Dj_Dog Postat Mai 27, 2011 Partajează Postat Mai 27, 2011 salutare stimati colegiAm si eu o dilema: am o statie auto magnat rx22 care a fost "reparata" inaintea mea de altcineva prin inlocuirea trz finali, cu niste tranzistori care nu par a fi de origini bune si care nu se apropie ca parametrii la puterea specificata pe site-ul producatorului statiei (din pacate nu am schema statiei sa vad cu ce tranzistori finali venea de la mama ei) dar banui ca in configuratia originala statia ar fi venit cu cate o pereche de 5200/1943 pe canal.Cum nici modelul asta nui se mai fabrica si gasesti numa chinezarii iar tranzistori "mai spalati" gasesti la un pret care nu imi convine (am vazut ca are leco la un pret bun tranzistori 5200/1943 dar in economia afacerii cu statia asta nu imi convine nici mie nici clientului) as avea o solutie: am 4 perechi de tranzistori 2sb817 / 2sd1047 recuperati (originali). As putea sa pun cate 2 perechi din trz recuperati pe fiecare canal al statiei (fara alte modificari) ?Vreau sa fac treaba asta pt ca statia este data ca lucreaza si in 2 ohmi/canal si vreau sa aive o stabilitate mai buna in conditii de stres Link spre comentariu
iulianpry Postat Mai 27, 2011 Partajează Postat Mai 27, 2011 Teoretic se poate ,dar doar in cazul in care tranzistorii ar fi perfect identici intre ei,pentru a se impartii curentul in mod egal intre ei.Practic trebuiesc montati rezistori in baze si in emitori pentru echilibrare(daca permite spatiul pot fi montati pe un mic cablaj sau chiar in aer).De alte modificari, in afara reglarii curentului de mers in gol ,nu cred ca s-ar pune problema. Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Mai 27, 2011 Autor Partajează Postat Mai 27, 2011 ms iulian pt raspuns!normal ca voi pune rezistori in base si in emitori ca doar nu ii tranteam asa , am sa fac o incercare in cursul zilei de azi sa vedem ce ieselegat de faza cu tranzistori perfect identici... e mai greu aici si oricum e o scula de auto nu de hi-fi Link spre comentariu
indy666 Postat Mai 27, 2011 Partajează Postat Mai 27, 2011 salutare stimati colegiAm si eu o dilema: am o statie auto magnat rx22 care a fost "reparata" inaintea mea de altcineva prin inlocuirea trz finali, cu niste tranzistori care nu par a fi de origini bune si care nu se apropie ca parametrii la puterea specificata pe site-ul producatorului statiei (din pacate nu am schema statiei sa vad cu ce tranzistori finali venea de la mama ei) dar banui ca in configuratia originala statia ar fi venit cu cate o pereche de 5200/1943 pe canal.Cum nici modelul asta nui se mai fabrica si gasesti numa chinezarii iar tranzistori "mai spalati" gasesti la un pret care nu imi convine (am vazut ca are leco la un pret bun tranzistori 5200/1943 dar in economia afacerii cu statia asta nu imi convine nici mie nici clientului) as avea o solutie: am 4 perechi de tranzistori 2sb817 / 2sd1047 recuperati (originali). As putea sa pun cate 2 perechi din trz recuperati pe fiecare canal al statiei (fara alte modificari) ?Vreau sa fac treaba asta pt ca statia este data ca lucreaza si in 2 ohmi/canal si vreau sa aive o stabilitate mai buna in conditii de stresPuteti pune linistit 2 perechi de finali pe canal atat timp cat utilizati amplif la parametri dati de producator. Daca amplif era pe sarcina minima de 4 ohm, prin adaugarea a inca unei perechi de finali v-a rezista si pe 2 ohm in ceea ce priveste etajul final insa v-a trebui sa schimbati prefinali cu uni cu beta ceva mai mare, in caz contrar solicitati mult prefinali si e posibil sa crape ducand inevitabil la arderea finalilor.Mai mult de atat nu se poate spune, nu cunoastem schema si nici protectiile, in special cele de la sursa.O zi buna!!! Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Mai 27, 2011 Autor Partajează Postat Mai 27, 2011 pana la urma am convins proprietarul sa punem trz noi multumesc pt sfaturi, se poate inchide! Link spre comentariu
mișa Postat Mai 27, 2011 Partajează Postat Mai 27, 2011 Ia in considerate si tranzistorii MAG6332 si MAG9412 produsi de Semelab (daca tot cumperi tranzistori noi) Sigur nu va trebui sa pui in paralel. Se gasesc la Farnell dar codul e gresit editat. In loc de MAG scrie MG, asta doar pe situl Farnell. In specificatii e MAG.De asemenea, ia in considerare si NJW0281G si 0302G de la ON. Au caracteristisi foarte apropiate NPN-urile cu PNP-urile dar nu sunt asa puternici ca MAG-urile. Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Mai 30, 2011 Autor Partajează Postat Mai 30, 2011 Ia in considerate si tranzistorii MAG6332 si MAG9412 produsi de Semelab (daca tot cumperi tranzistori noi) Sigur nu va trebui sa pui in paralel. Se gasesc la Farnell dar codul e gresit editat. In loc de MAG scrie MG, asta doar pe situl Farnell. In specificatii e MAG.De asemenea, ia in considerare si NJW0281G si 0302G de la ON. Au caracteristisi foarte apropiate NPN-urile cu PNP-urile dar nu sunt asa puternici ca MAG-urile.multumesc de sfaturi Misa (cu s de la sharpe ), pana la urma am dat cu bata in balta si am cumparat de la o firma din buc care aduce trz de la tme si am luat 5200/1943am mai luat in trecut tot pt statii auto si nu am avut problemeo zi buna! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum