Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Instalatie far bicicleta

Phenom9600-FX

Postări Recomandate

Vizitator tyc

Deci te referi la forma petei luminoase de pe un perete(ecran) aflat la cativa metri(2...3) in fata lentilei si perpendicular pe raza de lumina...ai nevoie de un colimator de genul http://ro.farnell.com/ctp/10203/optic-l ... erch=true& la care lumina e distribuita pe 37grade latime si 14 grade inaltime ,de exemplu.Tot cu titlu de exemplu e si http://www.khatod.com/jsp/pocs_wvisuali ... 0001788152 .

Daca vrei sa fie la design precum faza scurta la masina ,marginea superioara a petei de lumina o corectezi cu ajutorul unei eclise metalice,aceasta definineste clar marginea superioara .

@nicul

MC-E sant depasite din toate punctele mele de vedere,performante superioare obti cu XM-L,iar daca vrei ceva special, cu MT-G disponibil la Cutter (printre altele).

La comercializarea ledurilor de putere santem in urma :84

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 219
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Phenom9600-FX

61

• khrystyan

27

• nicul

13

• Dr.L

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salutare tuturor!Vreau sa ma apuc de saptamana asta sa fac cablajele electronice si vroiam sa stiu cum ramane pana la urma cu LVDO-ul. Ma puteti ajuta cu o schema care sa includa si ceva avertizor optic (un led bicolor pentru nivel mediu si critic al bateriei, sau ceva de genul asta)? :) Multumesc!Zilele urmatoare am sa revin si cu info despre carcasa. Americanii, a caror site l-am postat pe prima pagina, nu au dat niciun semn inca, insa am gasit o groaza de firme chinezesti care fac prototipuri de serie mica (1-5 bucati/comanda) la preturi intre 10...100$ bucata. O sa ii intreb, maine probabil, si am sa va spun ce am aflat.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

[attachment=0]indicator.pdf[/attachment]Fa reglajul la o sursa cu tensiune variabila(min5,6V max 8,4V).Pt oprire trebuie sa folosesti 431,reglat la 5,5V,gasesti sch de utilizare in datasheet si opreste 2576 prin pinul 5.

Link spre comentariu

Multumesc foarte mult.

Doar o rugaminte as mai avea... o schema de bistabil se poate? Din cate stiu butoanele de comanda de pe ghidon sunt push-uri fara retinere deci am nevoie de un bistabil pentru a comanda instalatia de la ele...

Am cateva scheme cu 4013 insa nu stiu pe care s-o aleg si nu stiu nici daca se preteaza acestei aplicatii sau daca e nevoie de vreo modificare pentru a le integra la mine.

Posted Image

Link spre comentariu

Am cam inteles, ce era de inteles...Asteptam cu interes si alte creatii, si ale altor useri, consider ca acest thread este foarte bun, si de interes major, deoarece e mai convenabil sa-ti faci tu cu mana ta, sau... ma rog cu ajutorul altcuiva, decat sa cumperi gata facut, mai ales ca in Romania, majoritatea lanternelor de bicicleta au in jur de 60-100lm...Sa speram ca acest thread va evolua in bine, eu astept cu nerabdare orice creatie, a oricui de pe aici.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Fa 1 si in loc de releu pune o rezistenta ,iar de pe colectorul tranzistorului mergi la pinul 5 de la 2576,printr-o dioda 1n4148. 1N4007 dispare.Pt testarea bistabilului pune un led serie cu o rezistenta care sa-i asigure 10mA in loc de releu.

Link spre comentariu

Am revenit cu info despre carcasa farului. Am cerut oferte de la mai multi chinezi si mi-au raspuns baietii. :)Pana acum doar un pret am primit (restul mai calculeaza) si e undeva pe la 150... 200$/carcasa. Problema e ca nu pot face aripioarele alea asa apropiate. Acum sunt cam la 1mm una de alta si chinezii mi-au zis ca trebuie sa le pun la 5mm altfel se vor rupe la fabricatie. In plus sunt si prea inalte - in cel mai adanc loc au 12mm inaltime. Asa ca am sa modific un pic designul sa vad poate cobor si pretul cu ocazia asta.

Link spre comentariu

Cam mult, doar carcasa 200$...Ledurile, la asa carcasa nu le modifici, sa scoata undeva la 2000-2500lm?Daca le tot faci... la banii astia sa iasa ceva mai puternic decat farurile de masina, ca 2 faruri de masina, pe faza scurta... Ambele scot undeva la 1600lm, la asa carcasa profi sa ai de unde sa scoti, in caz de ceva min 2000lm.

Link spre comentariu

Dap m-am gandit la chestia asta... Dar o sa vad cum negociez cu chinezii. Poate o scot la 100..120$. O sa vad dupa ce fac modificarile in fisiere.Oricum daca ma hotarasc, e usor de schimbat electronica cu una mai de putere. Si pe asta o pun la alt far... Sa vedem... eu sper sa mai scad pretul sub 150$. :nebunrau:

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Fa o varianta cu suprafata superioara plana,ulterior pe aceea suprafata atasezi un radiator de aluminiu eloxat...pretul va fi mult mai mic.Eventual si suprafata inferioara tot asa.Radiatoarele de aluminiu se obtin prin extrudare,nu prin turnare; daca ai nevoie i-ti trimit eu 2 sau cumperi de pe Maica Domnului.

Link spre comentariu

Cam la asa ceva ma si gandeam - sa fac carcasa fara aripioare si sa fixez pe ea un radiator... poti sa pui te o poza cu radiatoarele tale sa-mi fac o idee?Oricum o sa fac 2 versiuni pe care sa le trimit chinezilor: una fara aripioare si una cu aripiare dar mult mai rare si putin mai groase... Sa vad cum o sa arate...

Link spre comentariu

Doar o rugaminte as mai avea... o schema de bistabil se poate? Din cate stiu butoanele de comanda de pe ghidon sunt push-uri fara retinere deci am nevoie de un bistabil pentru a comanda instalatia de la ele... Am cateva scheme cu 4013 insa nu stiu pe care s-o aleg si nu stiu nici daca se preteaza acestei aplicatii sau daca e nevoie de vreo modificare pentru a le integra la mine.

Daca vrei sa comanzi 1 led sau 2 printr-un push-button, iti recomand sa folosesti un microcontroller gen attiny13 care este mic, si , in afara de partea de "putere" (comanda finala cu bipolar sau fet...doar nu pui releu ?!), nu necesita nicio piesa auxiliara.
Link spre comentariu

Da, microcontrollerele suna bine insa inseamna bani in plus (piesa in sine nu stiu cat de scumpa e, dar cine imi scrie mie softul si imi programeaza microcontrollerul pe mocca, sau macar pe un pret modic)?

Eu am de comandat momentan 2 leduri de la 2 push-uri (fiecare led cu butonul lui). Zic momentan pentru ca in viitor vreau sa mai adaug ceva lumini (blocul de comanda de pe ghidon e asemanator unuia de scooter, adica are un buton ptr far, unul ptr claxon, si unul ptr. semnalizare stanga-dreapta). O sa il cumpar saptamana viitoare de pe ebay dar o sa imi ajunga abia peste alte 3 saptamani :((.

Asta este: comanda pe ghidon.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

La valoarea carcasei nu contenteaza un uC(~10 lei); problema e programul,dar cred ca gasesti pe net unul gata.Am vazut pe undeva,conectarea push la uC. Dar nu e cazul sa pui problema bistabilelor,probabil butoanele de pe comanda sant cu retinere, 3409 are un pin de Enable. Acolo trebuie conectate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări