Vizitator Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 ma refeream la romtelecom unde este gratuit de la 18 pana dimineata Link spre comentariu
moro Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Haideti oameni buni, vad clar cum gresiti. Sa-mi tin gura? Asta nu-i o intrebare retorica, daca nu primesc raspuns, am sa-l interpretez ca afirmativ si jur sa ma comport in consecinta. Daca n-ar fi atatea orgolii la mijloc, sunt sigur ca multe lucruri s-ar putea schimba si toti am avea de castigat. Si eu fac electronica, de toate culorile, de zeci de ani. Nu vorbesc din povesti.Domnul smilex eu unul nu v-am cerut sa va tineti gura, v-am cerut sa demonstrati unele din afirmatiile dvs, asta pentru ca este un forum unde toata lumea este libera sa-si spuna/comenteze punctele de vedere.Eu am incercat doar sa lamuresc niste lucruri care pentru unii pot parea ciudate sau grele, lucruri care eu le fac zilnic, ma refer aici la smps, iar acolo unde am constatat niste greseli am cerut niste explicatii logice. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Eu am incercat doar sa lamuresc niste lucruri care pentru unii pot parea ciudate sau grele, lucruri care eu le fac zilnic, ma refer aici la smps, iar acolo unde am constatat niste greseli am cerut niste explicatii logice.Ceea ce uita unii e ca daca esti doar pasionat, fara sa ai cunostinte in domeniu (mai ales la firmele de piese), materialele sunt intotdeauna o problema. Cand in mod normal dai comanda la o firma specializata in materiale magnetice pt miezuri de traf/bobina in specificatiile cerute de sursa ta (de multe ori chiar direct bobinate), in conditii de amator trebuie sa iti adaptezi specificatiile sursei la materialele disponibile. @ smilex: Daca esti aici doar ca sa faci constatari, lasa'ne sa gresim ca pana una'alta gresim bine. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 ^ Dragul meu, te inseli, nu-ti fa un obicei din asta. Intreaba-l pe IoNuTx de ce exista acest topic. @moro S-o luam de la inceput: care afirmatie facuta trebuie demonstrata? (cate una, pe rand) Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Exista pentru ca vrea sa invete ceva. Daca crezi ca noi il invatam gresit, pai zi atunci tu cum e corect. Nu e secret de stat ce facem noi aici, nu vad de ce ar trebui ascuns ceva. Exemplu concret: Daca valoarea bobinei depinde de Toff, pai zi si cum depinde. Link spre comentariu
IoNuTx Postat Iunie 23, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2011 Eu acest topic l-am deschis la recomandarea domnului smilex. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Nu l-ai intrebat...Am s-o fac (am si facut-o in "calculul traf SMPS", s-a sters), dar nu aici, ci in "totul despre... surse".PS: mi-a luat-o inainte..PPS: din "calculul traf SMPS": Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Mie nu'mi apar niste chestii in documentul ala, imi apar casute cu "Obj1xx" in ele. Are ceva cerinte speciale? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Mi s-a mai spus, imi cer scuze, e Word2007. Pun in 2003: Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Acuma da. O sa verific cu atentie calculul pt bobina. Cat despre numarul de spire al primarului, ar fi trebuit sa mentionezi ca acea valoare este valabila pt sursele fara reactie, la cele cu reactie in loc de Up max ai Up min. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 ^Intuiesc de unde vine convingerea ta cu Umin, dar citeste... Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Nu e niciun fel de convingere, e un fapt. Zi'mi ce sa citesc, ca in cartile pe care le'am citit eu scrie cum am spus. Cand Up este mare este necesar un Ton mai mic pentru a pastra aceeasi tensiune de iesire, deci nivelul inductiei maxime suportate de miez se respecta.Edit: La bobina exact aceeasi formula folosesc si eu, dar in functie de delta I ales si de Toff maxim rezultatul se schimba (evident). Te rog sa explici care e Toff, ca nici mie nu imi e clar acest lucru. Poate trebuie sa bobinez mai putine spire de acum incolo. In schimb delta I il alegi in functie de riplul suportat de conzi, 0.2*I nu e o solutie generala (si de obicei am vazut 0.1*I). Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Pentru ca s-au sters atasamentele, doream deschiderea unui astfel de subiect in topicul lui miticamy mai sus amintit. Subiectul cere insa timp, fac ce pot. Asa cum am spus, cea mai mare inductie (incarcare a miezului) se obtine la Umax. Atunci se obtine si cea mai mare putere disipata in miez. Pentru aceasta tensiune trebuie calculate nr. spire. Raportul se poate observa ca se stabileste fata de Umin pentru a asigura o tensiune mai mare decat cea dorita ca stabilizata. Inca o data, n-are legatura cu ce doreste IoNuTx sa construiasca. A lui nu e stabilizata. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Asa cum am spus, cea mai mare inductie (incarcare a miezului) se obtine la Umax. Atunci se obtine si cea mai mare putere disipata in miez.In conditiile in care Ton e fix deci la sursa nestabilizata. Inductia e data de tensiune si TIMPUL pentru care e aplicata acea tensiune. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 N-ai sa ma crezi, dar la echilibru, timpul (on si off) depinde de tensiunea de alimentare.Pentru a obtine acea inductie, ai nevoie de o tensiune, n-are importanta care. Fata de ea, un nr. spire. Daca iei in considerare tensiunea maxima, obtii un nr spire mai mare, deci nu vei depasi inductia la Umax. Daca calculezi fata de Umin o poti depasi, nu uita ca sursa raspunde la perturbatii prin modificarea temporara a factorului de umplere.Evident, toate pentru acea inductie pentru care miezul este capabil sa se autoventileze.Pentru alte valori (racire fortata, radiator), tot esafodajul pica, si poti lucra cu alte inductii, alt nr. spire.Totul pleaca de la premisa ca 1W/cm³ e suficient, dar acea dunga rosie o poti trage mai jos si sa lucrezi cu Umin, sau mai sus si Dumnezeu cu mila... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum