yo9hnf Postat Iunie 9, 2011 Partajează Postat Iunie 9, 2011 Un ATTiny13 este 5 lei. Iti pot face softul si ti-l pot programa gratis. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 Pai dureaza 3 saptamani transportul din HK la tine . Un ATTiny13 este 5 lei. Iti pot face softul si ti-l pot programa gratis.As vrea eu unul cu 3 trepte de PWM,secventiale.Apesi o data butonul ,factor de umplere maxim;apesi a doua oara-factor de umplere 70%;apesi a treia oara - factor de umplere 30%.Pe iesire are un optocuplor. Link spre comentariu
Phenom9600-FX Postat Iunie 17, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2011 Salutare tuturor!N-am mai dat pe aici pentru ca astept sa imi vina toate piesele de pe unde sunt comandate. Cum zicea si Tyc dureaza cam 3 saptamani sa ajunga din HK sau China.Azi am primit suportii pentru acumulatori si ma gandeam la ceva. Asa cum ziceam, vreau sa folosesc 2 bucati 18650, de 3800mAh. Vroiam sa stiu daca le leg in paralel si nu in serie cum era planul initial, nu castig autotnomie mai mare? Adica inloc de 7,4V/3800mAh sa am 3,7V/7600mAh. E corect? Ar functiona instalatia asa? Link spre comentariu
nicul Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 orice functioneaza pana la urma, cu toate ca intrebarea e de genul: daca pun o fereastra pe lat intra mai multa lumina prin ea ?consumi putere in timp, adica energie si e tot cam aia.acu apar si probleme. unele drivere pt led au randament mai bun peste 5V, deci in principiu o tensiune mai mare ar fi de preferat.pe de alta parte, daca iei marfa de la dealextreme, am vazut ca au tipul acela de acumulator, un driver optimizat pentru el si led-ul corespondent, deci mult mai putina bataie de cap, insa bateriile in paralel trebuie echilibrate, probabil cu niste rezistente care vor consuma si ele. Link spre comentariu
Phenom9600-FX Postat Iunie 17, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2011 orice functioneaza pana la urma, cu toate ca intrebarea e de genul: daca pun o fereastra pe lat intra mai multa lumina prin ea ?consumi putere in timp, adica energie si e tot cam aia.acu apar si probleme. unele drivere pt led au randament mai bun peste 5V, deci in principiu o tensiune mai mare ar fi de preferat.pe de alta parte, daca iei marfa de la dealextreme, am vazut ca au tipul acela de acumulator, un driver optimizat pentru el si led-ul corespondent, deci mult mai putina bataie de cap, insa bateriile in paralel trebuie echilibrate, probabil cu niste rezistente care vor consuma si ele.Am inteles. Mersi frumos de raspuns. Deci mai bine ma tin de planul initial :DAcumulatorii i-am luat deja, or sa-mi vina peste o saptamana. Driverul pentru led e cel din schema data de Tyc pe prima pagina parca, iar ledurile sunt XM-L T6 de la Zextar. Deci nu e ceva optimizat unu pentru altul.Acum abia astept piesele cum ziceam mai devreme. In special cutia in care va fi montata toata electronica. Abia peste vreo luna o vad pe asta. Si dupa ce am cutia pot sa ma apuc linistit de cablaje. Deci, daca o sa mai bata vantul pe aici in perioada asta sa stiti ca de asta e. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 18, 2011 Partajează Postat Iunie 18, 2011 Pana sosesc,poti sa te apuci de scc(daca ai coborat sch,atasamentele s-au sters ,de pe tot forumul). Link spre comentariu
Phenom9600-FX Postat Iunie 18, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2011 Da, am luat tot ce era de luat.Nu pot inca sa ma apuc de scc pentru ca nu am cutia si nu stiu cat de mare sa fac cablajul. Cutia respectiva are locasuri pentru cablaj si ma gandesc sa pun toata electronica pe o singura placa, daca incape. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 18, 2011 Partajează Postat Iunie 18, 2011 Ok,fa scc pe o placa test,chiar si pe o coperta de revista,in loc de led pune o rezistenta cara sa permita trecerea unui curent de 1,5A sau un pic mai mare la tensiunea de 3,...V( scoate tensiunea din datasheetul ledului,ce pica pe el la 1,5A). Link spre comentariu
Phenom9600-FX Postat Iunie 21, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2011 Buuun. Incet-incet ma apuc de asamblat. Azi am ridicat de la posta bateriile si incarcatorul. O sa iau saptamana viitoare piesele pentru electronica. Saptamana asta nu mai am fonduri si abia pe vineri imi vin banii. Pana una-alta am facut o cutie de test. Am pus si o poza cu incarcatorul pentru ca vroiam sa intreb ceva legat de. Pot sa incarc bateriile fara sa le mai scot din suportii lor, asa legate in serie cu acest incarcator? Trebuie sa fac vreo modificare la el? Link spre comentariu
khrystyan Postat Iulie 11, 2011 Partajează Postat Iulie 11, 2011 Nimic nou? :DAi mai reusit sa faci ceva? Link spre comentariu
khrystyan Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Nimic nou, ati abandonat proiectul, sau nu au ajuns piesele inca?Pana la urma ce carcasa ai ales, si ce driver pentru led? Link spre comentariu
Phenom9600-FX Postat Iulie 27, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2011 Salut! N-am abandonat proiectul; sunt inca in tratative cu chinezii pentu carcasa. Piesele au ajuns toate, insa am avut niste saptamani mai aglomerate cu munca si n-am reusit sa fac circuitele inca. Am facut doar monitorul pentru baterii (ala care indica optic supra si sub tensiunea). Ca drivere pentru leduri a ramas schema pusa de Tyc mai pe la inceput cu LM2576.Sa vad ce fac cu carcasa. Am mai simplificat-o dar pretul nu a scazut prea mult. Carcsa in sine ar fi o nimica toata (undeva pe la 20...30$) insa matrita initiala ma omoara: asta e vreo 4500$. Bine ca pentru un prototip pretul ar fi undeva pe la 200...350$ insa ma gandesc sa il fac ca business daca iese bine. :PIn fine daca nu iese nicicum carcasa mai ieftina o sa trec la plan B si ma gandesc la o alta abordare pentru carcasa.O sa revin cu info. Link spre comentariu
khrystyan Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Asteptam...Poate imi prezint si eu agregatul saptamanile care urmeaza, o jmecherie de 1500-1600lm, doar pentru faza scurta + 900lm faza lunga + 250lm auxiliar.Succes! Link spre comentariu
bumsound Postat Iulie 30, 2011 Partajează Postat Iulie 30, 2011 Asteptam...Poate imi prezint si eu agregatul saptamanile care urmeaza, o jmecherie de 1500-1600lm, doar pentru faza scurta + 900lm faza lunga + 250lm auxiliar.Succes!de ce "poate" si nu "cu siguranta". eu unul sunt f curios ce va iese si astept poze Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum