Vizitator autocargo Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 As dori sa ma ajutati sa identific problema acestui laptop. Acesta nu detecteaza HDD-ul, nu este vazut in Bios. Hdd-ul este OK, deasemena am incercat si alte hdd-uri care stiu sigur ca merg cu acelasi rezultat. Pot sa rulez un sistem de operare de pe usb stick sau cd, dvd, toate celelalte periferice par sa functioneze in afara de hdd. Acesta se aude functionand (spin up/down) dar nu este detectat in bios. Am incercat un reflow pe placa de baza dar nu am ajuns la nici un rezultat. Poate are cineva vreo ideie...Ce altceva as putea incerca? Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
leoncris Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Cum a aparut problema?A functionat cu acest HDD? Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Salut ! Dar ce tip de hdd-uri merg la acest laptop,merge hdd-uri ide sau sata? Daca este hdd-ul sata sa verificati si mufa aceia care vine la hdd-u bagata.Succes ! Link spre comentariu
Vizitator autocargo Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Cum a aparut problema?A functionat cu acest HDD? Laptop-ul l-am cumparat fara hdd dar am incercat mai multe HDD-uri si niciunul nu este recunoscut in bios. Link spre comentariu
Vizitator autocargo Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Salut ! Dar ce tip de hdd-uri merg la acest laptop,merge hdd-uri ide sau sata? Daca este hdd-ul sata sa verificati si mufa aceia care vine la hdd-u bagata.Succes !HDD-ul care merge pe acest model de laptop sunt modelul sata. Mufa pare ok, laptopul pare ca a fost lovit (cazatura) sau l-a mai desfacut cineva care nu se prea pricepe pt. ca a avut rupte cateva gauri in care se insurubeaza placa de baza si carcasa. Sa fie controlerul HDD defect? Am studiat specificatiile cipset-ului nvidia geforce 7000m care e montat pe placa de baza si se pare ca controlerul pentru HDD si unitatea optica sunt inglobate in acesta... Am incercat un reflow cu aer cald la placa dar tot nu merge, oare sa aiba nevoie de reballing? Dak da, exista colegi in Baia Mare sau in apropiere care ar putea face acest lucru? Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Salut ! Dar ati verificat si placa de baza daca e firurata? Link spre comentariu
Vizitator autocargo Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Salut ! Dar ati verificat si placa de baza daca e firurata?Circuitele printate pe placa par ok (ochiometric) , nu sunt semne vizibile de fisura... La o cautare pe google cu acest model F750 sau F700 care par (identice) reiese ca sunt multi proprietari de laptop cu acelasi simtom... hdd nedetectat. O fi celebrul chip Nvivia cu lipituri reci? Daca am inteles bine si sper ca nu gresesc, in cazul acestui chip el face si partea de grafica si cea de controler hdd, optic, etc. Citez de pe pagina nvidia:"SATA Hard Drive and Optical Drive SupportSupports up to 4 storage devices with full AHCI compatibility with native command queuing" Link spre comentariu
Vizitator Alyn84 Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Am intalnit o asememenea problema tot pe un hp si o fost de la bios. (am resetat biosul) si a vazut hdd dupa dar nu pot sa-ti spun ca poate merge si la tine.succes Link spre comentariu
Vizitator autocargo Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Din pacate nu e de la bios...Am facut chiar si un update si e acelasi lucru...nu vede hdd. Link spre comentariu
Vizitator Alyn84 Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Ti-am zis doar ca eu aveam aceeasi problema nu vedea nici un hdd si cineva mi-a spus sa incerc si asta si a mers. Link spre comentariu
Spammer Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 daca atifi studiat putin pe google ati fi observat ca majoritatea celr care se plang de simptom au rezolvat-o cu interventii la southbridge sau rescriere bios... alt sfat nu va putem da nici noi.... incercati in cel mai bun caz sa sunati pini la controlerul sata de pe placa de baza...dar nu as miza pe asta. Link spre comentariu
Vizitator autocargo Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 daca atifi studiat putin pe google ati fi observat ca majoritatea celr care se plang de simptom au rezolvat-o cu interventii la southbridge sau rescriere bios... alt sfat nu va putem da nici noi.... incercati in cel mai bun caz sa sunati pini la controlerul sata de pe placa de baza...dar nu as miza pe asta.Merci de sfaturi. Nu ai putea sa-mi spui exact care e southbridge si controlerul sata pe aceasta placa de baza? Am crezut ca procesorul GPU NVidia pe langa video acopera si partea de Hdd controler... Unde as putea gasii mai multe detalii pentru aceasta placa de baza? Multumesc anticipat. Link spre comentariu
adicontakt Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 nu cumva trebuiesc drivere sata ca sa ti-l vada? Link spre comentariu
Vizitator autocargo Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 nu cumva trebuiesc drivere sata ca sa ti-l vada? Nu este detectat in Bios. Am facut si update si downgrade la Bios deci ramane controlerul hdd...cred... Link spre comentariu
Spammer Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 southbridgeul este un chip mare pe placa de baza la care nu ai ce sa ii faci mecanic decat prin reflow.... Acum 2 zile mi-a spus un prieten care avea problema similara cu a ta ca a fost la un service respectabil unde nenea care s-a ocupat de laptopul lui avea vechime de vreo 15-17 ani in spate i l-a rezolvat depistandu-i un integrat ars intre southbridge si mufa de la HDD...Asta in cazul in care la el nu se putuse remedia situatia nici dupa acel "tratament termic" Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum