Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema sursa de alimentare flyback

IoNuTx

Postări Recomandate

Voi va invartiti ca pisicile in jurul cozii, ar fi mult mai simplu sa cumpere alt integrat daca sunt dubii ca ar fi defect, mai mult de`o bere nu costa, si apoi metoda aceea cu becul mi se pare destul de neortodoxa. Metoda cea mai buna era cu osciloscopul direct pe iesirea integratului in timp ce te jucai cu comparatorul inter pentru a vedea cand iti taie factorul de umplere.Daca pui un led cu rezistenta nu stiu cu ochiu cat de bine apreciezi procentajul factorului de umplere tinand cont ca ai o frecventa intre 30 si 50khz sa zicem (30-50000 palpaieli pe secunda)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 479
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• IoNuTx

185

• Th3_uN1Qu3

54

• moro

25

• RockDok

19

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator smilex

Voi va invartiti ca pisicile in jurul cozii

:ras:

Ai vazut pisica lui IoNuTx? Parca a vazut o haita de caini. Sau a fost supusa unui test la vreo sursa.

Apropo IoNuTx, cu ce rezultate te lauzi la concurs?

Link spre comentariu

Am luat locul 2 la categoria C,din cauza unui grafic cu o sinusoida. icon_axe :bataie.Adevărul e ca eu niciodată nu am folosit un osciloscop,poate am sa fac câteva încercări cu el de la scoală (sper sa nu îl termin).Integrat nu am putut sa cumpăr din cauza concursului s-a terminat la 1,la ora asta nici un magazin de piese nu era deschis,Montajul l-am prevazut cu un soclu deci pot încerca mai multe integrate sa vad care e bun și care nu.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Haide, nu e chiar rau, felicitari. De fiecare data cand iti vad pisica, ma apuca rasul. Imi vine sa cred ca tu ai adus-o in halul asta.

Link spre comentariu

Mulțumesc domnule smilex. :dans:

Acum trebuie sa trag pe dreapta,sunt obosit m-am trezit la 5,mâine voi monta componentele pe cablaj pt. ca nu s-a uscat soluția de sacâz topit in alcool izopropilic care am aplicato pe trasee pt. protecție la oxidare pt. un timp.

Nu sunt chiar asa sadic poza am găsit-o pe net,dar recunosc ca la o pisica i-am dat bere cu seringa. :ras:

http://www.hopa.ro/poze-haioase/Animale ... eriata+rau

Link spre comentariu

Generator sinusoidal?Am un generator făcut de mine care da la ieșire semnal tri.,drept.,sinus. pana la 1-2MHz dar trebuie sa cumpăr un integrat pt. el,e vorba de XR2206.

Link spre comentariu

Ca traf. pot folosi unul cu secțiune mai mare și întrefier mai mare?.Am unul cu secțiunea de 2.4cm pătrați și întrefier cam 1.1-1.2mm,nu de alta dar pe asta nu îl pot bobina cu platbanda de cupru ca se umfla prea tare și nu mai îmi încape primarul și sec. de 16V.Atunci cam la jumate împart toate spirele,in prim. 25sp.,in sec. de 16V 5sp. iar in cel de 12V 4sp. nu?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări