IoNuTx Postat Mai 28, 2011 Autor Partajează Postat Mai 28, 2011 Nu,asta e pe cablaj Electromures 2x75W l-am testat mai demult,trebuie sa îl fac pt un coleg. :rade:Nu știu dacă o sa găsesc de 820pF condensator,din semi-reglabilul de 2K5 ce reglez,tensiunea din sec sau frecventa? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 Inceaca pe Eurocard (PCB de test) sau pe o coperta de caiet desenezi sch dupa care plantezi piesele si faci conexiunile necesare( pe cealalta parte). Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 Da-i 1n ca nu pateste nimic. Reglezi (ajustezi) tensiunea la iesire (12V). Link spre comentariu
IoNuTx Postat Mai 28, 2011 Autor Partajează Postat Mai 28, 2011 La 10 ani am făcut primul meu montaj pe carton era un alimentator autoprotejat ca nu aveam cablaj.E o soluție foarte buna asta cu cartonul pt. ca in Tirnaveniul asta de 2 bani nu au fost in stare sa facă un magazin de componente,trebuie sa ma duc pana in Mureș sa îmi iau cablaj și altele....Am înțeles,pana deseară va fi testat,mai întâi trebuie sa bobinez trafo. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 Sa stii ca in Arad sunt multe, dar tot comand pe net, e mai ieftin. Link spre comentariu
IoNuTx Postat Mai 28, 2011 Autor Partajează Postat Mai 28, 2011 Adevăru e ca in afara de mine mai sunt vreo 6 electroniști in tot Tirnaveniul....Si eu comand de la Mevarom,Syscom sau Ad Electro... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 Sper sincer sa ramana tot 7 pana maine... Ai grija la fazare. Corect, si eu comand pe acolo. Link spre comentariu
IoNuTx Postat Mai 28, 2011 Autor Partajează Postat Mai 28, 2011 Am înțeles,o sa am grija,oricum țin tot timpul inseriat pe alimentare un bec de veioză de 220V/60W. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 Nu numai, paianjenii aia cresc riscul electrocutarii.Spor la treaba. Link spre comentariu
IoNuTx Postat Mai 28, 2011 Autor Partajează Postat Mai 28, 2011 Gata,am bobinat trafo și am făcut montajul paianjen,am uitat sa menționez ca mosul are o dioda incorporata într-e D și S,in acest caz trebuie sa mai folosesc grupul de piese încercuit?Trebuie modificat ceva sau rămâne totul asa?Vreau sa fiu sigur înainte sa conectez sursa la 220V...[attachment=0]SG1842.PNG[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 Lasa grupul in pace, dioda din capsula tranzistorului nu iti foloseste in cazul de fata. Grupul acela protejeaza tranzistorul la blocarea lui. Daca merge, mai tarziu, ai putea inlocui rez, 4,7 cu un termistor genul celor din surse PC. Link spre comentariu
IoNuTx Postat Mai 28, 2011 Autor Partajează Postat Mai 28, 2011 Acum am conectat-o la priza,becul serie cu sursa sa stins și sa aprins cel din secundar,am ținut-o mai mult in priza și după un timp becul din sec. se stinge doar umpic filamentul rămâne roșu și palpaie,cam 10-12 secunde după conectarea la rețea.De ce face treaba asta nu înțeleg.Multimetrul meu tembel nu măsoare tensiunea din secundar,din cauza ca e înalta frecventa?Radiatorul mosului e rece la fel si trafo... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 Cum adica in secundar? Pe infasurarea secundara sau dupa punte? Rectific, dioda.Dupa dioda si cond ai Vcc, se masoara cu orice. Link spre comentariu
IoNuTx Postat Mai 29, 2011 Autor Partajează Postat Mai 29, 2011 Am reușit sa masor cu alt multimetru,la conectarea la rețea am 6V după care tot creste pana la 7.95V și după aceea scade la 7.67V.Si de ce se stinge beculetul după 10 sec.?,rămâne doar puțin roșu filamentu care pâlpâie...Practic se stinge am 0.8V pe bec care creste pana la 3.1V după care rămâne asa și pâlpâie....Am măsurat tensiunea din secundarul de 16,am 16.86V după care scade pana la 13.23V și se încinge dioda și bobinuta. Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Vezi la ce tensiune incepe sa lucreze CURSEN si ce inseamna asta ca si curent prin rezistenta de 1 ohm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum