Vizitator Insan3k Postat Mai 27, 2011 Partajează Postat Mai 27, 2011 Am un amplificator auto cu 4 canale de putere egala si in momentul de fata am un subwoofer legat in punte pe doua dintre canale si siguranta pentru celelalte doua e scoasa.Vreau sa am subwoofer mai puternic si mi-a venit o intrebare interesanta la care poate gasesc un raspuns sigur de la voi:Multe difuzoare de subwoofer au cate doua conexiuni (2x4ohm, 2x2ohm...); Merge sa fac punte la canale doua cate doua si din 4 x X watti se transforma in 2 x 2X watti, acum, merge ca aceste doua out-uri obtinute sa le pun pe amandoua la un sigur difuzor, care are de fapt doua in-uri (cum ziceam mai sus ca sunt multe difuzoare).Cum probabil se observa nuprea stiu mare lucru despre difuzoarele cu cate doua intrari (adica doua borne + si doua borne -), am sa mai caut pe net informatii legate de ele, dar mi-ar prinde bine un raspuns de la cineva care chiar stie ce vorbeste.Nu e ideea de zgarcenie, ca mi-as cumpara cu placere un amplificator 1 x "cat e nevoie" dar banii sunt un factor in ecuatie si m-am gandit ca si asa am la statie doua canale pe care nu le folosesc in mod normal. Link spre comentariu
cristian2009 Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 Merge cu un defazor la intrare, asta daca amplificatoarele tale nu sunt deja conectate in punte. Link spre comentariu
Vizitator Insan3k Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 Pai este un singur amplificator (o singura statie auto) care are 4 canale (4iesiri) si sunt bridgeable 2 cate doua, adica din 4 canale se pot face doua de putere mare, dar ea nu este conceputa pentru a putea fi unite toate 4 intrun singur canal si de aceea ma gandesc daca merge smecheria cu un difuzor dintrala cu cate doua borne + si doua - Link spre comentariu
cristian2009 Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 Pai merge. Dupa ce legi iesirile in punte conectezi difuzorul cu cele doua perechi + , -. Conectarea in punte s-ar putea sa necesite impendanta de 8 ohmi. Link spre comentariu
Vizitator Insan3k Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 In momentul defata difuzorul care il am are 4ohmi, dar este pus pe puntea dintre doua canale, deci teoretic fiecare din cele 4 canale conectate in punte doua cate doua duc bine un difuzor de 4 ohmi. Link spre comentariu
cristian2009 Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Daca se aude bine si nu se incinge radiatorul, s-ar putea sa fie totul bine. Conecteaza si cealalta infasurare a difuzorului la a doua iesire in punte si vezi ce iese. Va trebui sa respecti polaritatea. Nu da din prima tare : ) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum