Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 N-ai sa ma crezi, dar la echilibru, timpul (on si off) depinde de tensiunea de alimentare.Poate la autooscilante. La circuite cu controller PWM, de frecventa fixa, Ton e constant si variaza Toff, sau invers. Nu amandoua in acelasi timp. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Nuuu... Cum sa varieze toff cu ton constant si sa aibe frecventa fixa???Iti promit ca voi deshide subiectul acolo unde va fi mult mai potrivit. Sau poti sa o faci chiar tu. Te rog sa ma scuzi, plec acum. Revin maine. Link spre comentariu
moro Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 @moro S-o luam de la inceput: care afirmatie facuta trebuie demonstrata? (cate una, pe rand)Ma refeream la legea lui faraday cand ai spus ca in loc de Umin se pune Umax, si am intrebat atunci cum ai ajuns la aceea Umax.Eu vreau sa fie ceva clar, si anume despre ce familie de convertoare discutam si anume flyback sau forward, aceea lege a lui faraday postata de The Uniq este pentru convertoarele forwardAsa cum am spus, cea mai mare inductie (incarcare a miezului) se obtine la UmaxAici omiti un lucru, inductia este dependenta si de timpul de conductie (Ton) nu doar de tensiuneIti propun cateva documente peste care sa te uitiPower supply cookbook - second edition (Marty Brown)Switching Power Supply Design (Abraham Pressman, Keith Billings)Switchmode Power Supply Handbook (Keith Billings)Forward Converter With Synchronous Rectification And Secondary Side Control (slup120.pdf Texas Instruments) Link spre comentariu
moro Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Nuuu... Cum sa varieze toff cu ton constant si sa aibe frecventa fixa???Intrebare ! Care este diferenta intre 1/frecventa(T) si Ton sau Toff? Ce legatura are frecventa cu cele doua jumatati din perioada? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Ce legatura are frecventa cu cele doua jumatati din perioada?Niciuna, atata timp cat suma celor doua jumatati de perioada este aceeasi. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Of doamne, lasa-i dracu' pe toti si gandeste singur. Mi-am explicat punctul de vedere anterior.Vorbim de forward, la flyback e invers pentru ca la tensiune minima se cere un curent mai mare pentru a asigura aceeasi putere deci acolo cazul mai defavorabil e Umin. Link spre comentariu
moro Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Haideti sa lamurim treaba asta cu frecventa, perioada este 1/frecventa.Mai jos am atasat un desen ca sa fiu mai usor de inteles, din cate imi amintesc eu, frecventa are legatura cu perioada totala (T) si nu cu semiperioadele.In desen avem 3 perioade T1,T2,T3 fiecare de 10 microsecunde (us)T1 avem dutycycle 20%, asta inseamna ca A (Ton) este de 2 uS iar B(Toff) este 8 usT2 avem dutycycle 50%, C(Ton) = 5us, D(toff) = 5usT3 dutycycle 30 %, E(Ton) = 3us, F(toff) = 7 usStiind ca perioada(T) = Ton+Toff unde suma celor doua semiperioade da intotdeauna perioada totala care este data de formula 1/F vin cu intrebarea in ce masura afecteaza acest factor de umplere frecventa? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Pai am zis eu mai sus, nu afecteaza cu nimic frecventa. Mie mi se pare ca intre noi si domnul smilex e o problema de comunicare. Ori noi nu intelegem ce vrea el sa spuna, ori el nu intelege ce vrem noi sa spunem, ori vorbim despre subiecte diferite in acelasi timp. Link spre comentariu
XAN77 Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 La circuite cu controller PWM, de frecventa fixa, Ton e constant si variaza Toff, sau invers. Nu amandoua in acelasi timp.de aici a plecat o neintelegere, unde e o greseala. Ca sa fie frecventa fix nu are cum Ton sa fie constant si sa varieze Toff sau invers, ori ambele se modifica ori ambele sunt fixe, altfel nu mai e frecventa fixa. Link spre comentariu
moro Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Factorul de umplere nu modifica durata de timp a perioadei, deci nu are cum sa modifice frecventa. Factorul de umplere modifica perioada ca valoare in tensiune HIGH sau LOW prin semiperioada de conductie si semiperioada de pauza, nu si timpul acesteia.Asta inseamna PWM. Conecteaza un frecventmetru la un oscilator dreptunghiular care sa-ti permita variatia factorului de umplerer si o sa vezi ca frecventa este aceasi Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 de aici a plecat o neintelegere, unde e o greseala. Ca sa fie frecventa fix nu are cum Ton sa fie constant si sa varieze Toff sau invers, ori ambele se modifica ori ambele sunt fixe, altfel nu mai e frecventa fixa.Asa e, am gresit eu aici. De fapt ma gandeam la altceva. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 Nu se modifica nici o frecventa, e batuta in cuie de CI.Aici sunt mai multe greseli de interpretare. Ca sa le lamurim, am sa iau un exemplu practic. Presupunem deci o semipunte cu tensiunea pe traf (dupa calculele aferente pentru 200Vca-240Vca) de 100V-160V (retinem variatia, o vom folosi mai tarziu). Presupunem ca tensiunea este fixa la traf (ca varf) de 120V (+/-). Presupunem un secundar cu mediana si doua diode redresoare, cu o singura tensiune de 30V (raport de transformare k=4 pentru un semisecundar), stabilizata la 20V. Acum, daca variatia de curent este de 2A (asa e dimensionata bobina), atunci pentru un consumator de 5A (4ohmi) curentul prin bobina variaza de la 4 la 6A. Daca e de 10A (2ohmi), variaza de la 9 la 11A. Ceea ce probabil nu se intelege este ca ambele variatii au loc in aceleasi intervale de timp. Timpi ton si toff sunt identici pentru ambele cazuri. Trecerea de la 5A la 10A s-a realizat prin marirea temporara a factorului de umplere pentru cateva impulsuri, pana la regasirea echilibrului. Asta a fost raspunsul CI la scaderea imperceptibila a tensiunii de iesire (odata cu cresterea consumului) citita de CI. Trebuie sa cadem de acord (s-ar putea sa fim deja) cu acest mecanism de functionare. Link spre comentariu
IoNuTx Postat Iunie 24, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2011 Pozele....Atenție,osciloscopul are o problema,linia de referința sta într-o parte.[attachment=1]P200611_17.390001.JPG[/attachment][attachment=0]P200611_17.410001.JPG[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 la servici nu am voie sa vizualizez anumite atasamente de pe forumse vede imaginea cu montajulai redresat cu o punte folosita pe reteaua de 50hz?scrie ce punte este in pozaai nevoie de diode rapide la SMPS Link spre comentariu
IoNuTx Postat Iunie 24, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2011 Era in partea de alimentare a unei urse,da o punte care se folosește la rețea la 50Hz. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum