Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Instalatie far bicicleta

Phenom9600-FX

Postări Recomandate

Adresez si eu o intrebare. Am o veioza cu 12 LED-uri, sunt legate in paralel si sunt mici ca putere (din cele clasice cu diam de 5 mm) si sunt alimentate cu 3 baterii AA de 1,5 V. Lumineaza f bine insa se incalzesc traseele care le leaga intre ele, le-am dublat cu conductor monofilar de 0,5 mm. Este normal sa se incalzeasca sau e un scurt undeva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 219
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Phenom9600-FX

61

• khrystyan

27

• nicul

13

• Dr.L

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am masurat sunt 0,25 A consum. deja 6 s-au ars.... inseamna ca nu au rezistori de limitare. Am sa cumpar rezistori si am sa ii montez, odata cu asta iau si led-uri ca sa le inlocuiesc pe cele arse. Cred ca asa este, traseele de legatura joaca rol de radiator.

Link spre comentariu

Am luat rezistori de 82 ohmi (conform calculului automat) considerand ca ar fi necesari 20 mA pt un LED. Am legat in serie, am inlocuit LED-urile arse si cele care s-au degradat, am alimentat, cu 4,5 V si lumineaza excelent, nu se mai incalzesc iar consumul este la jumatate, adica 10 mA pe LED. Inseamna ca de la curentul teoretic alocat pt un LED sunt abateri mari in practica deci pt aplicatii mai pretentioase trebuie facute masuratori serioase mai ales la LED-duri de putere.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Hello, hello! N-am mai dat de ceva vreme pe aici. Acum insa am niste noutati.

Mi-am luat de pe DX doi driveri pentru LED de 5W ca sa ii folosesc pentru farul cu doua spoturi de cate 4W fiecare (cel alb - am pus poze cu ceva timp in urma). In fine dupa aproape doua luni am primit micile circuite despre care se zice ca au 3 moduri (high-low-srtobe). Chestia e ca n-am nicio idee cum sa le activez. Imi poate spune cineva unde trebuie legat switchul pentru a activa acele 3 moduri? Multumesc frumos.

Driverul este acesta pe siteul DX: SKU 25517

Iar aici o poza cu ce am primit eu pentru ca este diferit de ce se vede in poza de pe site-ul lor: SKU25517-real

Link spre comentariu

@Dr.L: Le-am trimis mesaj acum cateva zile dar nu mi-au raspuns inca.@tyc: Deci pot inseria switchul pe firul de + sau -. Si atunci presupun ca intrerupatorul trebuie sa fie cu contact normal inchis?

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Am avut o lanterna cu acest tip de driver si:-apasam intrerupatorul ,se aprindea la 100%-apasam scurt (cat sa intrerupa circuitul dar fara sa basculeze) si trecea in 70%-mai apasam o data scurt si trecea in 30%-si tot asa.Pt teste inseriaza intrerupatorul normal inchis pe alimentare (+sau-) si intrerupe circuitul ;vezi ce se intampla.DX-ul e de cacao ,astia dupa ce incaseaza banii -nu te mai cunosc ,trimit cele 100 de poziti din comanda pe rand ,... .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări