Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema sursa de alimentare flyback

IoNuTx

Postări Recomandate

integratul are soft start dar nu este obligatoriu sa fie folositschema ta are in pinul 4 reteaua 10micro serie cu 1k+2,2k,deci o constanta mica de timp-in nici un caz minute,nu este nevoie de un timp asa lungca sa te joci pune 22k in loc de 2,2k si vezi daca timpul devine sesizabil

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 479
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• IoNuTx

185

• Th3_uN1Qu3

54

• moro

25

• RockDok

19

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator tyc

Poate e de miliecunde,cu un osciloscop poti sa vizualizezi daca are sau nu.Pe pinul 1 trebuie sa-i furnizezi o tensiune de 2,5V culeasa printr-un divizor rezistiv din tensiunea de iesire. Si pune si bobina aia,cum spune Cirip.

Link spre comentariu

Am înțeles,pai de la sursa as prefera o putere în jur de 150-200W.Am pus după diode doi conzi de 2200uF/35V.Daca am sa schimb traful cu unul de ATX o sa am în jur de 2x30Vcc.Puterea amplificatului vreau sa fie de 2x50W/4ohmi sinus.

Link spre comentariu

Daca nu ma inseala memoria 10k cu 1n la TL494 vine pe undeva pe la 90kHz. Pentru condensatorii tai bobina va trebui sa fie cam pe la 180uH in sarcina (materialul -26 marcat galben cu alb are saturatie semnificativa, inductanta scade multisor in sarcina). La 4 amperi (60V x4A = 240W) asta vine cate 60 spire pt fiecare ramura.Vezi ca pt ramura negativa ori legi bobina invers ori bobinezi invers, e alegerea ta. Eu prefer sa le bobinez pe ambele in acelasi sens doar ca incep de la celalalt capat.

Link spre comentariu

Am înțeles,60p. e enorm dacă bobinez cu CuEm 1.1mm,nu îmi va încăpea.Am 2 toruri cu înălțimea de 1.1cm și diametrul interior de 1.4cm.Cu burta alba.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

^Ce bobina vrei sa faci? E vorba de traf? N-are protectie, doar siguranta de la intrare.

@XAN77 UC se alimenteaza nu doar prin 220k, are si o infasurare pentru asta. verifica infasurarea aceea si redresarea de pe ea: dioda si inductanta (rez) daca are, cond filtraj.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Protectia se realizeaza prin "citirea" curentului si actionarea asupra unuia din comparatoare (shutdown, softstart, etc). N-are.Nu poti face traful pe tor ferita cu intrefier. Trebuie unul fara, sau un traf normal. Cel de sursa PC e bun. Daca procuri unul si imi dai dimensiunile, iti spun cate spire.

Link spre comentariu

Nu trafu,bobinele ale de filtraj înseriate cu diodele redresoare.Asta înseamna ca eu dacă fac vreun scurt in sec. la traf se duc mos-feti nu ?Chiar am un traf desfăcut dar sursa nu avea mai mult de 100-150W

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări