IoNuTx Postat Mai 31, 2011 Autor Partajează Postat Mai 31, 2011 La fel pe rez. de 20K 16.8V şi pe alimentarea integratului 10.5V şi traful ţâuie încetişor. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Cred ca iti dai seama ca e imposibil cu toate componentele bune.Schimba condul de 10 sau/si dioda aferenta. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Da,bobina aceea...care de fapt sant doua,pe aceelasi miez.Daca nu o ai,se aude sursa(prin electrocasnice:TV,video.Uneori,nu poate demara motorul de la frigorifer(aer conditionat,frigider),dar asta cand e pe la 'apusul vietii' motorul. Testele sursei ies la fel cu filtru sau fara.Sarma pt trafuri e necesar sa fie necompromisa,de ex:-sarma recuperata dintr-un traf vechi - compromisa ,emailul se intareste in timp si crapa cand e indoit (bobinat) dupa noua carcasa;-pt desfacere se fierbe traful=> sarma de cupru(fara izolatie);- recuperare de pe traf lacuit - sarma cu emailul ciupit.Aceste defecte de izolatie se pot remedia prin reizolarea sarmei cu un tub varnis sau lacuire sau...folosirea unei sarme noi.E bun traful de ATX,numai trebuie avut in vedere tranfserul maxim de putere sa fie max. de cat are ATX(W)-30%(W).Th3_uN1Qu3 are dreptate cu autoscilantele,si nu numai...Un osciloscop e f bun(taie,spanzura p'acolo si fa rost de unul),la realizarea definitiva mai ai nevoie de el pt optimizare.Daca nu e 'ceva putred in Danemarca'(o piesa ,ceva),ai autooscilatii.La frecventele din SMPS ,terminalele sant antene de emisie. Link spre comentariu
IoNuTx Postat Mai 31, 2011 Autor Partajează Postat Mai 31, 2011 Am schimbat dioda și cond.,acum e ma rău am pe rezistorul de 20K 6.2V iar pe alimentare la integrat 13.3V și acum mai și pocnește foarte încet trafu (ca televizoarele alea la care nu le funcționarea sursa de alimentare și trafu de înalte nu e alimentat).Sursa asta mi-a mâncat zilele îmi vine sa o sparg cu ciocanul. icon_axe Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 As fi foarte curios de o poza cu montajul, nu-mi inchipui cum poate arata "in aer" asa ceva. Link spre comentariu
IoNuTx Postat Mai 31, 2011 Autor Partajează Postat Mai 31, 2011 Poza am spus ca nu pot face,cum sa arate foarte sexy.Sa lăsam gluma sunt niște piese lipite într-e ele in aer,foarte simplu,dacă as fi avut aparat n-spe mii de poze as fi făcut și cu montajul și cu traful și cu becul și cu firul de alimentare...O întrebare:Daca as alimenta integratul dintr-o sursa stabilizata separata de 16Vcc? Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Chiar nimeni pe acolo nu are macar un telefon cu camera? si nu consider asta drept gluma chiar sint pe aici vreo citiva carora chiar le pasa de ce faci. Inainte de a lipi fiecare piesa la locul ei ai verificat daca are valoarea din schema? Link spre comentariu
IoNuTx Postat Mai 31, 2011 Autor Partajează Postat Mai 31, 2011 Eu am o cunostință care are aparat foto cu rezoluție de 10 mega-pixeli dar e profesor de fizica și e in vârsta nu pot sa ii cer sa mi-l aducă pe tava acasă,eu sunt bolnav acum pana joi nu pot ieși din casa.Da știu ca le pasa și le mulțumesc mult pt sfaturile și ajutorul care mi-l acorda,TOT RESPECTU pentru ei.Toate piesele puse in sursa sunt măsurate. Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 'nteles si sanatate! dar si un telefon cu camera este suficient. De ce insist? fiindca traseele de masa sint vitale. Astea se vad cel mai bine in poza. Link spre comentariu
IoNuTx Postat Mai 31, 2011 Autor Partajează Postat Mai 31, 2011 Sincer sa fiu nici telefon cu camera foto nu am,am un amărât de DigiMobil.Provin dintr-o familie mai modesta,vezi câte un purdan pe strada care nu a mâncat de 2 zile și are telefon cu touch-screen. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Multe lucruri necurate se petrec in sursa ta. Este imposibil ca un secundar sa-ti livreze, in acelasi sens de redresare, doua tensiuni diferite. Cea buna este mai mare. Tensiunea mai mica se poate datora condensatorului de filtraj care si-a pierdut capacitatea. Verifica atent legaturile. Condurile au minusul comun pe o borna de secundar (masa) iar din cealalta borna vin doua diode cu anodul comun redresand aceeasi tensiune. Fie conduri, fie diode, ceva nu e corect sau bun. Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 webcam? minusul de la cond-ul de filtrare a redresarii de la retea trebuie sa ajunga in rezistenta de 1 ohm si de acolo sa plece catre driver, asa este? Link spre comentariu
IoNuTx Postat Mai 31, 2011 Autor Partajează Postat Mai 31, 2011 Diodele le-am schimbat amândouă,condensatorul de 10uF l-am pus pe capacimetru și are 8.56uF/50V iar cel de un micro e cu picătura de tantal cu pierderi mici,are 1.05uF/35V.Totuși,de ce se aud pocniturile alea in traf? Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Descarcari de inalta tensiune, izolare defectuoasa. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 As avea o idee de unde pocniturile, spune ce scule de masura ai la dispozitie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum