Traxxx Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 De cateva zile ma bate gandu sa imi fac o masina/robotel..cu 6 motoare...si cu reglare de viteza... am conceput ca idee o schema a telecomenzii ca sa intelegeti cam ce vreau sau daca se gaseste ceva asemanator sau ati vazut pe undeva v-a sunt recunascator.Pentru controlul masinii voi folosi pe o parte de motoare nr3 2 butoane push pentru inainte si inapoi si un pot linear pentru reglarea vitezei. Frecventa quartului poate sa fie si 20mhz am 2 pic16f628 care au in coada 20, iar la partea de rf am mai multe module de lacontrol de centrale pentru temperatira camerei...restu butoanelor as vrea sa fie on off sau doar on cand e apasat nu neaparat...Controlul v-a fi exact ca al unui tanc...Multumesc celor care vor sa ma ajute Link spre comentariu
Traxxx Postat Mai 29, 2011 Autor Partajează Postat Mai 29, 2011 Deja am dat-o in imposibil nu?? Link spre comentariu
pegas Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 pai... nu prea am inteles nimic nici din ce ai scris, nici din schema desenata in paint... Link spre comentariu
fratello Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 O solutie la problema ta : http://www.rentron.com/ruf-bot.htm Pentru 16F628 : http://www.rentron.com/PicBasic/IR_Chips.htm Uita-te pe tot siteul acesta; are o multime de proiecte interesante ! Link spre comentariu
Traxxx Postat Mai 30, 2011 Autor Partajează Postat Mai 30, 2011 Multumesc mult ceva de genul acela vreau pacat ca este pentru 16f84 si nu am nici cea mai mica idee cum sa modific softul..sau ce trebuie, cat despre alte butoane aditionale alea le rezolv cu alt pic eventual...O sa mai caut poate gasesc cu 16f628 :cry: Link spre comentariu
fratello Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 Modificarea softului pentru 16F628 este chiar simpla ; se adauga "CMCON=%00000111". Link spre comentariu
Traxxx Postat Mai 30, 2011 Autor Partajează Postat Mai 30, 2011 Ok , deci pot sa bag acel cod in mplab si sa ii adaug fisierele uC 16f628?? Link spre comentariu
fratello Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 Nu cred...Codul este scris in PicBasic. Link spre comentariu
Traxxx Postat Mai 30, 2011 Autor Partajează Postat Mai 30, 2011 Pacat...nam idee nici cum arata...da pei sa lucrez cu el....daca stie cineva sa lucreze cu acel program si sa imi faca si mie 2 hex pentru receptor si transmitator in timpul lui liber ii voi fi foarte recunascator. Multumesc Link spre comentariu
Traxxx Postat Iunie 16, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2011 Se descurca cineva cu acel PicBasic?? :cry: Link spre comentariu
Traxxx Postat Iunie 19, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2011 Imi puteti da un link de download?? am cautat pe google si am gasit numai de cumparat, o sa incerc sa fac eu daca nu stie nimeni... Link spre comentariu
Traxxx Postat Iulie 2, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2011 V-a rog eu mult de tot de ce nu vrea sa ma ajute nimeni am suparat cu ceva?? Vreau sa fac o platforma cu 6-8 motorase iar controlul sa fie cu un pic care viteza sa fie reglabila pe cele 2 grupuri de motorase , ca un fel de tanc. Shcema de aici http://www.rentron.com/ruf-bot.htm este buna, chiar daca era mai complicata nu conta eu am 2 pic-uri 16f628 si as vrea cu ele sa fac aceasta aplicatie daca este usor de modificat codul sursa in picbasic pentru ele, daca era in mplab reuseam sa fac hex dar in picbasic nu stiu, nici nu am gasit de unde sa il iau Link spre comentariu
Vizitator picbasic Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Ma descurc eu f bine cu picbasic Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum