Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema sursa de alimentare flyback

IoNuTx

Postări Recomandate

• Răspunsuri 479
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• IoNuTx

185

• Th3_uN1Qu3

54

• moro

25

• RockDok

19

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da,tot 16,8V in cel care alimentează integratul iar in cellalt de 12V am 1.7V.Înainte sa fac modificările aceasta aveam și 8V in secundar dar după un timp scădea la 1.1V.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Ok, schimba rez de 20k din grila cu una de 1k. Vei avea astfel in grila o rez de 1k + dioda zener 24V, peste care tot in paralel, pe GS, pune un cond de 470p. Condul de alimentare de 10uF/20V, schimba-l cu unul de 10uF/ min. 35V.

Link spre comentariu

stau minute in sir privind la monitor si intrebandu-ma de ce-mi pun si mai mult in pericol sanatatea subreda incercand sa ajut oameni ce nu doresc a fi ajutatiobserv cu cata convingere spun unii ca sant pasionati de electronica dar sa incerce intai o dotare minimala nu prea sant de acordnu cred ca am strans in primii 10 ani de activitate componente pe care le poti cumpara acum cu 100 leio punte artizanala LC si un generator sinusoidal pot fi facute acum de orice elevcu generatorul sinusoidal aflu raporturile de transf si fazarile la orice traf necunoscut--este adevarat cu OSC-uldar pt cine doreste cu adevarat se poate folosi si o redresare si masurarea cu voltmetrul de cc care e f precis pt raportpt fazare se fol un generator dreptunghiular pt ca cel sinusoidal da semnal simetric si nu stii care este impulsul direct si care cel recuperatdaca generatorul postat de mine pare prea complicat se poate folosi un uc3845 cu rezist minima din oscilator care este in jur de 680 ohm si cond de 33 sau 47nf--in felul acesta se obtine un impuls cu factor de umplere sub 40%ma indoiesc ca un electronist nu are si niste trafuri de retea de radio/tv sport/magnetofon si o sursa reglabila 5--15v/1atraful suplimentar se fol pt a ataca traful de masurat cu o tensiune mica si izolat de retea in timpul testelorsa se ocupe 3 pagini pe forum fara a se afla daca ionut a fazat bine traful mi se pare inacceptabil,stresant

Link spre comentariu

Schema redresata:[attachment=0]SG1842 2.png[/attachment]Domnule miticamy trafu e fazat corect,nu pot construi schema dumneavoastră deoarece nu am LM393 și nici nu am de unde sa fac rost de integratul acela.La fel nici de UC3845 nu am de unde sa fac rost,nu sunt eu de vina ca in T-veni nu este magazin de componente și pt. 2 integrate nu pot face comanda online de piese,poate peste 2 sapt. dar pana atunci trebuie sa ma descurc cu ce am.Mai am un 3844 care nu știu dacă e bun.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

De data asta e greseala mea, am uitat de 1ohm. Pune condul la masa nu la sursa. Am sa incerc sa explic ce urmaresc.Exista posibilitatea ca totul sa fie corect dar... Conform datasheet CI livreaza impulsuri MOS-ului daca alimentarea atinge valoarea de 16V. In aceasta perioda de tranzitie, consuma 0,5mA. Deci 200k pe alimentare asigura cu brio atingerea tensiunii. Dupa atingerea tensiunii integratul livreaza impulsurile si consumul pe alimentare creste, tensiunea scade pe condul de 10uF, iar bucla se regleaza dupa ceea ce livreaza secunarul de 10 spire. Daca insa consumul CI nu creste odata cu livrarea impulsurilor, tensiunea de alimentare a CI nu scade si nu se poate face stabilizarea dupa secundarul respectiv. De aceea doream sa maresc artificial consumul. E o incercare...

Link spre comentariu

Schema redresata:[attachment=0]SG1842 2.png[/attachment]Daca ați fi urmărit mai cu atenție la paginile anterioare ați fi văzut cum am făcut legăturile la trafo:

La primar începutul înfășurării merge la + iar sfârșitul înfășurării merge pe D la mos;La sec. de 16V,începutul înfășurării merge la masa iar sfârșitul pe bobinuta care e înseriata cu dioda FR104;La sec. de 12V începutul înfășurării merge la - și sfârșitul merge pe o dioda redresoare HER503

Acum in secundarul de 12V am 2.8V iar in celalalt la fel 16.7V,ceva mai bine ca înainte.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări