Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Valderama 6P14P

bogdan69

Postări Recomandate

• Răspunsuri 69
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu Ianush

16

• carageae

6

• luke

6

• zal

4

Top autori în acest subiect

Vizitator harley

Bine @zal dar stii ca exista un topic dedicat intitulat "DETALII despre transformatoarele de iesire " in care (din cate am citit eu printre randuri numai de tr.de iesire nu e vorba din 30...de pagini si ceva ..)se discuta de tr. de retea adica f.min 50hz si U=220v .Personal consider ca topicul nu prezinta interes si vorbim de OT si mai vorbim de performante mai ales ca NU exista atasamente( cred ca am o boala cu ele ) bagam in ceata viitorii lampari ;sa dicutam pe o schema anume cu pareri pro si contra ..de acu` in colo. Parerea mea. :sparge: Si de ce asa si nu altfel; adica ultimele ? Ceva vectori ? Sunteti saraci in explicatii. :nebunrau:

Link spre comentariu

Findcă interesul e să existe un cuplaj cît mai bun între miez - primar - secundar, orice e în plus între acestea trei scade performanţele, la fel şi la un trafo de reţea.

Link spre comentariu

Acum m-am lamurit ( aveam indoieli in legatura cu reactiile alea) desi transformatoarele mele au o sectiune mai mica (10 cm) cu tole de 0,27 ferosiliciu sau ce or fi, am vazut basul fluturat binisor la 10hz iar de inalte nu mai spun .Aparatura de masurare nu o posed dar urechiometric amplificatorul suna superb , a bagat microbul in mine :da .

Link spre comentariu

Binenteles ca poti folosi 6P3S precum si orice alta lampa dupa cum spunea si valderama dar eu unul nu vad ce ai castiga in plus decat sa zicem 1W in plus si batai de cap la calcule Ra si altele ... Tetroda o vad mai fezabila in PP dar nu despre asta vorbim aici .

Link spre comentariu

Un membru amabil i-mi oferea doua buc imperecheate GRATIS

Poate userul respectiv are si ceva 6P14P si faci SE-ul asta; nu ai nimic de pierdut ,poate putina munca dar merita crede-ma . :band
Link spre comentariu
Vizitator ovixb

Am rezolvat cu tuburile , transformatoarele si restul de piese le-am cumparat, trebuie doar sa-mi iau avant si sa ma apuc de partea de lacatuserie (sasiu) si dupa aceea am sa va innebunesc cu intrebarile . Multumesc pt. suportul de pana acum.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Schema mai jos:

http://tinypic.com/r/23vbzaf/7

Dar sa fim obiectivi, ARITMA e foarte buna pentru scoala, e un fel de tuiculita inaintea festinului. :)

Amplificatorul "Valderama", mi-am permis sa-l numesc asa, sper ca nu se supara proprietarul schemei, reprezinta friptura. :)

In incheiere tin sa-i multumesc lui Valderama pentru generozitate si pentru lectiile predate aici pe forum.

Mia placut schema si am trecut la treaba https://picasaweb.google.com/100591562823636348352/6p14pMultipre. Sper in week-end sa fie gata.

Si ca sa cinstesc schema cum se cuvine, bagam trafuri de Capri - "categoria Nirvana" :da ,

redresare cu EZ81 si finale 2x6p14p (71).

In plus am sa fac preamplificatorul cu 2 socluri (sa fac comparatii audio):

1. 6n1p (63), 6n2p (56, 66), 6n6p (88), ecc85

2. e88cc

Studiez cum sa bag si 6n3p (80).

Noroc ca apar idei noi de la oameni deosebiti si exersam si alceva.

Link spre comentariu

Subiectiv vorbind ,personal in teste am ramas la 6n2p si e88cc cat despre transformatoarele de capri (detin acest tip de radio ;a ramas numai finalul in stare de functionare ) sunt curios daca se ridica la nivelul celor descrise de valderama,asta nu inseamna ca nu sunt de calitate la .. vremea lor... In rest spor la treaba si sa ne spui si noua ce rezultate ai obtinut cine stie poate facem un Capri reborn .Succes.

Link spre comentariu

cat despre transformatoarele de capri (detin acest tip de radio ;a ramas numai finalul in stare de functionare ) sunt curios daca se ridica la nivelul celor descrise de valderama,asta nu inseamna ca nu sunt de calitate la .. vremea lor...

Multumesc!Nu stiu daca calitatea trafurilor din Capri a fost constanta, cu toate ca tind sa cred ca da (erau cam serii de lux, iar componentele de calitate). Daca ati facut determinari si ati constatat ca nivelul lor calitativ lasa de dorit, nu pot sa contrazic. Sunt la a 3-a pereche pe care o folosesc si in afara de trafurile bobinate, de mine, dar pe tola recuperata tot "de audio", orice alta tola ma lasat "rece" (exceptie C core).La ultima auditie, la danzup au fost 3 amplificatoare cu trafuri cu tola "vintage" iar sunetul a fost extraordinar de bun.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am terminat schema asa cum mi-am propus. Am folosit, ca principiu, doua scheme publicate de dl . Vali, atac cu 6n1p si e88cc, insa nu am NFB global ci doar CFB. Astfel un soclu are PSF perfect pentru 6n1p si unul are PSF perfect pt. e88cc. Pot schimba dupa plac: 6n1p, 6n2p, 6n2p, 6n6p, e88cc, ecc85 in oricare din socluri, cu mentiunea ca numai 6n1p si e88cc vor avea PSF perfect. Nu stiu daca si alte lampi sunt compatibile pin la pin. La sfirsit modific conexiunile si pt. 6n3p pe unul din socluri, dar dupa simbata cind voi audia mai mult aceste lampi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări