Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema sursa de alimentare flyback

IoNuTx

Postări Recomandate

• Răspunsuri 479
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• IoNuTx

185

• Th3_uN1Qu3

54

• moro

25

• RockDok

19

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am primit câteva ATX-uri in contratimp de 450W,200W și una cu C.I de comanda AT2005.Traful din ATX-ul cu AT2005 arata cam asa:post-29772-139829282006_thumb.gifDe la GND (firul gros) mai sunt legate inca 2 înfășurări,una merge cred la 3.3V și cealaltă nu știu unde dar am spus ca nu sunt importante și nu le-am mai trecut pe schema.Cred ca sursa asta cu AT2005 are o putere aproximativa de 350-400W.

Link spre comentariu

parca convenisem ca majoritatea sant bobinate cu inf de 5v cu 3fire in paralel ce se inseriaza cu inf de 7v cu 2 fire in paralelinseamna ca daca scoti traful vei avea infasurari care nu au continuitate cu firul gros de masa si se leaga cu acesta pe cablajti-am apus ca poti ataca traful pe primar cu montajul cu 3525 si cu o simpla sonda detectoare poti masura toate tens din secundar cu voltmetrul,nu ai nevoie de osciloscop

post-27339-139829282012_thumb.png

Link spre comentariu

Da înfășurările de 5V au 3 fire in paralel de 0.6mm iar cele de 12V au 2 fire in paralel.Deci pot folosi traful nu?Înfășurările trafului nu seamăna ca cele desenate de dv. ci ca cele desenate de mine mai sus.Am spus mai sus,mai are 2 înfășurări care capetele lor sunt legate la GND(firul gros) unul bobinat cu 0.3mm iar celalalt cu 0.6mm.Bănuiesc ca una dintr-e înfășurări mergea la +3.3V.

Link spre comentariu

Dupa o discuție telefonica cu domnul miticamy am studiat mai bine traful și placa ATX-ului.

Asa arata înfășurările traful:

post-29772-139829283813_thumb.png

Prim:

Înfășurarea A:

Pinul (1) 150V.

Pinul (2) priza mediana a înfășurărilor 1 și 3.

Pinul (3) 150V.

Sec:

Pini (1) și (3) a înfășurări B merg pe anodele unei diode duble SB1060CT.Din catodul diodei duble merge pe bobina de filtraj iar din ieșirea bobinei merge pe + la un condensator de 1000uF/16V și merge la +12V.

Pinul (2) merge pe catodul unei diode duble SB4030CT iar anodele acesteia merg pe (2) și (3) la înfășurarea C.Tot din catodul diodei merge pe bobina de filtraj,din ieșirea bobinei merge pe + la un condensator de 1000uF/10V iar din + de la condensator merge pe o bobinuta mai mica cu sârma de 2mm și merge la +5V.Masele tensiunilor +12V și +5V vin de la firul gros al trafului.Pini (1) și (4) a înfășurări C merg fiecare pe catod la câte o dioda FR104,anodele diodelor se unesc pe catodul unei diode PR1504 iar din anodul acesteia merge pe bobina de filtraj din ieșirea acesteia merge pe - la un condensator de 470uF/16V și merge la -12V.

Plusul acestei înfășurări este masa infaurariilor de +12V respectiv +5V

Link spre comentariu

Astăzi am discutat la tel. cu domnul miticamy,am înțeles cum sta treaba cu traful asta,înfășurarea B (1),(2) și (3) sunt de 2x7V asa ca trebuia sa le înseriez cu cele de 5V sa am 2x12V pt. sursa mea.Pt. a le înseria am avut nevoie de fazare.

Nu vreau sa intru in detalii ce și cum am făcut pt. ca e mult de scris și sunt obosit,poate mâine voi explica.In momentul de fata traful e fazat corect ba chiar l-am conectat la sursa,in gol la ieșire am 84V tens. de varf. asta ar veni cam 2x42Vcc.

Link spre comentariu

Tot respectul meu pentru oameni ca miticamy care au rabdare sa stea sa educe incepatori in domeniu, daca s'ar face asa ceva si in scoli, am fi un popor mai linistit. Vezi rezultatele de la bac de anul asta...

Link spre comentariu

Domnul miticamy e un om extraordinar cu multa răbdare și e un electronist adevărat.Totdeauna a avut un răspuns când l-am întrebat ceva și am învățat multe lucruri de la dansul.E un om de nota 10000.La mine la scoală nici un profesor nu știe electronica măcar cat știu eu....Pai da ca anul asta s-au pus camere pt. supravegherea elevilor și nu au putut copia,la Tirnaveni au luat 66% dintr-e elevi examenele.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Dupa o pauza de aproape o luna am revenit.Acum voi construii o sursa la 220V simpla și care trebuie sa funcționeze din prima,traful e gata bobinat pt. ca l-am recuperat dintr-un ATX,de acolo am și schema sursei.Este vorba de sursa auxiliara flyback de 10W.Schema:post-29772-139829292015_thumb.gifMâine am sa proiectez cablajul și am sa îl corodez.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări