Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Catometru LAMPOMER IL-1 bulgaresc

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

9

• Terry34

3

• Kosmin

2

• radianr

1

Top autori în acest subiect

Ar fi trebuit...

Oricum, linkul pus de tine e singurul pe care-l gasesc pe google.

De pe site-ul bulgaresc :

Posted Image

Aparatul meu :

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Am descoperit cum se regleaza tensiunea pe grila 1....-Eg1.Tensiunea de negativare se poate regla intre 0 si -50V. Se masoara pe scala cu 5 diviziuni. Mi-am dat seama pentru ca am masurat cu multimetrul tensiunea de negativare la bornele din dreapta-sus ale aparatului.

Link spre comentariu

arata bine jucaria...iti poti imperechea chiar tuburi PL500 :da felicitari pt achizitie...daca merg toate facilitatile ...e super utila scula :aplauze

Link spre comentariu

Cred ca am inteles cum se foloseste....am facut cateva teste cu 6p14p si imi arata peste 40-44mA la fiecare, si cu 6i1p am 13mA (exact ca la catalog), iar la o EBL81 tesla (cu pete afumate), 8mA.

Link spre comentariu

pai si cam ce ar mai trebui sa masoare acel instrument cu ac...ce curenti al caror tensiuni aplicate tuburilor? Doar curentul anodic?

Link spre comentariu

pai si cam ce ar mai trebui sa masoare acel instrument cu ac...ce curenti al caror tensiuni aplicate tuburilor?

Pai eu ar trebui sa vad pe intrument curentul anodic, curent care imi arata emisia catodica. LATER EDIT : Ce poate insemna RK care este notat pe cartele ?La 6p14p de exemplu, Rk are doua gauri, ambele la 20.La 6i1p Rk nu e gaurit deloc.La 6n9s, pentru Rk sunt gaurite : 20 ; 50 ; 100 ; 200 ; 500.La 6p3 sunt gaurite : 10 ; 20 ; 50 ; 100
Link spre comentariu

chestia aia cu, cartele e de fapt un comutator care adapteaza si /sau alimenteaza cu diferiti curenti si tensiuni catodul ori sunturi pe anod... :nas:in functie de tipul de tub...nush, cred ca il poti desface sa vezi si constructia lui.

Link spre comentariu

Rk poate insemna o rezistenta pusa in catod pt negativare automata. E simplu....se deduce din notatie. Acum ramane de dedus daca rezistenta aia se afla in aparat sau trebuie pusa intre anumite borne.

Link spre comentariu

Pai nu am de unde pune rezistenta...daca era asa, trebuia sa am un snop de rezistente in cutie.Banuiesc ca or fi pe matricea de comutatoare, intrand cate una in circuit cand infigi pinul respectiv. Dar daca e asa, la ce ma intereseaza valoarea ei ?

Link spre comentariu

Dar daca e asa, la ce ma intereseaza valoarea ei ?

Pai tu ce zici, toate lampile folosesc doar o singura valoare a rezistentei catodice pt negativarea automata? Sau n-am inteles eu intrebarea?

Cred că merge să stabileşti un psf pe catometru ptr lampa respectivă, pe care să-l foloseşti în practică apoi.

Psf-urile le poate lua din foile de catalog, vede ce valoare are curentul pt o lampa noua si compara cu ce indica instrumentul.Dupa ce invata cum se opereaza jucaria apoi poate sa isi stabileasca singur niste psf-uri necesare in practica, altfel poate deteriora tubul sau chiar catometrul daca nu are relee de protectie.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări