Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Instalatie far bicicleta

Phenom9600-FX

Postări Recomandate

Altcineva? Nu se mai lauda cu nicio realizare noua?

M-as lauda eu, nu cu o realizare ci cu o achizitie. TrustFire X8 XM-LT60 5-Mode 1000-Lumen de pe DX.Lumineaza destul de tare, isi face treaba f bine, insa cat de bine nu as putea spune pt ca nu am cu ce sa o compar. Userii de pe forumurile straine sunt de parere ca se apropie de 1000 lumeni.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 219
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Phenom9600-FX

61

• khrystyan

27

• nicul

13

• Dr.L

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ma laud si eu cu astea, de la Edison(gasit reclama pe site)EPSH-CF27 EdiPowerEPSH-CF49 EdiPowerEPSH-CF5A EdiPower EPSW-HFB6 Lumina foarte buna,apropiata ca si nuanta de metal-halide.cele mai bune ca si CRI mi se par alea care sunt day-light(sau neutral-white)Cand le-am probat, nici unul nu sugea curentul dat in fisa tehnica.Noroc ca am masurat tensiunea la borne, era cu 2-3V mai mica decat ceea ce imi indica panelmetrul.Motivul:caderea de tensiune de pe taductorul de curent+cadere de tensiune pe panaramele de cabluri chinezesti(folosesc din alea de la multimetre, par groase, dar de fapt sunt 90% izolatie, 10% cupru)

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Daca nu gasesti borne pentru tester, le tai pe alea originale cu un cutter, le fixezi in menghina si cositoresti pe ele 2 cabluri cu sectiune 2...2.5, preferabil impletitura fina, ca cele pentru boxe. Pui tub termocontractil 125grC de 5 si apoi de 10. Pe mine ma tin de un an si ceva. La tensiuni mici, rezistenta testerelor e o problema mai ales cand masori prin leduri valori critice, alde 3A la un XM-L. Cu ele am masurat de ex. varfurile de curent (pe Hold) la un laptop pe alimentarea de 19V.

Link spre comentariu

de ce nu poti masura curentulcu multimetru ? daca scrie 10 A pe el si ai probele originale nu sunt probleme la masurat curenti.ce mi-ar fi placut mie , o borna mai mare decat cea de 300mA , acu am 300mA si 10A, un 2A era la fix.

Link spre comentariu

Crezi tu ca probele originale sunt pt 10A :nebunrau: .La 10A, cad la volti pe ele de-ti strica toata masuratoarea ledului.Pt masutaori de curenti, folosesc cablurile cu crocodili si banane diy pe care le folosesc la surse...

Link spre comentariu

Cristian 2009 ,masoara curentul si compara-l cu datasheetul ledului http://www.cree.com/led-components-and- ... ampXML.pdf ;se poate sa potriveasca dar oricum i-ti faci o idee cum e cu cei 1000lm .

Am masurat doar curentul absorbit din baterii, sau cu alte cuvinte, la bornele regulatorului de curent.Ce am observat:- cu doua baterii li-ion produsul U x I este aproximativ egal cu 10 watti. Mai exact, la 5 volti consuma 2A la 6 volti 1,54A etc .- cu o singura baterie consumul este undeva la 1,8-2A.Din baterii se consuma 10 watti dar nu stiu cati dintre ei ajung si pe led. Nu am desfacut si led-ul sa masor curentul pt ca era ceva mai dificil.
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Ai uitat sa mentionezi cablurile (grosimea cuprului) .La masuratori de genul asta e bine cablurile sa fie cat mai scurte si cat mai groase ...acu' nu te apuca sa cauti MYF de 16 !Chinezul merge la 70 % pe scc dar mai exact e masurarea curentului prin led .

Link spre comentariu

Cablul... cred ca e mai subtire de 1mm². Am incercat si cablu subtire si mai gros, max 0,7 mm². In ambele cazuri puterea absorbita este aceeasi. Probabil din cauza regulatorului care ofera curent constant indiferent de variatia tensiunii de la intrare.O dilema ar fi.. cat de original este led-ul pe care la montat chinezul in lanterna.

Link spre comentariu
Vizitator parvioan

salutam si io o problema cu un far de bicicleta,numai ca bicicleta are motor pe benzina care alimenteaza farul si nu inteleg ce tip de becuri sa folosesc,motorul produce 6 volt cu o putere de 5 watt.multumesc

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Este cu halogen dar nu pt far si e de 12V .Pe 6V eventual de lanterna .Vezi ca becul are si rol de regulator de tensiune ... incearca cu unul mai mic (de ex 6V/3W) ca o sa-l arda.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări