noua? E strans suficient radiatorul pe procesor? Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 ...deci. s-ar putea sa fiu un pic offtopic dar eu as aborda problema astfel:1. verificarea celor spuse de colegi mai sus privind curatarea pastei vechi, pasta noua, elementele de strangere ...etc.2. verificarea frecventei /bios ....etc3. verificarea tensiunilor de Vcore. De ce spun asta pentru ca pentru modelul tau tensiunea normala Vcore este de la 1,475 V...1,525 V. Orice crestere de tesiune provoaca evident o crestere a puterii disipate. Spre exemplu: la V core =1,5 V ==> puterea disipata este de 59,3W iar la 1,525V ==> puterea disipata este de 61,5 W !!! ceea ce conduce clar la alta temperatura4. Nu-i gresit sa faceti o inspectie vizuala (sau reala daca aveti cu ce ) la condensatoarele de langa soket-ul procesororului ...va uitati dupa umflaturi...scurgeri pe placa....etc. De ce spun lucrul acesta ....pentru vechimea pe care-o are MB...>3 aniva rog sa cautati spec. ghidandu-va dupa codurile proc. care poate fi BX80532PE2533D sau cel mai probabil RK80532PE061512...din datele care le-ati oferit nu-mi dau seama Spor la treaba Link spre comentariu
paky90 Postat Mai 31, 2011 Autor Partajează Postat Mai 31, 2011 am observat ca voltaju la cpu este de 1,58 v si am verificat in bios daca as putea sa mai scad din voltaj dar nu am decat +5,0% , +7,5% si +10,0% . Exista ore un program cu care as putea sa mai scad din voltajul procesorului ? :sparge:Ma ajuta cineva ? Va Rog Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 ...ok...inca nu mi-ai raspuns daca ai verificat ce am scris in ordine ...1>2>3....Daca masurat ai 1,58 V....(nu stiu cu ce masori ...cat de calibrat este aparatul) este clar o problema ...Te rog daca poti sa schimbi sursa cu alat functionala...si sa masori din nou...eventual cu acelasi aparat.PS: nu cred ca real tensiunea de Vcore este de 1,58....citeste specificatiile acestui procesorSpor la treaba Link spre comentariu
adicontakt Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 eu pe un amd turion x2 am temperatura de 60 de grade de vre-o 2 ani si nu face probleme Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 pentru @adicontakt: nu mi-a raspuns ce model de procesor este dar din cate cunosc eu la modelul RK80532PE061512 (cel mai probabil sa fie asta ) temperatura maxima este de 72 grade....asa ca pentru el poate fi o problema in timp...nu-i cazul tau cu toate ca nu specifici daca este in full .... Link spre comentariu
paky90 Postat Iunie 1, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2011 da am curatat cpu cu alcool izopropilic inainte de a aplica noua pasta si am curatat si radiatorul tot cu alcool iar clemele de prindere sunt ok , voltajul la cpu este masurat cu everest si cu hwmonitor . spunetim cu ce program as putea sa mai scad din voltajul la cpu ? daca exista bineanteles . Multumessc Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 eu pe un amd turion x2 am temperatura de 60 de grade de vre-o 2 ani si nu face problemeAla'i altceva. P4 iti intra in limitare termica la 63C si merge ca dracu. @ paky90: Nu poti scadea voltajul pe placa ta. Da coolerul jos, curata si coolerul si procesorul cu alcool izopropilic (sau doar cu spirt daca nu ai), sterge'le cu o carpa uscata, pune pasta termica noua si vezi cum se comporta. Sigur pasta veche e uscata. Edit: Am vazut ca le'ai curatat deja. Ce pasta ai pus? Incearca cu Arctic Silver, aia alba care se foloseste la tranzistori e cam slaba pt procesoare. Link spre comentariu
mos ilie Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 Salut şi bine v-am găsit.Verifică atent fixarea cooler-ului în placa de bază.De multe ori, fixarea celor 4 cleme este destul de incomodă şi nesigură dacă se face cu placa de bază montată în carcasă.Poate ar fi bine să demontezi placa de bază, să verifici că montarea radiatorului este în regulă, să remediezi ( dacă trebuie remediat ceva ) şi să vezi apoi dacă temperatura se apropie de normal. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 Bun venit pe Elforum !Am convingerea că de-acum încolo numărul răspunsurilor concrete şi la obiectse va mări, în acest mod crescând şi volumul informaţiilor utile de pe forum ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum