Vizitator tyc Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 E ok,integratul traieste;rezistenta de 20(da-le la componente nume!) e cuplata?si daca da ,poti regla tensiunea din semireglabil? Link spre comentariu
IoNuTx Postat Iunie 1, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2011 Fara rezistorul de 20K am tensiunile acelea.O sa fac acum modificare și o sa va zic rezultatul.Am făcut modificarea,acum aparatul nu mai poate măsura tensiunea,zice ca am 800V pe bec,dacă duc cursorul mai încolo de jumătate spre rezistorul de 20K se stinge,dacă îl duc spre rezistorul de 2K2 se aprinde la maxim nu prea pot sa reglez tensiunea.Integratul e caldut.... Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 De atunci nu am mai folosit miezuri noname De ce nu? Atata timp cat ai osciloscop poti sa faci o jucarie de testat trafurile din piese care stau degeaba prin casa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 ionut,uite cateva montaje,toate surse,cu care am pierdut si eu destule zile Link spre comentariu
moro Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 De atunci nu am mai folosit miezuri noname De ce nu? Atata timp cat ai osciloscop poti sa faci o jucarie de testat trafurile din piese care stau degeaba prin casa.Si cand nu ai osciloscop si punte L de masura ce faci? Iti mananci nervii? Sau ma rog si daca ai, pierzi foarte mult timp experimentand diverse miezuri, iar daca se pune in discutie productia serie? Bine ca in cazul unui amator se exclude partea cu "mass production" dar daca nu ai niste tool-uri care sa te ajute in niste lucruri orbesti ce faci? Asa macar ai niste parametrii cu care poti calcula/dimensiona ceva Link spre comentariu
IoNuTx Postat Iunie 2, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2011 Uau da multe ați mai făcut,cam asa fac și eu montajul paianjen,îmi place ca nu ați folosit componente romanești,le urăsc. icon_axeFuncționează vro susa de acolo? Link spre comentariu
RockDok Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Fara rezistorul de 20K am tensiunile acelea.O sa fac acum modificare și o sa va zic rezultatul.Am făcut modificarea,acum aparatul nu mai poate măsura tensiunea,zice ca am 800V pe bec,dacă duc cursorul mai încolo de jumătate spre rezistorul de 20K se stinge,dacă îl duc spre rezistorul de 2K2 se aprinde la maxim nu prea pot sa reglez tensiunea.Integratul e caldut....Pai nici nu ai cum sa reglezi tensiunea daca nu este inclus reglajul intr-o retea de reactie negativa, parametrul urmarit putind fi orice tensiune obtinuta din traf. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Ionut trebuie sa intelegi un lucru-electronica nu se practica numai din pasiune,pentru mii de oameni este modalitatea de a-si asigura traiul zilniceu nu am voie sa nu duc pina la capat acele montajele pt ca ele ma ajuta in depanaresi acum am o sursa de centrala termica la care s-a defectat traful-prietenul care a apelat la mine nu vrea sa-l rebobineze si a trebuit sa caut prin zecile de trafuri unul pe care sa-l adaptezla asa ceva este bun gen cu frecv si durata variabila plus osciloscopultu neavand osc incerc sa testezi o metoda pt fazarea trafostiu ca te stresez si cu teoria,dar fara osc trebuie sa muncesti mai mult pt ca sursele sant mai dificile decat alte montajeca sa ne fie mai usor incearca sa realizezi totusi montajul cu 339 si 3843 sau poate ai un lm555 Link spre comentariu
IoNuTx Postat Iunie 2, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2011 Înțeleg,și eu am scos câțiva bani frumoși pe amplifuri și alte montaje făcuta,dar sursa o fac pt. mine din pasiunea,întotdeauna mi-au plăcut sursele in comutație și le apreciez foarte mult.Dimpotriva,nu ma stresați,îmi place teoria mai ales atunci când se îmbina cu practica.Ieri am găsit rătăcit un LM393P,am și 555 și LM339.Poate mâine am sa trec pe la depozitul de TV-uri și monitoare,dacă ma ajuta Domnul poate dau de 3843,3842,3844 etc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 daca vrei sa continui cu sursele este bine sa recuperezi trafo din toate sursele intalnitee bine daca totusi ai marca cel putin pinii de +300v si cei de masa iesireeu nu am facut asta la unele trafuri la care acum trebuie sa identific si care a fost primarul,respectiv secundarul Link spre comentariu
IoNuTx Postat Iunie 2, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2011 Trec pe la depanatori din T-veni sa vad dacă îmi dau ceva trafuri care nu le trebe... Link spre comentariu
moro Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 @moro:daca nu este off.. sau secret,poti sa povestesti cate ceva despre sursa de 600w(sau la teorie surse) pt ca eu nu am mai vazut o realizare individuala de peste 200w de pe vremea tov-uluiExista si pe acest forum useri care au construit surse de cateva sute de watti bune, si acel proiect cu -/+ 50V pt amplifuri care l-a facut atata lume.Sursa aceea de care ziceam avea controler isl6752 cu redresare sincronaDimpotriva,nu ma stresați,îmi place teoria mai ales atunci când se îmbina cu pracaCa sa le poti imbina, ma refer aici la convertoare tre sa intelegi prima data teoria si fenomenele acestora iti spun lucrul asta din experienta, nu am eu zeci de ani ca altii in electronica dar au inceput sa-mi placa sursele de genul asta cand am vazut de ce sunt capabile si evident ca am fost curios mai intai de partea hardware. Si dupa cateva esecuri am inteles ca trebuie sa caut teoria si principiile lor de functionare, si astazi cand mai ies cu cate un amic care-i anu III sau IV pe la poli si-mi spune ca asa ceva au ei in seminarii ma oftic Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Si cand nu ai osciloscop si punte L de masura ce faci? Iti mananci nervii? Sau ma rog si daca ai, pierzi foarte mult timp experimentand diverse miezuri, iar daca se pune in discutie productia serie? Bine ca in cazul unui amator se exclude partea cu "mass production" dar daca nu ai niste tool-uri care sa te ajute in niste lucruri orbesti ce faci? Asa macar ai niste parametrii cu care poti calcula/dimensiona cevaNu'ti trebe punte L ca sa determini punctul de saturatie al unui traf. Si cand nu ai osciloscop... iti cumperi. Asta daca esti cat de cat serios. Tii minte ca eu m'am chinuit fara, si dupa ce mi'am luat osc si am invatat sa'l folosesc, cu totul alta a fost situatia.Culmea e ca pe masura ce am invatat cum lucreaza sursele, am ajuns sa folosesc osciloscopul din ce in ce mai rar. Insa mi'a fost de mare ajutor la inceput. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Toate monitoarele CRT au sursa de alimentare in comutatie(SMPS).Cauta un monitor,criterile ar fi: partea se sursa principala complecta(eventual un CRT functional),sursa cu CI driver si tranzistor. Unul cu tubul slabit,imagine naspa,diagonala mica e de preferat. Cand recuperezi sursa,ai sa gasesti de toate in el:filtrul de rejectie il preiei asa cum este, punte,termistor,traf.Traful il desfaci prin fierbere,iar sarma recuperata o arunci.Inainte de desfacere ,notezi 300V;dupa, notezi ordinea bobinelor si numeri spirele.Faci ,din prima,un cablaj reproducere 1:1 a cablajului sursei.Conzi electrolitici raman pe calajul original,trebuie condici noi!Montezi tot inafara de transformator si inainte de punerea in functiune revii cu o descriere ampla.Acest proiect va fi SMPS II.Si osciloscop,osciloscop,osciloscop.IoNuTx are pe la scoli asa ceva... . Link spre comentariu
moro Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Nu'ti trebe punte L ca sa determini punctul de saturatie al unui traf.Si cand lucrezi cu flybackuri cum determini inductanta daca nu stii permeabilitatea miezului? Sau inductanta mutuala la sursele rezonante care folosesc pt un buffer de energieCulmea e ca pe masura ce am invatat cum lucreaza sursele, am ajuns sa folosesc osciloscopul din ce in ce mai rar. Insa mi'a fost de mare ajutor la inceput.Cu osciloscopul poti vedea multe la un convertor,eu sincer fara el nici nu prea ma incumet in a depana asemenea montaje Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum