carageae Postat Octombrie 8, 2011 Partajează Postat Octombrie 8, 2011 6N3P ati mai pus? Daca da, ce a fost diferit fata de altele? Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 6N3P ati mai pus? Daca da, ce a fost diferit fata de altele?A 6n3p insa nu am testat-o, pinii nu sunt compatibili si trebuie sa refac un soclu si pentru acest test. Urmaresc si 6n23p, 6n30p, insa sunt atit de rare.Totusi cea mai neutra timbral ramine E88CC si are si suficient gain.Aceeasi lampa o folosesc si in bufferul, clona Musical Fidelity, pentru cdplayer. Link spre comentariu
fcon Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 A 6n3p insa nu am testat-o, pinii nu sunt compatibili si trebuie sa refac un soclu si pentru acest test.Lampa asta o pun chinezii in majoritatea amplificatoarelor. De ce le-o place, nu stiu, deoarece mie mi se pare o lampa cu un sunet lipsit de orice stralucire. Nici nu se compara cu lampile testate anterior de tine, insa fa incercarea, macar sa iti formezi o parere proprie. Chiar sunt curios...Personal, unde am gasit-o, am inlocuit-o fara rezerve, asa incat, daca doresti, iti pot darui cateva bucati nou-noute... Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 Personal, unde am gasit-o, am inlocuit-o fara rezerve, asa incat, daca doresti, iti pot darui cateva bucati nou-noute...Am o 6n3p, dar nu am avut suficient timp sa o pun. Am vazut-o in Yarland-uri, insa nu am inca o parere despre ea. Daca nu va prisosesc, orice lampa este buna la "colectie", cine stie pe unde isi gaseste locul.Si ca secret... am inceput un amplificator cu EL81, mi-a placut timbrul acestei lampi. Sa vad daca pot sa folosesc aceleasi trafuri ca pt El84. Studiez... Link spre comentariu
carageae Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 Eu am facut partea de intrare de la Yarland-ul cu EL34 SE, doar ca am atacat un final 6P3S si nu mi se pare deloc lipsita de stralucire, e drept ca nu am facut teste comparative, din acelasi motiv al incompatibilitatii la soclu...dar fiind o lampa construita pentru etajele de RF, chiar in tunerele FM, vezi radio Belarus, nu vad de ce ar trebui sa fie o caracteristica lipsa de stralucire...dar pana una-alta sa luam de bun ce spune @fcon si mai asteptam si alte pareri...eu am folosit ceva lampi mai vechi, inainte de 1980, sa fie si asta o explicatie?Se poate vedea aici amplificatorul unde am folosit aceasta lampa...viewtopic.php?f=28&t=94724 Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 Parerea mea,daca intereseaza!6N3P este o lampa foarte stabila,triodele sunt foarte apropiate ca parametrii (aproape identice).Datorita faptului ca sunt proiectate pentru RF (oscilatoare,mixere,amplificatoare RF),capacitatile interne sunt foarte mici,dar si amplificarea este mica,insa in domeniul audio sunt perfecte pentru etajele defazoare diferentiale,repetoare pe catod si foarte rar pentru amplificatoare de semnal mic. Am lucrat multe montaje cu aceasta lampa,dar numai in aplicatiile sus mentionate,asadar nu pot spune numic despre "sunetul" acestei lampi,mai ales ca riscul de a intra in polemici cu audiofili este foarte mare. Dar pana la urma chestia cu sunetul este foarte subiectiva....(!!!!)Eu sunt doar electronist si se prea poate sa analizez niste dispozitive doar din punct de vedere electric.Am ascultat mai deunazi niste "scule" impreuna cu un prieten bun,eu am fost impresionat in schimb el nu...asta este! P.S problema cea mai "peste mana" ,ca sa spun asa,la aceste lampi(6N3P) este ca nu seamana cu celelalte tuburi din categoria duble triode noval la dispuneara electrozilor la pini. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 problema cea mai "peste mana" ,ca sa spun asa,la aceste lampi(6N3P) este ca nu seamana cu celelalte tuburi din categoria duble triode noval la dispuneara electrozilor la pini.Parerea dvs. conteaza! De exemplu ecc85 pus defazor in loc de 6n6p a fost un experiment bun si nu as fi stiut daca nu spuneati dvs. Asa am testat ecc85 si ca preamplificare, are un timbru, nu stiu cum sa ii zic, dar momentan imi place.Ar fi interesant ce ar mai fi compatibil pin la pin din seria 6n X p si ECC, eu ce am avut si ce stiu am scris:6n1p, 6n2p, 6n6p, ecc85, e88cc (la 6n2p seria din 56 e diferita radical in interior de cea din 63 de exemplu) stiu ca merge si 6n23p si 6n30p; despre 6n3p nu stiu inca compatibilitatile (nici pin la pin). Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 problema cea mai "peste mana" ,ca sa spun asa,la aceste lampi(6N3P) este ca nu seamana cu celelalte tuburi din categoria duble triode noval la dispuneara electrozilor la pini.Parerea dvs. conteaza! De exemplu ecc85 pus defazor in loc de 6n6p a fost un experiment bun si nu as fi stiut daca nu spuneati dvs. Asa am testat ecc85 si ca preamplificare, are un timbru, nu stiu cum sa ii zic, dar momentan imi place.Ar fi interesant ce ar mai fi compatibil pin la pin din seria 6n X p si ECC, eu ce am avut si ce stiu am scris:6n1p, 6n2p, 6n6p, ecc85, e88cc (la 6n2p seria din 56 e diferita radical in interior de cea din 63 de exemplu) stiu ca merge si 6n23p si 6n30p; despre 6n3p nu stiu inca compatibilitatile (nici pin la pin).Imi pare bine ca ati retinut recomandarile mele privind ECC85,recomandari ce le faceam cu ceva timp in urma (poate chiar un an in urma!).Asa este,ECC85 este excelenta in audio,chair la etaje de amplificare pentru semnale mici cu toate ca este proiectata pentru RF,dar daca urmariti datele de catalog,capacitatile interne sunt ceva mai mari comparativ cu 6N3P.Vorbind de 6N1P/ECC85,schimband 6N1P cu ECC85 in aceeasi aplicatie nu veti simti diferente considerabile (aproape ca nu sunt!),in schimb ECC85 comparativ cu 6N1P este mult mai buna in etajele SRPP,mai mult decat atat 6N1P are cu cativa Db mai mult zgomot de filament in comparatie cu ECC85,concluzia e clara: ECC85 e mai bun in aplicatii unde se impune 6N1P. Daca ar schimba in amplificatorul d-lui 6N3P cu ECC85 sau chiar cu 6N1P,atunci se va intampla ceva pozitiv cu tot amplificatorul. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 Daca as face un clasament acum (trioda) as zice:1. E88cc2. 6n1p3. ecc854. 6n2pin SRPP:1. ecc852. 6n2p3. 6n1pDar este o parere personala. Link spre comentariu
carageae Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 Ar mai fi o lampa interesanta, desi are o conexiune la pini si mai "diferita": 6N14P - echivalenta direct cu ECC84...foarte putin am auzit despre ea in audio, e folosita la selectoarele de canale in TV-urile Temp si altele rusesti...cred ca ar merita si ea testata...cu S=6 si miu=24 e un fel de ECC82 cu panta mai mare...sau un ECC85 cu amplificare mai mica...Inca nu am auzit pe nimeni pe forum sa o incerce...si e ieftina, poate tocmai din cauza interesului scazut pt. ea...@lazaroiu: cred ca voi face altul, de la zero si cu alte transformatoare de iesire...o sa mai vorbim in acest sens :)In amplificatorul asta am socluri romanesti si mi-e teama ca le stric daca fac multe lipiri si dezlipiri la lampile novale... Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 Daca as face un clasament acum (trioda) as zice:1. E88cc2. 6n1p3. ecc854. 6n2pin SRPP:1. ecc852. 6n2p3. 6n1pDar este o parere personala.Parerile personale rupte din practica sunt foarte importante chiar si pentru cei cu experienta,indiferent cata experienta am avea dealungul timpului tot nu putem cuprinde totul.Pentru mine orice parere conteaza,crede-ma. Savurez cu mare interes tot ce se discuta pe aici,orice idee cat de neimportanta pare a fi,poate fi generatoarea unui mare si frumos proiect. Astept si proiectul d-tale cu EL81,dar iti recomand sa-ti proiectezi special pentru aceasta lampa un traf de iesire dar dupa ce-i vei stabili foarte bine Ra-ul, parerea mea este ca EL(PL)81 este o lampa foarte "audio". Link spre comentariu
fcon Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 Daca as face un clasament acum (trioda) as zice...Daca nu folosesti 6N3P ca SRPP, iar caracteristicile triodelor lampii sunt foarte apropiate (dupa cum spunea d-l Lazaroiu), iti sugerez sa o testezi comparativ cu 6N1P, de exemplu, sau E88CC la sectiunea triodei cu pinii compatibili (6,7,8) intr-un anode-follower, si-atunci vei putea face comparatiile cu celelalte lampi mentionate fara probleme.Repet, eu am fost deziluzionat, insa acest lucru nu trebuie, bineinteles, sa determine idei preconcepute. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 6n3p seamana un pic cu ecc83. O sa fac testul in SRPP. Teoretic fiind superioara 6n1p se schimba treaba, poate imi va place cel mai mult in SRPP. Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 6n3p seamana un pic cu ecc83. O sa fac testul in SRPP. Teoretic fiind superioara 6n1p se schimba treaba, poate imi va place cel mai mult in SRPP.Nicio legatura nu are 6N3P cu ECC83,nici pe departe,nici la pini iar la parametrii cele doua tuburi ......."joaca in filme diferite".ECC83/12AX7 e o lampa serioasa,aici vorbim de tuburi proiecatate pentru un anume tip de circuit electronic dar pe care vrem sa le testam in audio,dar ECC83 ESTE o lampa audio(!),iar daca vreti intr-adevar ceva super incercati cu ECC808,o lampa modelata anume pentru un sunet perfect. Eu am spus mai sus unde poate fi folosita cu destul de bune performante tubul 6N3P.Iar pentru un SRPP intotdeauna sa urmariti pe langa parametrii ce va permit o anumita amplificare in montajul dv.,tensiunea de strapungere filament/catod,este foarte important acest parametru din motive lesne de inteles. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 [quote name="lazaroiu" Nicio legatura nu are 6N3P cu ECC83' date='nici pe departe,nici la pini iar la parametrii cele doua tuburi ......."joaca in filme diferite". [/quote] asa este Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum