Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incinte audio pentru masina

Vizitator Alexander666

Postări Recomandate

Vizitator Alexander666

Am urmatoarele difuzoare Sony pe Dacia mea Nova.difuzoare fata: XS F1024difruzare spate: XS F693RPrimul este un difuzor de 10 cm al doile unul de 6x9 inch.binecunoscute pe masini pe 3 cai.Problemele mele sunt urmatoarele:- cum fac eu sa determin parameterii T/S avand in vedere ca seriosul producator nu ii publica (probabil ca nici nu-i stie).- cum reusesc sa construiesc niste incinte in usile din fata avand in vedere ca nu este suficient spatiu.- presupunand ca voi resii sa masor parametrii T/S (probabil ca exista si un soft ceva) cum separ caile difuzoarelor pt ca automat rezultatele vor fi influentate de celelalte difuzoare.Pe mine ma intereseaza T/S pt diful mare si nicidecum medii si inalte.Daca aberez, cum vedeti voi rezolvarea acestei probleme.?Mulumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

2

• Silviu26

2

• LUCI

1

Top autori în acest subiect

fiind difuzoare pt masina pe care le vei folosi in masina nu prea are rost sa calculezi T/s, in usi nu prea ai cum sa faci incinte, e foarte importanta antifonarea usilor si prinderea FF. buna a difuzoarelor....nu am inteles asta :" separ caile difuzoarelor pt ca automat rezultatele vor fi influentate de celelalte difuzoare."

Link spre comentariu
Vizitator Alexander666

Vroiam sa spun asta: Difuzoarele pe spate sunt pe 3 cai. Automat are si niste filtre de separatie incluse in magnet.Daca ar trebui sa construiesc o incinta pentru ele, atunci ma intereseaza T/S pentru difuzorul cel mai mare (asa zis de bas) pentru ca cel pentru medii si inalte oricum se afla in fata conului mare si nu ajung in incinta cu spatele.Mai mult ca sigur ca daca as avea un dispozitiv de masurare T/S, valorile ar fi perturbate si de legarea in serie si prin filtre a difuzorului de medii si al celui de inalte.la asta ma refeream.trebuie sa existe o solutie multumesc

Link spre comentariu

filtrele si difuzoarele de medii si inalte nu o sa perturbe masuarea, pt ca le vei folosi si la ascultare ( nu m-am exprimat bine da... )sunt difuzoare auto man, poti sa nici nu le faci cutie, in cel mai bun caz fa o cutie de pal de vreo 20 de litri pt fiecare ( una mare cat juma de protbagaj daca vrei ) si o sa scoti mai mult bas.....

Link spre comentariu

firmele serioase de difuzoare de masina recomanda in fisa tehnica daca difuzoarele pot functiona in regim free air (in sensul ca in porbagaj,nu in curte :)]sau nu.daca spun ca nu atunci tre cutie obligatoriu sau decoleaza membarana la putere mare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări