Phenom9600-FX Postat Iulie 30, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2011 Asteptam...Poate imi prezint si eu agregatul saptamanile care urmeaza, o jmecherie de 1500-1600lm, doar pentru faza scurta + 900lm faza lunga + 250lm auxiliar.Succes!de ce "poate" si nu "cu siguranta". eu unul sunt f curios ce va iese si astept pozeSubscriu. Link spre comentariu
khrystyan Postat August 1, 2011 Partajează Postat August 1, 2011 Desigur baieti...Mi-ar face placere, doar sa-l termin si eu.LE: Momentan faza lunga de 900-950lm e gata, si instalata, culoare 4000-4300k, exact ca becul halogen... Pentru ca este. Iar auxiliarele sunt puse pe amortizoare si sunt (5x1W)x2 , adica mai pe inteles, 2 bare, cu 5 leduri de 1W, avand toate aprox 250lm.Mai urmeaza monstrul de 1600lm. Link spre comentariu
Phenom9600-FX Postat August 4, 2011 Autor Partajează Postat August 4, 2011 Pana apar noutati despre carcasa aia pun niste poze cu ce am facut pana acum... Ceva de genul asta va arata instalatia. In poze am un far facut dintr-o lanterna veche careia i-am inlocuit becul si oglinda cu o placuta pe care am montat leduri albe. Bate ok dar nu se poate compara cu ledurile de putere. Cand o sa am carcasa pentru far voi pune si noua cutie pentru electronica (care arata mult mai bine). Scuze ptr. calitatea pozelor dar nu am avut aparatul la mine... doar telefonul. Link spre comentariu
nicul Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 fa cutia triunghiulara, chiar daca iese mai mare, dar se potriveste mai bine in cadru. Link spre comentariu
Phenom9600-FX Postat August 5, 2011 Autor Partajează Postat August 5, 2011 Sunt de acord ca se potriveste mai bine una triunghiluara dar nu se gasesc cutii de aluminiu triunghiulare si nu vreau sa mai cheltuiesc si pe o cutie custom. Iar s-o fac din plastic nu mi se pare destul de rezistenta. Eu merg foarte tare si agresiv cu bicicleta pe drumuri neasfaltate, sar peste pietre, borduri, etc. si nu cred ca ar rezista una de plastic.Pe de alta parte asta sare in ochi pentru ca e alba si nu se integreaza cum trebuie acolo. Ma gandesc ca daca o fac tot albastra (sau sa se asorteze cu ceva) va fi altceva. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 7, 2011 Partajează Postat August 7, 2011 Ai accu 18650...circuit UVLO ai la ei? In final ,renunta la mufe de PC, alea-s gandite sa reziste in PC,PC care e asezat in casa,pe masa,birou,podea,covor => ca sta pe ceva solid. Conectorii pt echipamente mobile sant asigurati cu cleme,suruburi,holender,etc. Trebuie sa te gandesti si la gradul de protectie,fiind la exterior.Nu cred ca vrei ca dupa ce treci printr-o balta sa ti se stinga lumina! Link spre comentariu
khrystyan Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Nimic nou la faruri?Nu ai mai primit nimic de afara? Link spre comentariu
Phenom9600-FX Postat Septembrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2011 Salut, Nu prea am mai avut timp sa ma ocup de far. Am primit tot in afara de carcasa ca deocamdata nu mai am bani pentru ea. Am facut si partea de avertizare optica de la UVLO (aia cu cele doua leduri care se aprind cand bateriile ajung la anumite voltaje) insa am o problema cu reglatul circuitului. Chestia e ca vreau sa-l fac sa functioneze putin diferit de schema originala: adica un led sa se aprinda cand bateriile sunt la jumatate si al doilea cand sunt aproape de minim (10-15%). Cum as putea sa fac asta cu schema pe care o am? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 555 functioneaza de la 4,5V...nu ar fi mai potrivit ceva cu tranzistoare+zener?Are chinezul ceva la 1$ si ceva. Link spre comentariu
Phenom9600-FX Postat Septembrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Circuite gata facute? Poti pune un link, te rog? Merci frumos. Link spre comentariu
Phenom9600-FX Postat Septembrie 15, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2011 Am gasit niste scheme cu tranzistori si zenere. Imi place asta din poza de mai jos. Cum o pot adapta pentru voltajele mele ca ea e facuta pentru 6-14V? Aici si linkul catre mai multe: http://talkingelectronics.com/projects/ ... s.html#22A . Cea din poza se cheama Battery Monitor MkII pe site-ul respectiv. Link spre comentariu
cristian2009 Postat Septembrie 17, 2011 Partajează Postat Septembrie 17, 2011 Ce tensiune au bateriile cand sunt incarcate full ? 3,7 sau 4,2 volti ? Din cate am inteles, le folosesi inseriate. Link spre comentariu
Phenom9600-FX Postat Septembrie 17, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2011 Ce tensiune au bateriile cand sunt incarcate full ? 3,7 sau 4,2 volti ? Din cate am inteles, le folosesi inseriate.Sunt acumulatori pe LiPo. una are 3,7, deci ambele au 7,4V. Link spre comentariu
cristian2009 Postat Septembrie 17, 2011 Partajează Postat Septembrie 17, 2011 O varianta simpla de tot ar fi sa inseriezi un led cu cate o dioda zenner de 7 volti, respectiv 6 volti. Ambele leduri vor sta aprinse cand bateriile sunt incarcate complet. Cand tensiunea va scade sub 7 volti se va stinge primul led iar cand va scadea sub 6 volti se va stinge si al doilea.Daca va fi nevoie le inseriezi pe fiecare si cu o rezistenta ca sa nu le arzi.Aceste leduri vor fi de mica putere cu un consum redus de curent, aprox 10 mA fiecare.Ce tensiune are o baterie atunci cand este descarcata ? Link spre comentariu
nicul Postat Septembrie 17, 2011 Partajează Postat Septembrie 17, 2011 O varianta simpla de tot ar fi sa inseriezi un led cu cate o dioda zenner de 7 volti, respectiv 6 volti. Ambele leduri vor sta aprinse cand bateriile sunt incarcate complet. Cand tensiunea va scade sub 7 volti se va stinge primul led iar cand va scadea sub 6 volti se va stinge si al doilea.Daca va fi nevoie le inseriezi pe fiecare si cu o rezistenta ca sa nu le arziAdica cum functioneaza o dioda Zenner ?se da un circuit alimentat alimentat la 7,4V, dioda de 7V pusa in conductie inversa se deschide si se duce asa de multa tensiune pe ledul ala ca trebuie sa pun rezistenta, dar numai la nevoie ?Intrebarea ar fi la ce tensiune stabilizeaza o dioda Zenner de 7V:a- 0 voltib- 7 voltic- nu conteaza Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum