IoNuTx Postat Mai 31, 2011 Autor Partajează Postat Mai 31, 2011 Doua multimetre digitale. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 OK, pe rezistorul de 1 ohm pune o dioda 1N4148 sau similar (anod la S de la MOS), care sa incarce un cond de 1uF aflat in paralel cu rez. 1k, si masoara tensiunea la care se incarca condul. Se poate afla astfel valoarea de varf a curentului prin tranzistor. Link spre comentariu
IoNuTx Postat Mai 31, 2011 Autor Partajează Postat Mai 31, 2011 Am redresat schema:[attachment=0]SG1842 2.png[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Nu, stai asa sa modific...Poti pastra chestia separat (cu crocodili), iti poate folosi la aflarea curentului prin tranzistor atunci cand are o rez. in serie. Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 daca nu a iesit fum "din prima" zic sa renunti la toata protectia din sursa si sa scurtcircuitezi rezistenta de 1 ohmn, eventual pui una de 0.22 asa cum ti-am spus mai demult! daca face POC!!! promit sa-ti trimit piese pina te plictisesti. Diodele din snubbere sint puse bine? Link spre comentariu
IoNuTx Postat Mai 31, 2011 Autor Partajează Postat Mai 31, 2011 In 10 min fac modificare și va spun și rezultatul,la ce tens. trebuie sa fie cond.,la 50V e suficient?Da diodele sunt puse bine. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 E sufi. @RockDok: in ce priveste problema cealalta, continuam pe topicul original. Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 In drena mos-ului exista vreo doua snubbere la unul dintre ele dioda este cu jonctiunea N la masa, asa trebuie sa fie? Link spre comentariu
IoNuTx Postat Mai 31, 2011 Autor Partajează Postat Mai 31, 2011 Am făcut modificarea,pe cel mai mic digit al multimetrului afișează 0.06V. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Da, diodele sunt bine pe schema.Credeam ca e mult mai grav, dar se pare ca nu exista curent semnificativ prin MOS. Mai schimba odata si condul de 1uF. Mai lasa si pentru maine, ce, vrei sa te enervezi doar azi? Link spre comentariu
IoNuTx Postat Mai 31, 2011 Autor Partajează Postat Mai 31, 2011 La care cond. va referiți?,ca sunt 2 in schema.P.S:Am înțeles,sursele astea sunt mașinari de nervi... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 La cel de pe rez 20k. Problema imposibila pare acum diferenta de tensiune intre secundare si de pe acelasi secundar. Link spre comentariu
moro Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 Ionut tu stii ce permeabilitate magnetica are miezul pe care l-ai folosit in transformator? Adica la un numar dat de spire ce inductanta a bobinei tre sa aibe? Ar fi util daca ai stii ce model de miez este, ne-ar ajuta mai mult sa putem calcula nr de spire in primar in functie de inductanta pe care ne-o trebuie la parametrii ceruti de tine.Iti spun asta pentru ca in flyback-uri e vorba de un inductor (trafu) cu mai multe infasurari (secundarele) si el are nevoie de o anumita inductanta pentru a stoca energia necesara. Lasa componentele pasive deocamdata de`o parte Link spre comentariu
IoNuTx Postat Iunie 1, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2011 Nu știu dacă e seria dar pe o miez sunt înscrise câteva cifre:70213104 iar in dreptul lor 6212MIar pe carcasa de platic scrie asa:Japan SB39AJ1Am schimbat condensatorii amândoi și cel de 1uF și cel de 10uF.Acum traful nu mai pocnește ţâuie la înalta frecventa dar tot același lucru îl am după diode (care au fot schimbate),10.7V pe alimentarea la integrat iar pe rez. de 20K 16.8V.Eu cred ca nu e ceva in regula cu integratul asta.... Link spre comentariu
moro Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 Tiuitul acela poate sa insemne o limitare in comanda tranzistorului chopper, incearca sa masori cu aparatul pe pinul "CUR SEN" verifica acolo sa nu ai mai mult de 0.9-0.8 volti, chiar si asa e mult, acolo daca peste 1 volt iti taie din semnalul de comanda, aia este un fel de protectie la suprasarcina Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum