Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare despre conectarea difuzorului la amplificator

Vizitator Insan3k

Postări Recomandate

Vizitator Insan3k

Am un amplificator auto cu 4 canale de putere egala si in momentul de fata am un subwoofer legat in punte pe doua dintre canale si siguranta pentru celelalte doua e scoasa.Vreau sa am subwoofer mai puternic si mi-a venit o intrebare interesanta la care poate gasesc un raspuns sigur de la voi:Multe difuzoare de subwoofer au cate doua conexiuni (2x4ohm, 2x2ohm...); Merge sa fac punte la canale doua cate doua si din 4 x X watti se transforma in 2 x 2X watti, acum, merge ca aceste doua out-uri obtinute sa le pun pe amandoua la un sigur difuzor, care are de fapt doua in-uri (cum ziceam mai sus ca sunt multe difuzoare).Cum probabil se observa nuprea stiu mare lucru despre difuzoarele cu cate doua intrari (adica doua borne + si doua borne -), am sa mai caut pe net informatii legate de ele, dar mi-ar prinde bine un raspuns de la cineva care chiar stie ce vorbeste.Nu e ideea de zgarcenie, ca mi-as cumpara cu placere un amplificator 1 x "cat e nevoie" dar banii sunt un factor in ecuatie si m-am gandit ca si asa am la statie doua canale pe care nu le folosesc in mod normal.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian2009

3

Vizitator Insan3k

Pai este un singur amplificator (o singura statie auto) care are 4 canale (4iesiri) si sunt bridgeable 2 cate doua, adica din 4 canale se pot face doua de putere mare, dar ea nu este conceputa pentru a putea fi unite toate 4 intrun singur canal si de aceea ma gandesc daca merge smecheria cu un difuzor dintrala cu cate doua borne + si doua -

Link spre comentariu

Pai merge. Dupa ce legi iesirile in punte conectezi difuzorul cu cele doua perechi + , -. Conectarea in punte s-ar putea sa necesite impendanta de 8 ohmi.

Link spre comentariu
Vizitator Insan3k

In momentul defata difuzorul care il am are 4ohmi, dar este pus pe puntea dintre doua canale, deci teoretic fiecare din cele 4 canale conectate in punte doua cate doua duc bine un difuzor de 4 ohmi.

Link spre comentariu

Daca se aude bine si nu se incinge radiatorul, s-ar putea sa fie totul bine. Conecteaza si cealalta infasurare a difuzorului la a doua iesire in punte si vezi ce iese. Va trebui sa respecti polaritatea. Nu da din prima tare : )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări