Vizitator Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 Majoraţi rezistenţa stelată *470Ω* din catod E88CC până când în anod obţineţi 160V-165V.Micşoraţi tensiunea în catod 6p14p la 5,8V acţionând semireglabilul-10KΩ ,alimentarea etajului final în cazul dumneavoastră se află undeva uşor peste 280V probabil 283V(dacă nu greşesc). Link spre comentariu
Vizitator ovixb Postat Februarie 28, 2013 Partajează Postat Februarie 28, 2013 am pus pentru negativare 18k si nu reusesc sa scad tensiunea in catod sub 6.4v , iar tensiunea din anod trioda este de 163v cu R* 2k5 . Este ok ? Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 28, 2013 Partajează Postat Februarie 28, 2013 Cât de uzată e trioda aia? Nu cred că mai are mult de trăit... Link spre comentariu
Vizitator ovixb Postat Februarie 28, 2013 Partajează Postat Februarie 28, 2013 Am cumparat-o ca fiind noua . Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 28, 2013 Partajează Postat Februarie 28, 2013 Hm...nici eu nu am avut o lampa noua, dar era folosita moderat si de calitate - ECC88 TFK - o sa ma uit in amplificator sa vad la cat am urcat rezistenta aia, dar sigur nu peste 2K...cred ca ceva pe la 1K2...1K5...dar daca functioneaza asa si sunt la fel canalele...ar trebui sa fie ok.O sa incerc si cu un echivalent rusesc pentru ECC88, care e sigur nou sa vad cat rezulta cu el, poate nu e destul cat scrie in schema, de aia e si notata cu steluta...dar 2K5 pare cam mult...dar nu e o valoare anormala. Link spre comentariu
Vizitator ovixb Postat Februarie 28, 2013 Partajează Postat Februarie 28, 2013 Eu am pus ecc 88 philips , iar lampa cred ca este nouă . Am pus aceeaşi rezistenta pe ambele canale si am obtinut aceeaşi tensiune . Link spre comentariu
Vizitator ovixb Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 Pana la urma tot n-am înteles daca am facut bine sau nu . Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 am pus pentru negativare 18k si nu reusesc sa scad tensiunea in catod sub 6.4v , iar tensiunea din anod trioda este de 163v cu R* 2k5 . Este ok ?Rezistorul din grila are o valoare 100K-1M si de obicei este recomandata de datele din catalog iar tensiunea grilei este setata de valoarea rezistorului din catod, aceasta pt cazurile de negativare automata, cind se doreste modificarea punctului de functionare static de regula se modifica acest rezistor si implicit tensiunea anodica devin variabila, fireste valoarea curentului anodic se coreleaza cu cea a rezistorului anodic... Link spre comentariu
Electron Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 Deoarece am avut o experienta neplacuta cu un transformator de la Petra, in sensul ca tensiunile masurate la borne erau mai mari decat aveam nevoie, am decis sa comand altul in ideea ca voi primi ceea ce am nevoie pentru acest proiect. Am cerut 2 secundare: -240V/150mA -6.3V/3A Ei bine, am masurat si la acest transformator tensiunile la borne si aratau cam asa: -273V -7.6V I-am sunat sa le cer lamuriri referitoare la aceasta situatie si mi-au spus in felul urmator: tensiunile cerute de mine si marcate pe eticheta transformatorului sunt cele in sarcina, iar cele masurate la borne sunt in gol. Aici m-am mai luminat... Numai ca ei considera ca sarcina consuma toti cei 150mA ceruti de mine, pe cand in realitate consumul total pentru 2 canale ale schemei din link-ul de mai jos nu ar trebui sa depaseasca 100mA, restul de 50mA fiind doar o marja de siguranta (sa nu se incalzeasca transformatorul). La fel si pentru tensiunea de 6.3V unde am cerut 1A in plus din aceleasi considerente. Deci mare atentie cand comandati trafuri la Petra sau Romtoroid, ca practic situatia e aceeasi....Nu ca nu ar sti sa faca trafuri, dar daca nu stiti voi foarte bine (cum nici eu nu am stiut) ce trebuie sa le cereti va alegeti cu alte tensiuni decat cele cerute! Pentru schema de aici: http://tinypic.com/r/23vbzaf/7 tensiunile de alimentare sunt in sarcina sau in gol? Link spre comentariu
zal Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 Ptr tens anodică se poate face un stabilizator cu trz mosfet, iar tens de filament se poate redresa, filtra cu un filtru pi RC, acea rez fiind balastul care scade tens la cea necesară filamentelor, 1 ohm sau mai puţin. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum