Vizitator Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 "Mănuşa aruncată" pentru Traian B , Îl aştept sa aleaga tuburile finale (regimul Îl stabilim fiecare), documentatia comuna (foile de catalog) ca sa discutam aplicat.(putem "juca" si in echipe daca "prietenu" doreste). Link spre comentariu
zal Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Îmi plac mie lămpile babane, dar subiectul mi se pare exagerat. Există scheme industriale cu GM100, alimentate la reţeaua trifazică de 380V, amplifurile sînt cît şifonierul, se montează cu macaraua. :ras:Oricum de dragul discuţiei şi findcă vine vara, perioada fără activitate pe forum, poate fi interesant... teoretic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Sa nu ti sa para exagerat nimic zal , uite de ce : ....@valderama: daca ai fi fost mai curios, ai fi observat deja ca daca si scoate blocul de filtre de iesire de la Harris RF-110A (practic este un singur modul prins cu 5 suruburi si un singur cablu deconectabil) si-l inlocuiesti cu un transformator audio PP, cu modificari minimale (taieri si lipiri de 4-5 sarme) poti utiliza acel amplificator in audio pana la 3 kW ...Sint curios ,si poate nu numai eu. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 zal nu este pentru multi exagerat. Doar periculos pentru executant. O singura data ajungi sa gresesti si totul s-a terminat .... pentru tine ca executant. Proprietarul cind il cumpara nu-l intereseaza decat cum se aude si de ce putere este in stare, doar il baga in priza si asculta si sa stii ca sunt si romani care daca trebuie isi baga urgent 380 in casa numai sa gaseasca amplificatorul cu lampi babane la un pret mic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Poate nu stii zal cu ce tuburi finale este echipat Harris RF-110A ? http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... 1500B.html "prietenul" meu spune : "-cu modificari minimale (taieri si lipiri de 4-5 sarme) poti utiliza acel amplificator in audio pana la 3 kW" Sau uite mai zal ca se poate:(Apare acolo Plate voltage 3900V si Plate curent 1,5A ) Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Doua 4CX1500A in clasa AB1 Link spre comentariu
blue Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Daca topicul a fost deschis pt un exercitiu teoretic posibil sa fie util, ma indoiesc ca cineva ar avea intentia de a construi un amplificator cu mijloace inaccesibile amatorilor si in afara sonorizarilor la ce ar folosi ? Parerea mea este ca simpatia lui valderama fata de Traian B. ar trebui declarata pe un mesaj privat si nu pe un spatiu public cum este acest forum... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Tot aici download/file.php?id=69219&mode=view se poate vedea peak drivig power=0W ,interesant cred. Link spre comentariu
zal Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Nu puteţi încerca cu tuburi mai puţin exotice? Ceva mai cunoscute, să aibă lumea ca referinţă, altfel pare desprinsă povestea din domeniul SF. S-au produs în România amplifuri de radioficare AR-5 de 5kW, începînd cu 1954, consumau 16kW, finalul de ieşire era construit cu 4 GM100 în contratimp-paralel la +5kV. Asemănătoare erau şi amplifurile sovietice TU-5-1 şi TU-5-3. http://www.tubes.ru/techinfo/ModulatorTubes/gm-100.html http://www.vt52.com/diy/myprojects/amps/gm100/gm100.htm Şi un amplif în clasă A: http://forums.klipsch.com/forums/storage/4/1175311/electronluv_gm100.jpg Link spre comentariu
zal Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Cineva s-a supărat şi a exilat subiectul aici? Link spre comentariu
Kosmin Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 Cineva s-a supărat şi a exilat subiectul aici? Ma gandeam ca e mai la obiect, avand in vedere gabaritul tuburilor si al amplificatoarelor mutate cu macaraua.Daca il vrea nea Vali inapoi la audio (ca doar e autorul topicului) o sa-l pun inapoi. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 7, 2011 Partajează Postat Iunie 7, 2011 Gata, a murit interesul ptr acest subiect? Mă aşteptam să fie plin de grafice şi contre tehnice. Cum rămîne cu acei ''romani care daca trebuie isi baga urgent 380 in casa numai sa gaseasca amplificatorul cu lampi babane la un pret mic.'', vorba lui adrian_pic? Link spre comentariu
iulidan2 Postat Iunie 7, 2011 Partajează Postat Iunie 7, 2011 Are dreptate, cred ca s-ar gasi amatori, dar "mingea" e in alta parte.Singurul lucru care ma opreste sa incerc ceva cu GU81M, sunt costurile ( doar lampile le am ). Macar o data pe an, as verifica tencuiala blocului. Link spre comentariu
carageae Postat Iunie 10, 2011 Partajează Postat Iunie 10, 2011 Chiar daca exercitiul teoretic poate fi cel putin amuzant, revin cu un aspect pe care cei ce se pricep la lampi il stiu deja: La acel moment - anii 50 - cand se construiau acele amplificatoare de radioficare de 5kW erau rentabile - se platea abonament pe radioficare - si nu exista o solutie pe semiconductoare echivalenta la acea putere. Azi farmecul unei constructii pe lampi vine de la o anumita amprenta specifica a sunetului...la puteri mari nu mai sunt aceleasi pretentii...si ideea unei sonorizari cu lampi de putere asa mare e exclusa - la cat consuma si luminile in ziua de azi ma tem ca nici un generator din ala de televiziune nu mai e suficient... Pentru sonorizari asa de mari exista azi solutii performante - am vazut recent poze cu "utilajele" pentru o sonorizare de 2X30.000W - era practic un rack de 19" si inaltime de vreo 2m. Alimentare trifazica, surse in comutatie amplificatoare in clasa D etc. Nu mai spun cum aratau difuzoarele, se pot imagina... Dar daca n-ar fi, nu s-ar povesti...totusi ar trebui postat undeva la vedere un "Don't try this at home!"... O singura aplicatie practica imi vine in minte: o orga de biserica digitala - exista asa ceva, si in Arad avem una - ar putea beneficia de asa o putere, amplificatorul fiind insa stationar - montat undeva intr-o incapere dedicata. Totusi, cred ca 2X1000W - asa, dupa urechea mea - ar fi mai mult decat suficient... Pentru cine nu stie despre ce vorbesc... http://www.johannus.com/en/ Link spre comentariu
Vizitator Postat August 11, 2011 Partajează Postat August 11, 2011 Domnule, ce se distreaza lumea pe aici (mai ales ca eu am lipsit o vreme). ...si cu ce subiecte "elevate", cu subiecte atat de "avansate" tehnic precum o dreapta de sarcina... ai crede ca se discuta varful ultra-super-electronicii de la Ploiesti, un subiect atat de avansat ca acesta nici la MIT nu s-a studiat inca si profesorii de la MIT inca il asteapta pe valderama sa-si dea doctoratul acolo pe tema "dreapta de sarcina de 3 kW - descoperire iepocala in ielectronica"... Poti sa-mi arati si mie pe caracteristicile din foaia de catalog cum anume se deseneaza dreapta aia de 3 kW pentru acele 4CX1500A la 3900V si 1,5A de care zici, ca eu nu stiu si nici nu vad nimic desenat p-aici... (Mie mi-e teama sa fac impartirea aia a miilor de volti la curent, n-am invatat la scoala decat operatiunea de impartire pana la sute, asa cum se face la tuburile de mica putere, la lectia de impartire a numerelor naturale de ordinul miilor am lipsit in scoala generala, si cu miile de volti mi-e si frica sa nu ma curentez atunci cand apas tasta "/" de pe tastatura... ). Vali de la Ploiesti, zici tu ca dreapta aia de 3 kW pentru acel 4CX1500A la 3900V si 1,5A pe care l-ai mentionat (chit ca RF-110A despre care amintisem eu are 2 x 4CX1500B, care e cu totul altceva) se calculeaza altfel decat dreapta de sarcina pentru... șasePipaișpeSî sau șasePitreiSî incat sa merite un topic separat pe un forum de electronica in mileniul trei? Si cu... aruncari de manusi, atat de tare ti-a solicitat intelectul?! Sau cumva pentru a desena-o la 3 kW trebuie un alt creion (un creion "special pentru 3 kW") decat pentru celelalte tuburi precum șasePiPaișpeSî, ori trebuie alt Paint pe calculator decat cel care l-ai folosit pentru alte tuburi precum șasePitreiSî, asta este diferenta ?! Ne arati si noua "creionul" sau "Paint-ul" ala special pentru 3 kW? Sau vroiai sa ne arati ca stii sa calculezi si sa desenezi si cu... "inalta tensiune"?! Traian P.S. 1) Atat de tare "te roade" faptul ca "am indraznit" sa-ti corectez greselile puerile incat ai ajuns sa cauti prin posturile mele din urma cu ani de zile, ca sa ... arunci manusi?! Nu ai gasit pe acolo prin Ploiesti nici un psiholog bun? 2) Pastreaza-ti manusa, o sa ai nevoie de ea. 3) Si nu uita: omul gospodar isi face vara manusi, nu le arunca! Pentru a face acele manusi, au muncit din greu oameni amarati, te rog sa fii respectuos cu ei si cu munca lor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum