Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

RX-TX 16F628A

Ata

Postări Recomandate

Salutare!

Am gasit pe Youtube urmatorul clip: Programable ignition

softul folosit este - Ignition control.

Intrebarea mea este daca se poate face sa functioneze cu orice montaj CDi, daca este conectat la RX-TX, sau daca depinde si de hex-ul scris in PIC.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ata

7

• 25L91N11

3

• Liviu M

1

• fratello

1

Top autori în acest subiect

Salut,

Mai intai trebuie sa vezi ce spune producatorul programului (Ignition Control-software) respectiv.

Cauta programul pe net si o sa afli cu ce fel de Programmable ignition functioneaza.

Mai pe scurt suporta CDI sau TCI?

Cat despre hardware vezi mai jos unde ai si una si alta cu tot ce-ti trebuie(link).

http://www.sportdevices.com/ignition/ig ... m#download

Acum depinde de software.

Ca sa ma intelegi mai bine vezi in attach PDF-ul unui program care functioneaza cu TCI.

Pana la urma sper sa fi inteles eu ca asta te intereseaza de fapt.

Succes

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns.

Softul si montajul CDi este acesta si suporta ambele-TCI-CDI.

http://www.electronics.gompy.net/cdi/

Stiu cum functioneaza ambele, dar nu stiu cum sa-l fac sa mearga cu alt CDI-TCI nu conteaza finalul catre bobina pentru mine, ma intereseaza doar DELAYul. (daca cu cel de acolo merge!!). Simulat in Proteus da erori.

Link spre comentariu

Asa am facut conectarile intre PIC, interfata RS232 si PC, dar totusi nu comunica cu softul Ignition control.Mentionez ca montajul cu PIC functioneaza corect.Ce poate fi gresit?Are cineva vre-o idee?

Link spre comentariu

Mie Rx si Tx mi se par OK. Nu stiu insa cat de bine sunt satisfacute nivelele logice; RS232 lucreaza cu nivele ceva mai mari/mici de +/-5v (1 logic fiind cel negativ).

Un MAX-232 cred ca ar fi mai sigur.

Link spre comentariu

Nu este gresit.Si s-ar putea sa mearga doar cu interfata MAX232.Am sa cumpar una.Si sa mai adaug ceva, in caz ca nu s-a inteles ce vreau.Intrebarea ar fi : Un soft(ignition control) care este dat cu o schema CDI, poate functiona cu alta schema CDI ?

Link spre comentariu

Salut,Probabil ca da, poate functiona cu un alt montaj CDI.Asta in cazul in care softul nu este facut(personalizat) numai ptr. respectivul montaj.Daca este personalizat ptr. o anumita placa (montaj/drivere) atunci nu o sa mearga cu orice CDI.Trebuie sa te documentezi si sa observi diferentele dintre montajul pe care proprietarul softului il ofera si cel pe care vrei tu sal faci.Si atunci imediat o sa-ti dai seama daca este ceva care sa te opreasca sa folosesti un alt montaj cu acelas soft.In caz ca o sa trebuiasca sa modifici codul sursa sa o "scoti la lumina", sunt colegi de forum capabili care cred ca te pot ajuta.Succes

Link spre comentariu

M-am gandit la personalizat, singurele diferente intre montaje sunt: pini pentru intrari iesiri sunt altii. RX-TX aceiasi.Si asta poate fi citit de softul de monitorizare?Montajul este mai simplist ca cel facut de mine.Am monitorizat cu Serial port monitor si i-mi apare receptie de date ca in imaginea de mai jos(nu stiu daca asa trebuie). Dar softul(ign control) nu i-mi arata sa lucreze.

Link spre comentariu

Da da, multumesc.Sa sper ca atunci va merge .Ca de facut un program care sa calculeze timpul dintre 2 pulsuri si in functie de acesta sa caute intr-o tabela - dupa care sa afiseze pe un display ce gaseste , nu stiu sa il fac. De fapt cred ca ar trebui completat un program de turometru cu partea care am spus-o.Daca as stii assambler poate poate. :sparge:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări