Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare componenta

Postări Recomandate

Am o problema la o placa dintr-o masina de spalat Beko...nu cred ca-i pot gasi schemaare in integrat ars, in scurt, cu 4 pini pe o parte 4 pe cealalte (4x4), model TDA2822Mseria este: K97727 VIPer 12A, facut de firma STmai am un varistor care a luat foc, rezistenta actuala de 70 ohmi, si ce se mai vede din el...2750K....si nu stiu de cat este...daca ma poate ajuta cineva

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• susanu_pisu

3

• pinky

2

• nelus008

1

Top autori în acest subiect

Daca piesa respectiva este varistor, atunci e pusa intre + si minus dupa punte. Cu ea sau fara, tot functioneaza. Are rolul de a proteja celelalte piese de supratensiune asa ca e posibil ca in afara de varistor si siguranta si putin probabil puntea, celelalte piese sa fi scapat. Pentru Viper12A cauta datasheet pentru Viper22A ca e acelasi lucru dar de putere dubla. La o adica, poti sa pui Viper22A in loc de Viper12A.

Ai aici datasheet-ul: http://www.st.com/stonline/books/pdf/docs/9682.pdf

Masoara pe Viper intre drena si sursa. Daca nu e in scurt, ai sanse sa functioneza.

Daca mai vrei sa pui varistor, cauta pe site-uri romanesti dupa SIOV-S14K275 . La tine era probabil un varistor de 275V dar nu stiu de ce putere. Dupa dimensiunile piesei iti poti da seama cam ce putere avea. Mai mare e bine, mai mica nu prea deoarece nu poate sa arda siguranta in cazul unei supratensiuni. Dar avand in vedere ca sursa e cu Viper12A, probabil era un varistor de putere mica adica SIOV-S10K275 sau chiar SIOV-S07K275.

Succes.

Link spre comentariu

multumesc mult, o sa vad ce pini sunt in scurt...stimaam gasit sa cumpar viper 22, si nu este scump...am luat mai multe bucati...avea scurt intre drena si sursa....cel vechi...varistor inca nu am gasit, sper sa dau de el....

Link spre comentariu

prin ce aparate gasesc un varistor?print tv, dvd?nu m-am uitat special si nu sunt nici la service, este prima data cand gasesc unul tasnit

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Daca se aprinde LED-ul de start inseamna ca sursa este functionala. Pentru inceput schimba toti electroliticii din sursa. Daca nu functioneaza dupa schimbarea electroliticilor, deschide un subiect nou. Pentru a primi raspunsuri utile, incearca sa respecti regulamentul forumului in ceea ce priveste deschiderea unui subiect nou.Succes si La Multi Ani! :101 icon_jook

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări