Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Visaton W 130S 4Ohm sau W 170S 4Ohm

Vizitator n0sferatu`

Postări Recomandate

Vizitator n0sferatu`

Doresc sa-mi fac o pereche de boxe bookshelf pe doua cai cu un raspuns trazitoriu bun(vreau dinamica, si rapiditate). Pana in prezent am tweetere soft-dome(impedanta 5Ohm, matase…cred… sunt Onkyo) si o pereche de filtre (2 cai)cu taiere la 5 khz. Ma intereseaza o pereche de difuri preferabil 6,5inch care sa se brodeasca cu filtru si tweeterul.(adik sa urce pana pe la 4,5~5khz). M-am jucat cu UNIBOX-ul putin si oscilez intre Visaton W 130 S 4 OHM si W 170 S 4 OHM. Prefer sound-ul mai englezesc mai cald (cu “personalitate”). Bugetul meu ptr. 2 difuri este de cca 75 euro.Multumiri anticipate.... 8)

Link spre comentariu
Vizitator codebutcher

La 4k merge fara probleme

Crezi Vasile? Daca vrei trimit un waterfall de la W 170 S, scanat dintr-o revista nemteasca care a facut masuratorile. Si pe la 4 KHz e o rezonanta de nu exista. Diful ala trebuie filtrat pe la 2 KHz si ceva.

edit: diagramele scanate din Hobby Hi-Fi :arrow:

raspuns SPL:

Posted Image

waterfall

Posted Image

Uii, vorba lui Doru Petrescu, scoti amplificatorul din priza si rezonanta inca nu s-a terminat...

Link spre comentariu
Vizitator n0sferatu`

"merci" codebutcher...si tuturor ptr raspunsuri...

Vasile sau alti "mesteri mari" (cu experianta in constr. de boxe)

recomandati-mi 2 difuri de 17 care sa scoate cat de cat bass si sa urce undeva peste 4k(ile)...bugetul meu e de ~100 USD....

vor fi niste boxe de tranzit spre ceva mai bun...dar mai dureaza pana reusesc sa strang banii si vreau ceva "bun, rapid, cu viteza"...

am cam ptine pretentii...

btw....o sa folosesc si doua suburi pasive (taiere la vreo 80hz) in stereo...ca sa le ajut...

multumiri anticipate... 8)

Link spre comentariu
Vizitator codebutcher

codebutcher la 4 k eu il vad destul de bine.

Poate il vezi tu bine, dar eu cred ca o sa se auda rau.

Daca ne uitam la raspunsul SPL de pe site-ul Visaton si numai atit s-ar putea zice "gilma aia de la 4 KHz nu e asa de mare, n-o sa se auda". Daca ne uitam pe waterfall, observam ca gilma aia e o rezonanta de toata frumusetea. Adevarat, nu neg ca rezonanta aia ar putea suna interesant pentru unii.

Nosferatu, am si o intrebare: de unde ai luat tweeterul Onkyo?

Link spre comentariu
Vizitator n0sferatu`

Un prieten mi-a facut rost de ele de la un sofer "de tir" care aducea boxe de afara...ptr. firme...

si cica omul noapte in parcare pe drum mai scotea si el "neste basi, titire, etc" (lua boxa, desfacea niste difuri...taia firele si eventual scotea si filtrele - cateodata )de pe boxe....dupa care ambala frumos inapoi boxa si le punea inapoi in cutie si ducea marfa la firma respectiva...

Ma intrebam ce fata faceau aia in magazin :shock: cand scoteau boxa din cutie la probe, si cu clientu de fata...in cazul meu(twetere)... boxa facea doar bum bum, fara tzitziala...numa bass...

b.t.w.

Astept recomandari...ptr.difuri de 17

tweterele am incercat sa le tai la 3.5k cu 18db/octava si nu miau placut cum sunau...(n-am nici un param la ele...) scoateau niste rezonante ciudate...isi pierdeau finetea, transparenta la freq de peste 5~6 khz...

parerea mea e ca sunt super sensibile la xmax ... banuiesc ca au Xmax-ul 0.05 mm sau chiar mai mic ...

Link spre comentariu
Vizitator codebutcher

tweterele am incercat sa le tai la 3.5k cu 18db/octava si nu miau placut cum sunau...(n-am nici un param la ele...) scoateau niste rezonante ciudate...isi pierdeau finetea, transparenta la freq de peste 5~6 khz...

parerea mea e ca sunt super sensibile la xmax ... banuiesc ca au Xmax-ul 0.05 mm sau chiar mai mic ...

Teoretic, ideal, recomandarea e sa tai "tiuterele" la macar doua octave dupa rezonanta. Mie sincer mi se pare exagerat, daca ar fi sa respectam asta la majoritatea tweeterelor ar trebui sa le taiem la 7-8, e oleaca inspre aberatie. Oricum, daca intri pe rezonanta nu e bine. Poti masura caracteristica de impedanta a tweeterului sa afli exact ce si cum, Speaker Workshop does the job.

Cit despre soferul de tir... :shock: Esti norocos, nu pot sa zic acelasi lucru despre magazinele alea.

Link spre comentariu
Vizitator codebutcher

Pai nu prea ai multe variante, la asa niste constringeri, dimensiune si frecventa maxima. Eu zic sa mergi pe W 170 S la o frecventa de taiere mai mica. Sau sa ai increder in Vasile :d

Sau sa ai incredere in Visaton, ei il taie la 3.5 KHz in Alto I/II: http://www.visaton.com/english/artikel/ ... _6_20.html

Eu ramin la parerea mea, ce sa-i faci, sint incapatinat.

Link spre comentariu
Vizitator n0sferatu`

sa incerc sa mai strang neste bani sa-mi iau AL 170 8 OHM...mi-ar face cu ochiu AL 130 M intr-o boxa pe 3 cai dar bugetu....e minuscul (for the moment)...mai astept recomandari....VASILE ce parere ai de PEERLESS 830669 - SLS 12inch...doua bucati intr-o cutie de 120litri reflex....sau....spune-mi parerea ta...voi face in curand un topic cu proiectul care-l am in cap...Andromeda (a lu` Tony Gee) cu 2 dif de bass (PEERLESS 830669 - SLS 12inch...cred...) etc...multumesc anticipat tuturor...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări