cristian2009 Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 Altcineva? Nu se mai lauda cu nicio realizare noua?M-as lauda eu, nu cu o realizare ci cu o achizitie. TrustFire X8 XM-LT60 5-Mode 1000-Lumen de pe DX.Lumineaza destul de tare, isi face treaba f bine, insa cat de bine nu as putea spune pt ca nu am cu ce sa o compar. Userii de pe forumurile straine sunt de parere ca se apropie de 1000 lumeni. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 Ma laud si eu cu astea, de la Edison(gasit reclama pe site)EPSH-CF27 EdiPowerEPSH-CF49 EdiPowerEPSH-CF5A EdiPower EPSW-HFB6 Lumina foarte buna,apropiata ca si nuanta de metal-halide.cele mai bune ca si CRI mi se par alea care sunt day-light(sau neutral-white)Cand le-am probat, nici unul nu sugea curentul dat in fisa tehnica.Noroc ca am masurat tensiunea la borne, era cu 2-3V mai mica decat ceea ce imi indica panelmetrul.Motivul:caderea de tensiune de pe taductorul de curent+cadere de tensiune pe panaramele de cabluri chinezesti(folosesc din alea de la multimetre, par groase, dar de fapt sunt 90% izolatie, 10% cupru) Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 Firele de la multimetru sunt doar pt masurat tensiuni. Rezista la tensiuni marcicele, dar daca circula curent prin ele, sunt inutile! Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 Am zis de mult sa le schimb, dar nu am gasit niste mufe care sa imi placa. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 Cristian 2009 ,masoara curentul si compara-l cu datasheetul ledului http://www.cree.com/led-components-and- ... ampXML.pdf ;se poate sa potriveasca dar oricum i-ti faci o idee cum e cu cei 1000lm . Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 Daca nu gasesti borne pentru tester, le tai pe alea originale cu un cutter, le fixezi in menghina si cositoresti pe ele 2 cabluri cu sectiune 2...2.5, preferabil impletitura fina, ca cele pentru boxe. Pui tub termocontractil 125grC de 5 si apoi de 10. Pe mine ma tin de un an si ceva. La tensiuni mici, rezistenta testerelor e o problema mai ales cand masori prin leduri valori critice, alde 3A la un XM-L. Cu ele am masurat de ex. varfurile de curent (pe Hold) la un laptop pe alimentarea de 19V. Link spre comentariu
nicul Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 de ce nu poti masura curentulcu multimetru ? daca scrie 10 A pe el si ai probele originale nu sunt probleme la masurat curenti.ce mi-ar fi placut mie , o borna mai mare decat cea de 300mA , acu am 300mA si 10A, un 2A era la fix. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 Crezi tu ca probele originale sunt pt 10A .La 10A, cad la volti pe ele de-ti strica toata masuratoarea ledului.Pt masutaori de curenti, folosesc cablurile cu crocodili si banane diy pe care le folosesc la surse... Link spre comentariu
cristian2009 Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 Cristian 2009 ,masoara curentul si compara-l cu datasheetul ledului http://www.cree.com/led-components-and- ... ampXML.pdf ;se poate sa potriveasca dar oricum i-ti faci o idee cum e cu cei 1000lm .Am masurat doar curentul absorbit din baterii, sau cu alte cuvinte, la bornele regulatorului de curent.Ce am observat:- cu doua baterii li-ion produsul U x I este aproximativ egal cu 10 watti. Mai exact, la 5 volti consuma 2A la 6 volti 1,54A etc .- cu o singura baterie consumul este undeva la 1,8-2A.Din baterii se consuma 10 watti dar nu stiu cati dintre ei ajung si pe led. Nu am desfacut si led-ul sa masor curentul pt ca era ceva mai dificil. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 Ai uitat sa mentionezi cablurile (grosimea cuprului) .La masuratori de genul asta e bine cablurile sa fie cat mai scurte si cat mai groase ...acu' nu te apuca sa cauti MYF de 16 !Chinezul merge la 70 % pe scc dar mai exact e masurarea curentului prin led . Link spre comentariu
cristian2009 Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 Cablul... cred ca e mai subtire de 1mm². Am incercat si cablu subtire si mai gros, max 0,7 mm². In ambele cazuri puterea absorbita este aceeasi. Probabil din cauza regulatorului care ofera curent constant indiferent de variatia tensiunii de la intrare.O dilema ar fi.. cat de original este led-ul pe care la montat chinezul in lanterna. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 Pai ledul e replica . Only . Link spre comentariu
Vizitator parvioan Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 salutam si io o problema cu un far de bicicleta,numai ca bicicleta are motor pe benzina care alimenteaza farul si nu inteleg ce tip de becuri sa folosesc,motorul produce 6 volt cu o putere de 5 watt.multumesc Link spre comentariu
cristian2009 Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Si nu se mai gasesc becuri de 6 volti ? Cred ca ar fi bun unul cu halogen daca exista. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 7, 2013 Partajează Postat Martie 7, 2013 Este cu halogen dar nu pt far si e de 12V .Pe 6V eventual de lanterna .Vezi ca becul are si rol de regulator de tensiune ... incearca cu unul mai mic (de ex 6V/3W) ca o sa-l arda. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum