Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema sursa de alimentare flyback

IoNuTx

Postări Recomandate

Vizitator tyc

Th3_uN1Qu3 se refera la realizarea SMPS,nu si la depanare.Ca dupa un anumit nr de realizari,cam sti ce le poate capul.Si daca folosesti numai miezuri cu caracteristici cunoscute.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 479
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• IoNuTx

185

• Th3_uN1Qu3

54

• moro

25

• RockDok

19

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator smilex

@IoNuTx E bine ca-ti faci o scula pe care s-o folosesti ulterior cu toate ca, punctual, cred ca traful prezent este corect fazat.

Nu stiu de ce, par a fi singurul frapat de rezultatele masuratorilor. Nu conteaza daca traful e corect facut sau nu, ceea ce se obtine la masurare e imposibil. Mai jos, pun simplificat parte din schema cu tensiunile obtinute si il rog pe IoNuTx sa confirme sau nu veridicitatea partii. Pot sa pun o intrebare de genul: care este tensiunea de varf din secundarul de mai jos, astfel incat sa se respecte valorile masurate? Rog pe oricine sa dea un raspuns pertinent, recunosc ca eu nu sunt in stare. Mentionez ca condul la 10V este de 10uF iar frecventa de 40kHz.

Link spre comentariu

Nu'ti trebe punte L ca sa determini punctul de saturatie al unui traf.

Si cand lucrezi cu flybackuri cum determini inductanta daca nu stii permeabilitatea miezului?
Poti sa determini inductanta si cu osciloscopul. tyc a inteles ce am spus legat de folosirea osc'ului.
Link spre comentariu
Vizitator smilex

Nu conteaza, spune ce-ti trece prin cap.Revin, am eu o idee nu mai putin ciudata. Daca CI in functionare consuma foarte mult, va descarca intre impulsuri condul de 10uF si vei masura o masura de fapt o medie. Ciudatenia ideii rezida in faptul ca 10uF este o valoare enorma la 40kHz. Este foatre dificil sa incarci si sa descarci 10uF in asemenea hal la 40kHz.

Link spre comentariu

1.Aparatul meu e stricat.2.Condensatorii de filtraj trebuie sa fie egali.3.Am trecut vreun fir pe unde nu trebuia.4.Integratul e stricat și consumul e prea mare.5.Diodele trebuie schimbate cu altele gen BA157.Mai am una dar nu cred ca e posibil.Știu ca toate ideile sun proaste.....

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Indiferent de tip, 3844 ofera 50% factor de umplere (adica durata impulsului e maxim cat pauza) iar 3842, 3843 are 100% factor de umplere. Iti recomand sa cauti un 3843, preferabil UC e undeva in jur de 1 leu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări