Vizitator SIG Postat Decembrie 3, 2005 Partajează Postat Decembrie 3, 2005 Ma refer la faptul ca am citit undeva pe net ,in engleza,si vreau sa-mi spuneti cum verificati voi,dupa ce ati facut o boxa,daca frecventa de tuning cea rezultata in simulare este si in realitate.Acolo zicea ca pui un ampermetru in serie cu boxa si generand frecvente joase acolo unde ai un maxim de curent frecventa respectiva este cea de tuning.Niste detalii sau corectari va rog. Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 3, 2005 Partajează Postat Decembrie 3, 2005 Pai conteaza daca programul cu care ai proiectat boxa tine cont de raspunsul in frecventa al difuzorului, deci esyte foarte posibil ca cu un program gen WinISD sau Bassbocs sa nu ai acelasi F3 si in realitate, pe cand cu un program gen leap cu care poti sa masori raspunsul si in functie de raspunsul acela sa acordezi cum trebuie obti acelasi lucu. Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 3, 2005 Partajează Postat Decembrie 3, 2005 Daca pui un amp[ermetru in serie cu boxa o sa ai un minim, nu un maxim!Impedanta creste, deci curentul scade.Daca nu ai ampermetru pui o rezistenta in serie cu boxa si masori caderea de tensiune pe ea.Si asta tot minima trebuie sa fie. Link spre comentariu
Vizitator SIG Postat Decembrie 3, 2005 Partajează Postat Decembrie 3, 2005 Dar acolo unde este frecventa de tuning,cel putin la basreflex .graficul impedantei din simulare are cea mai mica valoare(un minim).Atunci la acea frecventa de tuning amperajul nu trebuie sa fie maxim? Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 3, 2005 Partajează Postat Decembrie 3, 2005 Da..ai dreptate ...am facut confuzie intre bassreflex si incinta inchisa. Link spre comentariu
Vizitator SIG Postat Decembrie 4, 2005 Partajează Postat Decembrie 4, 2005 Cam cat variaza,cat e de vizibil, amperajul?,cativa mA ? Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 4, 2005 Partajează Postat Decembrie 4, 2005 i=u/z.....depinde cat variaza ZOricum se va vedea.PT ca lucrezi in curent alternativ ar fi indicat sa masori caderea de tensiune pe o rezistenta utilizand un osciloscop. E mai precis asa. Link spre comentariu
Vizitator SIG Postat Decembrie 4, 2005 Partajează Postat Decembrie 4, 2005 Am niste boxe Meloman si a-si verifica frecventa lor de rezonanta.De cati ohmi sa fie rezistenta ce se pune in serie cu boxa si de cati Wati?Stie cineva la cat ar trebui sa-mi iasa frecventa de rezonanta (cat e cea teoretica/de fabrica)ptr.astfel de boxe?,nu de alta dar de la cine le-am cumparat poate a mai scos sau a mai bagat fonoabsorbant. WinIsd-ul are generator de semnal,dar care varianta sa folosesc:Normal mode,Slow sweep,Fast sweep ,sau White noise?Multumesc.P.S.Sper ca nu afecteaza ampliful sau boxele daca ma joc cu generatorul de semnale. Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 4, 2005 Partajează Postat Decembrie 4, 2005 Poti sa folosesti aproape orice rezistentaAs recomanda una de 10ohmi 5W, o inseriezi cu boxa si masori caderea de tensiune.Nu stiu cum e winISd, dar in principiu asta trebuie sa faci:Pui la iesire o anumita frecventa si masori caderea de tensiune pe rez.Frecventa o plimbi prin plaja de 20-60Hz si vezi unde e maximul caderii de tensiune.Banuiesc ca rezonanta e intre 30-50Hz, deci pe acolo trebuie sa ai max Link spre comentariu
Vizitator SIG Postat Decembrie 7, 2005 Partajează Postat Decembrie 7, 2005 WinIsd-ul are generator de semnal,dar care varianta sa folosesc:Normal mode,Slow sweep,Fast sweep ,sau White noise?Multumesc.P.S.Sper ca nu afecteaza ampliful sau boxele daca ma joc cu generatorul de semnale.Ceva lamurire a-si dori. Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 7, 2005 Partajează Postat Decembrie 7, 2005 Nu as recomanda modul sweep deoarece nu ai nici un control asurpa modului in care iti baleiaza frecventa.Seteaza-l sa iit scoata un ton constant pe iesire de frecventa sa zicem 40Hz. Apoi incerci cu frecventele imediat aproapiate si vezi unde e maximul.Nu prea ai ce strica ca masurarea se face la nivele mici. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum