Vizitator tyc Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 @nicul La asa ceva te referi? http://ro.farnell.com/ctp/10203/optic-l ... erch=true& @Teryy34 Termenul 'iluminare' in contextul dat se refera la capacitatea unei surse de lumina de a lumina un obiect(pajistea din fata casei de ex).Observarea se face din spatele sursei de lumina(conteaza aria si felul iluminarii nu ce sursa tapana de lumina am,no!).Daca asta seara nu ploua o sa fac o poza (aia cu parcarea). @Phenom9600-FX Cu MX-L iese mult mai ieftina,70%din pret sant ledurile. La 68lei +transport e ok; la 1400lm osa ai ceva caldura de disipat ,dar 1200lm are un halogen auto. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Am profitat de o pauza intre doua reprize de ploie si am facut ceva poze:[attachment=2]DSCF0569.JPG[/attachment][attachment=1]DSCF0567.JPG[/attachment][attachment=0]DSCF0566.JPG[/attachment] Link spre comentariu
Phenom9600-FX Postat Iunie 2, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2011 Foarte tare Tyc. Asta cati lumeni inseamna? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 ~2000lm;asta e faza scurta (putin focalizata,unghi mare) Link spre comentariu
nicul Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 @niculLa asa ceva te referi? http://ro.farnell.com/ctp/10203/optic-l ... erch=true& nu, eu o sa-mi fac farul de bicicleta cu a doua pozitie din lincul asta:http://ro.farnell.com/jsp/search/browse ... %3D1011199ala de-i zice boomerang Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Boomerang-reflector e perfect ca forma optica si design,dar e de plastic si in timp va crapa,va sarii metalizarea.La temperatura nu stiu cum rezista,dar la socuri mecance stiu cum se comporta orice fel de plastic rigid.Si e ,trebuie sa respecte dimensiunile geometrice.Gandeste-te la un sistem care permite inlocuirea lui usoara. Link spre comentariu
nicul Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Boomerang-reflector e perfect ca forma optica si design,dar e de plastic si in timp va crapa,va sarii metalizarea.La temperatura nu stiu cum rezista,dar la socuri mecance stiu cum se comporta orice fel de plastic rigid.Si e ,trebuie sa respecte dimensiunile geometrice.Gandeste-te la un sistem care permite inlocuirea lui usoara.e clar ca vorbim vorbe. vezi ce e ala policarbonat si p-orma mai vedem.il am pe asta, la fel ca pe cel din poza pe care am pus-o mai sus. timp si mecanica nu am.o sa pun un reflector din asta pe asfalt si trec cu masina peste el. pe urma il pozez.tine la temperatura, dar pe la 100 de grade se vaporizeaza metalizarea si se albeste (asta am constatat accidental cand au ramas led-urile fara racire). Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 Cum spunea si nicul,la o anumitata temperatura dispare metalizarea; daca corpul farului e din aluminiu,ledurile nu au cum sa ramana fara radiator,iar daca e corect dimensionat(sau supradimensionat) nu poate atinge o temperatura periculoasa.La reflectoarele din aluminiu cand le 'bruschezi' mecanic(cu un ciocan de 0,25kg),le sare metalizatea in 'fulgi';dar si asta se poate remedia cu lac incolor auto,din spray. Link spre comentariu
Phenom9600-FX Postat Iunie 4, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2011 O intrebare: imi poate spune spune cineva ce diametru are XM-L T6 cu tot cu placuta stea? Pe site-ul Zextar zice: Detalii ambalaj - PCB patrat 1x1cm, dar presupun ca asta e doar emitorul nu cu totul. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 Emitter led e de 5x5mm...placuta e de 1x1cm in total,dar s-ar putea sa nu o poti fixa conventional,aia star sigur se poate prinde in suruburi.Daca ai neclaritati cu privire la produsele unei firme,contacteaza-i.Ei sant in masura sa dea detalii la produsele ce le comercializeaza. Link spre comentariu
khrystyan Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 Sa inteleg si eu ceva, si sa fixez bine informatia... Daca folosesc 3 leduri din astea: http://www.zexstar.com/leduri/leduri-de ... i-110-alb/ Pot sa obtin 2200 de lumeni? Driverele si racirea nu reprezinta o problema, doar asta ma intereseaza si ce lentile pot sa folosesc ca sa NU bata in punct. Farul vreau sa aiba rol de faza scurta, si sa fie cat mai realistic, adica sa aiba proiectia cat mai apropiata de cea a fazei scurte. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 MC-E sant depasite moral,dar se poate ajunge la 2200. Ce intelegi prin punct? Lumina sa fie concentrata intr-un punct sau ledurile sa nu se vada ca un punct? Link spre comentariu
khrystyan Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 Eu alea le-as alege, mai ales ca deja vin in varianta star, iar pretul este acceptabil...Iar in legatura cu focalizarea, vreau sa bata ca si faza scurta la masina, adica imprastiat, dar nu haotic... Vreau sa faca o pata de lumina, care sa bata egal in ambele parti ale drumului.Am facut o schita... Nu va radeti si voi, ca nu le aveam cu desenu' inca de mic... [attachment=0]far bicicleta.JPG[/attachment]LE: Sub NICIO FORMA SA NU bata in punct, cat mai dispersat, dar civilizat, sa nu bata si in lateralul meu, exact ca in schita atasata de mine. Link spre comentariu
nicul Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 pai e un unghi de 90 de grade in schita aia.lentila-reflector pe care am pozat-o in pagina 2 are un con in interior, care tocmai asta face, dirijeaza lumina din ax, unde este foarte puternica, mai pe margine. tot acolo se vad niste forme de tip fagure la suprafata care constituie ceea ce se cheama distributer-lens utilizata pentru a repartiza uniform sursa luminoasa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum