Phenom9600-FX Postat Septembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Salut! Sunt alimentate prin SCC bine-nteles. Schema aici. Tensiunea de alimentare e 3.0 sau 3.1V. Ledurile sunt de 1W si sunt legate in paralel. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Septembrie 20, 2012 Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Eu intrebam cu ce tensiune alimentezi sursa,nu tensiunea pe leduri.Folosesti un tranzistor cu siliciu,sau germaniu? Link spre comentariu
Phenom9600-FX Postat Septembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Eu intrebam cu ce tensiune alimentezi sursa,nu tensiunea pe leduri.Folosesti un tranzistor cu siliciu,sau germaniu?Scuze. 7,2V. Tranzistor pe siliciu, ca pe germaniu cam greu de gasit. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Septembrie 20, 2012 Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Astfel pe cea de 0.33 consumul pe leduri e de aprox. 280mA iar pe cea de 3.9ohmi sare la aproape 700mA.E ceva in neregula,de-aia am intrebat ce tranzistor folosesti.U=RxI=0,33ohmi x 0,28A=0,09V.In al doilea caz U=3,9ohmi x 0,7A=2,73V.In primul caz tensiunea e prea mica,in al doilea e prea mare.Ca sa functioneze corect sursa ta,atat pe rezistenta de 0,33 ohmi,cat si pe cea de 3,9 ohmi treabuie sa cada cca 0,7V cat e tensiunea de deschidere BE la un tranzistor cu siliciu.Pentru 0,33 ohmi trebuia sa ai un curent de cca 2A,iar pentru 3,9 ohmi trebuia sa ai cca 180mA. Ori rezistentele au alte valori,ori nu ai masurat ceva bine.De exemplu masoara caderea de tensiune pe rezistenta de 0,33 respectiv pe cea de 3,9.Spune ce valori ai gasit. Link spre comentariu
Phenom9600-FX Postat Septembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2012 De exemplu masoara caderea de tensiune pe rezistenta de 0,33 respectiv pe cea de 3,9.Scuze pentru intrebarea stupida, dar in ce puncte de pe schema trebuie sa masor asta? Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Septembrie 20, 2012 Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Pe terminalele rezistentei... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Desi LM2576 oscileaza la numai 52kHz ,daca ai facut un cablaj 'interesant' e f.probabil sa dea erori.Posteaza si realizarea practica ,ce bobina folosesti . Link spre comentariu
Phenom9600-FX Postat Septembrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Asta este "realizarea". Bobina este asta. Bah, nu merge linkul catre bobina. Astea sunt datele ei: • IN [A] : 3,0 • LN [µH] : 100 • L0 [µH] : 157 • RDC Ω : 0,080 • E [µJ] : 458 • a [mm] : 25 • b [mm] : 12 IN = Rated Current, LN = Inductive Load, Min., L0 = Inductance, No Load (0,1V AC @ 10kHz, ±15%, at 25°C), RDC = DC Resistance, Max., E = Energy Stored, Min. Am masurat pentru moment caderea doar pe rezistenta de 0.33ohmi si ese de 0.09V, asa cum ai calculat si tu, Matache. Rezistenta de 3.9 nu o mai am montata momentan (de fapt nici inainte nu era montata decat temporar). O sa o masor si pe aia cum am ocazia. *Am uitat sa specific: rezistentele de 0.47 si 0.68 care se vad pe cablaj nu sunt legate in momentul asta. Dupa ce le-am testat initial am hotarat s-o folosesc dor pe cea de 0.33, pentru inceput. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Incearca cu un alt tranzistor,vezi daca tensiunea pe rezistenta creste la cca 0,7V . Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 22, 2012 Partajează Postat Septembrie 22, 2012 La 1,5mA caderea de tensiune nu e 0,7V ci 0,6V (0,6 din formula) . Link spre comentariu
khrystyan Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 Phenom... s-a pus praful pe aici.Ce ne mai spui? Poze pe afara cu farul, nu faci? Link spre comentariu
Phenom9600-FX Postat Februarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2013 Phenom... s-a pus praful pe aici.Ce ne mai spui? Poze pe afara cu farul, nu faci?Salut... Da, am cam neglijat farul si din cauza ca a venit iarna si nu prea am mai folosit bicicleta. O sa ajung in weekend la tara si o sa fac niste poze. Ma gandesc sa trec de la bateriile 18650 la mai puternicele 26650 pentru ca pe astea le gasesc usor la 6 amperi. Mai trebuie sa imi comand cutia etansa pentru scc si baterii si sa vad cum fac un sistem de prindere pentru ea pe cadru. Sa vina caldura odata ca nu-mi place sa lucrez la ceva ce nu pot testa pe bicicleta, la drum...Revin cu poze pe luni - marti incolo.Altcineva? Nu se mai lauda cu nicio realizare noua? Link spre comentariu
khrystyan Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 Altcineva? Nu se mai lauda cu nicio realizare noua?Eu, la vara (Mai - Iulie).4x XM-L pentru faza lunga. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 Cand am cumparat bicicleta am primit-o cu farul din imagine care era cu beculetz cu incandescentza si 2 baterii R 14 cred (mai mari ca R6). Bineinteles ca lumina nu avea cum sa tina mai mult de 2, 3 plimbari caonsumul fiind relativ mare. Am cumparat un LED de 1 W cred (s-ar putea sa fie mai mare nu mai retin exact) (12 RON - l-am luat din magazin) apoi am cumparat un suport pt 4 baterii R3 (AAA), un intrerupator si le-am adaptat ca sa intre in carcasa farului. Balonul de sticla al beculetzului, am taiat o rondela de carton, am tras 2 firicele si am plantat LED-ul. Intrerupatorul original l-am desfiintat si a trebuit sa mai tai din ramforsarile carcasei si ale suportului bateriilor. Farul da o lumina multumitoare, mai mult decat suficienta si mult mai buna decat becul cu incandescenta. Avantajul mare este ca tine mai mult. Am mai vazut niste improvizatii care mi s-au parut foarte OK, cu 2 coliere prinsa o lanterna cu LED-uri, tot cu 3 baterii AAA si chiar dadeau o lumina mai mult decat multumitoare. Felicitari pt proiectoare insa nu stiu daca se justifica investitia (acumulatorii sunt scumpi) si nu cred ca o bicicleta are nevoie de o asemenea sursa de lumina. Mai jos cateva poze. http://i49.tinypic.com/15ohro7.jpg http://i50.tinypic.com/308i8p4.jpg http://i45.tinypic.com/23rn1ts.jpg http://i45.tinypic.com/71l4y1.jpg http://i48.tinypic.com/34dg7bs.jpg Link spre comentariu
Phenom9600-FX Postat Martie 3, 2013 Autor Partajează Postat Martie 3, 2013 Mda, din pacate nu pot sa fac poze. Imi pare rau dar am uitat acumulatorii la Bucuresti. Va trebui sa astepati pana data vitoare cand mai vin pe la tara. Oricum o sa demontez farul si il iau cu mine acasa pentru ca vreau sa mai lucrez putin la el - atat la SCC cat si la carcasa. Vrea sa vad de unde vine oscilatia aia de care vorbeam mai sus. Am testat farul de Craciun (-10 grade afara) si dupa un timp aparea aceeasi "clipire" a ledurilor. Initial am crezut ca e din cauza ca avea un raditor subdimensionat. Am montat insa unul destul de generos si la fel facea (am incercat chiar si cu pasta termoconductoare). Ma gandesc sa schimb tranzistorul conform sugestiilor lui pisica matache. @Taraxacus Interesanta abordarea ta. Din punctul meu de vedere ne se merita investitia intr-un far de putere doar daca stai si te plimbi doar in oras cu bicla. Eu o folosesc 90% din timp la tara, pe drumuri neasfaltate, carari prin padure, etc. si ma prinde destul de des noaptea pe drum. Cum in astfel de locuri nu exista abslut nicio alta sursa de lumina (in afara de Luna poate) un proiector e foarte necesar daca vrei sa mergi cu viteza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum