Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema sursa de alimentare flyback

IoNuTx

Postări Recomandate

Si-a mai revenit puțin sursa,acum am 2.5V in secundar,o pot regla mai mult dar nu pot din cauza sec. de 16V pt. ca creste pana la 26V ceea ce nu cred ca e bine pt. integrat.Daca e liniște in casa se aude trafo cum suna încet și subțire mai ceva ca un tweeter.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 479
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• IoNuTx

185

• Th3_uN1Qu3

54

• moro

25

• RockDok

19

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am inversat,acum tensiunea pe beculetul din sec. e mai mica iar cea din secundarul care alimentează integratul e de 16v.Același fenomen apare când scot sursa din priza,creșterea tensiuni din secundarul de 12V.Si am observat ca traful nu mai suna..

Link spre comentariu

Am inversat,acum tensiunea pe beculetul din sec. e mai mica iar cea din secundarul care alimentează integratul e de 16v.Același fenomen apare când scot sursa din priza,creșterea tensiuni din secundarul de 12V.

Asta e normal sa se intample.
Link spre comentariu

Ce fel de sarcina ai in secundar? am inteles bec dar ce tensiune si ce putere? capacitatea poti sa o reduci deocamdata la 220micro, dioda sa fie schottky din cele folosite in surse PC pe ramura de 5V.

Link spre comentariu

Condensator am in sec. de 4700uF/45V și am o dioda dintr-o sursa TV BYT08P.Habar nu am ce poate avea sursa......Chiar la început când am construit-o aveam 10V in secundar dar din păcate după 10sec. se stingea becul din secundar.Apropo,sursa are protecție la scurt-circuit supra sarcina și mers in gol?

Link spre comentariu

Sa revenim la traf, la ce am facut eu am bobinat in primar 60 spire iar pentru +AUX am 7 spire. Tu ai 50 cu 10 mi se pare mult prea multe spire pentru +AUX. Dioda pare OK. renunta deocamdata la grupul RC paralel cu dioda. Incearca si cu 0.22 ohmi in sursa mos-ului. Cu cit rezistenta are valoare mai mare cu atit mai repede intra protectia in lucru.

Link spre comentariu

La mers in gol nu ar trebui sa se opreasca. Nu cred ca ai mentionat pana acum miezul trafului pe care il folosesti si cum este el bobinat, si de cat e intrefierul.

Link spre comentariu

Eu secțiunea tarafului o am de 1.3cm pătrați întrefier cam 0.7mm,limba tolei care intra in carcasa e rotunda,e un traf recuperat dintr-o sursa de video,in secundarul de 12V nu am putut sa bobinez decât 7SP. cu 2 conductoare de 1mm in paralel,asta ar veni cam 4A.Înfășurările sunt bobinate astfel: Prima jumătate a primarului de 25sp. CuEm 0.3-0.34 (după ochiometru);Secundar 12V 7sp. 2xCuEm 1mm; (sens contrar primarului)A doua jumătate a primarului de 25sp. 0.3-0.34 ;Secundar 16V 10sp. 0.3-0.34. (același sens cu cel al sec. de 12V).

Link spre comentariu

Dioda zenner din grila mos-ului este montata corect? rezistenta serie pe grila are valoarea OK? la fel si cea intre grila si masa. Cred ca este usor sa aduci infasurarea de +AUX la 8 spire. Incearca.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări