Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC 16F877A and I2C

george2209

Postări Recomandate

Buna ziua!Am revenit dupa o mica absenta si eu pe forumul acesta. Direct la subiect:Am un Microcontroler care merge la 2.8V..si PICul asta pe care il folosesc la 5V. Acuma am o dilema. Trebuie sa le fac sa comunice prin I2C sau SPI.Prefer I2C pentru ca nu imi trebuie cine stie ce viteza de comunicare si in plus am o "linie" in minus.Intrebare:Are cineva vre-o idee daca pot folosi un MOSFet ca si "transceiver" intre ele ca in imaginea atasata?Problema e ca la SDA ar merge pt ca e "open colector" pe partea de device 2,8V insa la SCL ma indoiesc pt ca e un "push pull"...Are cineva idee..sau o idee mai buna?Merci fain!GG

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu M

2

• pegas

2

• Elef

2

• george2209

2

Top autori în acest subiect

Daca poti face microcontrollerul nePIC master (si, in consecinta, PIC-ul slave), nu cred sa fie probleme.Cel mult daca o sa fii obligat sa folosesti clock-stretchingul, da' poate te descurci fara.

Link spre comentariu

Si SCL-ul si SDA-ul trebuie sa fie OC sau OD.Cu un circuit asemantor am folosit pentru a comandat pe i2c cu un 16f877a, ulterior un 18f4520, alimentat la 5V un circuit alimentat la 2.5V.Oricum cauta la Philips in manualul i2c ca acolo discuta un pic de problema asta.

Link spre comentariu

vad in specificatii la i2c sa scrie de nivelele high si low sunt procente din Vdd. acuma, care Vdd din cele 2 spuse de tine: 2.8 sau 5V? nu stiu daca merge cum ai spus tu... e posibil sa nu te incadrezi in limite.

Link spre comentariu

Schema de translatere a nivelelor pare OK. Problema, asa cum a subliniat george2209 poate apare in cazul SCL daca e push-pull.

Cum clockul e generat de master, daca microcontollerul nePIC va fi folosit ca master sunt sanse mari sa mearga (exceptand, cum spuneam, cazul in care e nevoie sa folosdeasca clockstretchingul).

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salutare,Merge perfect cu schema atasata de mine. Ambele procesoare si cel pe 2.8V si cel pe 5V (PICul) comunica fara probleme.In plus la PIC am si o conexiune seriala cu un device pe 3V. Am folosit aceiasi metoda pt TX->RX si pt RX->TX am folosit un divizor cu 2 rezistente (clasic).Asadar cine are vre-o problema asemanatoare poate folosi schema de sus pt ca functioneaza. PS:Singura chestie este ca in cazul cirucitului "push pull" rezistenta pt "pull up" poate lipsi pt ca circuitul este legat "up" de trazistorul complementar.Merci de raspunsuri si pareri!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări