romioltean Postat Mai 27, 2011 Partajează Postat Mai 27, 2011 Bunaseara,am vazut la masini mai serioase pe axa X cate doua suruburi ,doua motoare .Intrebarea mea este cum se comanda cele doua motoare de pe X ,merg pe un singur driver?Am inceput sa strang in ultima vreme piese ptr un mic CNC si am gasit printre altele si doua motoare la fel care s-ar preta ptr axa x.Am motoarele si integratele TB6560 ,plus ceva ghidaje de la niste scanereDeocamdata sant doar in faza de proiectMultumesc Link spre comentariu
cnc_step Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 Bunaseara,am vazut la masini mai serioase pe axa X cate doua suruburi ,doua motoare .Intrebarea mea este cum se comanda cele doua motoare de pe X ,merg pe un singur driver?Am inceput sa strang in ultima vreme piese ptr un mic CNC si am gasit printre altele si doua motoare la fel care s-ar preta ptr axa x.Am motoarele si integratele TB6560 ,plus ceva ghidaje de la niste scanereDeocamdata sant doar in faza de proiectMultumescX - ul de care vorbesti este Y. Asa este logic in matematica, uita-te pe forumurile de afara si pe cnc-urile industrialeNu, trebuie sa ai 2 drivere, controller cu 4 axe, iar la axa A ii dai slave Y. Link spre comentariu
romioltean Postat Mai 28, 2011 Autor Partajează Postat Mai 28, 2011 Multzam,am priceput cum sta treaba Link spre comentariu
visinica Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 se poate lega 2 motoare la un singur controlerpentru mai multe informati dute pe situ ala ungureschobbycnc.husucces Link spre comentariu
cnc_step Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 se poate lega 2 motoare la un singur controlerpentru mai multe informati dute pe situ ala ungureschobbycnc.husuccesDa, dar daca ai surpriza un motor sa scape pasi, apoi il reglezi la mana. Oricum orice controller are de obice 4 axe, si axa A este libera, si chiar daca iti trebuie si pentru axa rotativa ii dai 2 pini de iesire, si l-ai facut cu 5 axe. Link spre comentariu
visinica Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 solutii sunt intr-adevar nu se prea merita pus 2 motoare pe un controler dar pt studiu e bunde incercatsi eu prefer motorul impreuna cu controlerul luidar daca omu vrea sa incerce de ce sa nul lasi?macar aflam si noi rezultatul Link spre comentariu
znecula Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 O solutie ar fi sa se puna fulii si curea dintata pe cele doua suruburi de pa axa Y.Astfel se forteaza sincronizarea celor doua motoare.Stima. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum