cnc_step Postat Mai 27, 2011 Partajează Postat Mai 27, 2011 Eu am inteles perfect, dar am inteles si matematica, si anume, un controler de la dl X caruia ii vindeti dvs produsele costa 65 euro plus softul propietar inca 65 de euro. Peste toate acestea mai trebuiesc luate si 4 drivere care la 3 A mai costa cel putin vre-o 80 /100 de euro! Acum ca sa intelegeti dumneavoastra bine si explicit pe mine toata chestia asta ma costa asa: un controler cu drivere incorporate 35 euro (drivere de 3 A) si un simplu adaptor de la pcmcia la paralel 20 usd!Acum explicati-mi dumneavoastra care este problema pe care nu am inteleso? trebuia sa cumpar de la dl X sa dau de 3 ori mai mult? Nu-mi place sa ma contrazic cu nimeni, dar numi plac persoanele care se vad superioare, dar nici macar nu analizeaza problema innainte de a incepe cu concluziile.... ;)O seara cat mai placuta!Ps: sa stie toata lumea ca exista si solutii acceptabile la pret, nu trebuie decat sa le cauti suficient!N-as vrea sa fac polemica, dar daca ai controller-ul cu drivere incorporate poti sa-ti faci singur controller-ul usb si sa platesti doar soft-ul care costa jumatate din Mach3, deci economisesti de fapt (controller-ul in varianta diy te costa mai putin de 20 euro) !Banuiesc ca Mach3 il ai cu licenta, nu-i asa ? Sau folosesti EMC2?Nu stiu cum crezi tu ca-ti faci cu 20E controllerul usb, tinand cont ca pcb-ul costa 10E (chiar daca il faci tu te duce la 30ron), pic-ul costa 10E (daca il iei din Romania te costa 30ron) plus pasivele cu mufe cu tot.Iar daca tu spui ca cumperi de la el decat placa si pic-ul, mai adauga transportul de vreo 10E. Daca nu-l iei de la el, si le faci tu sunt curios de unde iei hex-ul. Eu iti dau un pic sa-ti tragi hex-ul si daca reusesti esti cel mai tare.Eu folosesc usb-cnc, cat si Mach3. La amandoua am licenta. Recunosc la Mach am generatorul original de licenta, iar la usb-planet, am originalul pentru ca licenta este formata din peste 60 litere, cifre.ps-nici macar pe linux nu va merge pcmcia Link spre comentariu
sabinescu2006 Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 sal ! eu am facut interfata de la cncdudez cu pic 18f4550 ,interfata este recunoscuta functioneaza dar ceva agatza !!! inca nus siu ce ! am inteles ca ar trebuii umblat un pic in hex ! daca doreste cineva interfata se vinde (120ron)eu mai am pcb si piesele necesare pt o alta interfata!!! Link spre comentariu
nucutza Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 Nu stiu cum crezi tu ca-ti faci cu 20E controllerul usb, tinand cont ca pcb-ul costa 10E (chiar daca il faci tu te duce la 30ron), pic-ul costa 10E (daca il iei din Romania te costa 30ron) plus pasivele cu mufe cu tot.Iar daca tu spui ca cumperi de la el decat placa si pic-ul, mai adauga transportul de vreo 10E. Daca nu-l iei de la el, si le faci tu sunt curios de unde iei hex-ul. Eu iti dau un pic sa-ti tragi hex-ul si daca reusesti esti cel mai tare.Eu folosesc usb-cnc, cat si Mach3. La amandoua am licenta. Recunosc la Mach am generatorul original de licenta, iar la usb-planet, am originalul pentru ca licenta este formata din peste 60 litere, cifre.ps-nici macar pe linux nu va merge pcmciaDaca nu stii, nu e bine dai verdicte !Nu cred, chiar l-am facut anul trecut (in poza in stinga jos) si apoi am cumparat licenta pentru ca am considerat ca merita.Intr-adevar am dat aproape 30 ron pe pic(28 de fapt - 7 euro), cablaj gasesti in bazar cu 10 ron (iti ajunge de 2 cablaje) restul pieselor si conectorilor le iei cu 40 ron. Deci, mai putin de 20 euro.N-am socotit clorura ferica , burghiul , fludorul in banii astia, da' daca ai mai facut montaje electronice se presupune ca le ai. Cablajul l-am facut cu metoda imprimanta laser/fier de calcat.M-as multumi cu un cablaj "original" in schimb (din ala de 10 euro ) pentru ca-ti arat cum e cu hexu' , nu trebuie sa-l extragi de nicaieri : (iti trimit adresa pe PM ?)Daca te lauzi ca vinzi produse de pe site-ul cu pricina te-ai uitat si in sectiunea diy ? http://planet-cnc.com/extra/firmware/ - la sfirsit !http://planet-cnc.com/diy/CNCUSB_Bootlo ... 100111.zip - uite si hex-ul ! (sau nu stim ce-i ala bootloader ?) Oops, n-am socotit programtorul pentru PIC ! Nu-i nimic il aveam deja ! Link spre comentariu
cnc_step Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 Nu stiu cum crezi tu ca-ti faci cu 20E controllerul usb, tinand cont ca pcb-ul costa 10E (chiar daca il faci tu te duce la 30ron), pic-ul costa 10E (daca il iei din Romania te costa 30ron) plus pasivele cu mufe cu tot.Iar daca tu spui ca cumperi de la el decat placa si pic-ul, mai adauga transportul de vreo 10E. Daca nu-l iei de la el, si le faci tu sunt curios de unde iei hex-ul. Eu iti dau un pic sa-ti tragi hex-ul si daca reusesti esti cel mai tare.Eu folosesc usb-cnc, cat si Mach3. La amandoua am licenta. Recunosc la Mach am generatorul original de licenta, iar la usb-planet, am originalul pentru ca licenta este formata din peste 60 litere, cifre.ps-nici macar pe linux nu va merge pcmciaDaca nu stii, nu e bine dai verdicte !Nu cred, chiar l-am facut anul trecut (in poza in stinga jos) si apoi am cumparat licenta pentru ca am considerat ca merita.Intr-adevar am dat aproape 30 ron pe pic(28 de fapt - 7 euro), cablaj gasesti in bazar cu 10 ron (iti ajunge de 2 cablaje) restul pieselor si conectorilor le iei cu 40 ron. Deci, mai putin de 20 euro.N-am socotit clorura ferica , burghiul , fludorul in banii astia, da' daca ai mai facut montaje electronice se presupune ca le ai. Cablajul l-am facut cu metoda imprimanta laser/fier de calcat.M-as multumi cu un cablaj "original" in schimb (din ala de 10 euro ) pentru ca-ti arat cum e cu hexu' , nu trebuie sa-l extragi de nicaieri : (iti trimit adresa pe PM ?)Daca te lauzi ca vinzi produse de pe site-ul cu pricina te-ai uitat si in sectiunea diy ? http://planet-cnc.com/extra/firmware/ - la sfirsit !http://planet-cnc.com/diy/CNCUSB_Bootlo ... 100111.zip - uite si hex-ul ! (sau nu stim ce-i ala bootloader ?) Oops, n-am socotit programtorul pentru PIC ! Nu-i nimic il aveam deja !N-ai calculat mai multe, oricum iti garantez ca cu toate consumurile n-ai iesit sub 30E.Cu originalul ieseai cu 30E cablaj+pic tras+transport, si intr-adevar mai bagai 10E in componente.Si scoteai un montaj profesional facut si estetic. Deci ieseai cu 40E. Dar noi suntem invatati sa vrem ieftin, ne apucam sa le construim singuri si la final avem surpriza ca mai si functioneaza, dar estetica nu o bagam in seama. Si cand vrei sa mai si vinzi produsul finit, il dai sub pret. Link spre comentariu
Vizitator ionut musat Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Te contrazic Dle Mincof.Uite un cablaj diy si care si functioneaza. Daca observi am corectat hibele de proiectare ale proprietarului, am adaugat optocuploare.Vreau sa te vad pe tine cand ti-o plesni un driver si o scapa tensiune in pic si apoi pc ce o sa faci. Acel cablaj desi as fi vrut sa il am nu prea ma multumeste din cauza asta.Cablajele diy pot fi chiar mai bune decat originalele, iar la aspect estetic nu cred ca ai ceva sa reprosezi.Cat despre pret 30Eur e mult. Nu se ajunge la suma asta decat poate pentru 2 controllere. Link spre comentariu
cnc_step Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Te contrazic Dle Mincof.Uite un cablaj diy si care si functioneaza. Daca observi am corectat hibele de proiectare ale proprietarului, am adaugat optocuploare.Vreau sa te vad pe tine cand ti-o plesni un driver si o scapa tensiune in pic si apoi pc ce o sa faci. Acel cablaj desi as fi vrut sa il am nu prea ma multumeste din cauza asta.Cablajele diy pot fi chiar mai bune decat originalele, iar la aspect estetic nu cred ca ai ceva sa reprosezi.Cat despre pret 30Eur e mult. Nu se ajunge la suma asta decat poate pentru 2 controllere.Pai normal pentru ca marketingul este greu. Tu spui ca nu ajungi la 30E, dar ai luat in calcul toti factorii?Adica tu ai luat decat ce ai cheltuit pe componente, dar ai uitat sa pui curentul care s-a consumat, apa cu care speli cablajul, munca pe care ai prestat-o, s.a.Iar acum, ca sa ai si o idee despre partea cu optocuploarele, sa stii si tu ca driverele profesionale au optocuploare pe ele. Cea ce se construieste la noi pe genunchi cate un driver cu un integrat si cateva rezistente, este este de a se face cat mai mare economie, dar asteptam daca se poate sa functioneze mai bine decat unul industrial. Link spre comentariu
nucutza Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Se pare ca vorbim de lucruri diferite.Eu l-am facut pentru mine, nu ca sa produc industrial.Pentru mine activitatea astea e un hobby Link spre comentariu
Vizitator ionut musat Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Costurile realizarii cablajului nu trebuiesc luate in seama, pentru ca la nivel de amator eu am toate aceste instrumente, munca e recompensata prin satisfactie(faptul ca pot sa realizez ceva si nu sa cumpar totul de-a gata).Cat despre optocuploare, da asa e driverele profesionale au optocuploare, dar eu nu am bani de drivere profesionale si le construiesc singur asa cum stiu eu(zic eu mai bune decat solutiile de pe piata la acelasi nivel).Si legat tot de siguranta, te-ai gandit ca si in zona limitatoarelor ramane descoperita. Cati pun optocuploare si acolo?Orice interfata de comanda a unui CNC care se respecta trebuie sa izoleze galvanic total cele doua parti PC/Drivere si periferice, ceea ce eu nu am vazut pana acuma decat in solutiile astea facute pe genunchi.Un driver il mai poti repara dar un PC nu prea cred, decat prin inlocuire. Link spre comentariu
nucutza Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Vad ca sint pe aceiasi lungime de unda cu ionut.musat ! Link spre comentariu
cnc_step Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Costurile realizarii cablajului nu trebuiesc luate in seama, pentru ca la nivel de amator eu am toate aceste instrumente, munca e recompensata prin satisfactie(faptul ca pot sa realizez ceva si nu sa cumpar totul de-a gata).Cat despre optocuploare, da asa e driverele profesionale au optocuploare, dar eu nu am bani de drivere profesionale si le construiesc singur asa cum stiu eu(zic eu mai bune decat solutiile de pe piata la acelasi nivel).Si legat tot de siguranta, te-ai gandit ca si in zona limitatoarelor ramane descoperita. Cati pun optocuploare si acolo?Orice interfata de comanda a unui CNC care se respecta trebuie sa izoleze galvanic total cele doua parti PC/Drivere si periferice, ceea ce eu nu am vazut pana acuma decat in solutiile astea facute pe genunchi.Un driver il mai poti repara dar un PC nu prea cred, decat prin inlocuire.La limitatoare nu ai nici o problema daca le dai la masa si nu la +.Si daca gandesti asa, inseamna ca astia de la Microchip stiind ca 4550 se va folosi foarte mult ca un controller cnc, ar fi trebuit sa implementeze optocuploare pe fiecare pin.Daca ai un driver bine facut si bine reglat, nu ai de ce sa-ti faci probleme, cum nici imprimantele vechi nu aveau optocuploare si nu au reusit sa arda vreun calculator.Dar cum suntem noi totdeauna mesteri, dupa ce reglam un montaj bine, a doua zi ne mai jucam un pic in el ca sa-l facem racheta, si e normal sa crape. Link spre comentariu
Adierea Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Adaptoarele USB LPT nu merg pentru ca programu este deticat transmiteri de semnal paralel si nu serial ,deci daca ai la program posibilitatea de a selecta si port USB este posibil sa mearga ,alta posibilitate este creierea unui port LPT virtuoal care sa primeasca datele de la programul dedicat care sant pentru LPT sa le modifice si sa le trimita portului USB Alta varianta nu cred ca merge nici cu pic sau alceva . Link spre comentariu
Vizitator ionut musat Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Domnule Adi teoretic poti sa faci asta de la usb la LPT cu un pic, insa problema apare ca nu sti sa faci legatura de comnunicare dintre softu tau si Mach3 spre exemplu. Deaia sunt asa scumpe aceste adaptoare pe usb pentru Mach3. Link spre comentariu
Vizitator ionut musat Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=g5Uzt9jKxcc Uite aici facut de la 0 de mine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum