Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PROBLEMA LAPTOP ACER 1670

Vizitator CHRISTDR

Postări Recomandate

Vizitator CHRISTDR

Am luat de la cineva un acer 1670 fara procesor , am reusit sa fac rost de un pentium 4 la 3GHZ conform specificatiilor si nu booteaza . initial am incercat cu un celeron la 2.4 ( in pdf`ul cu specificatii scrie ca accepta celeroane peste 3GHZ , ma rog probabil o limitare in bios ) si totusi parea sa il recunoasca si pe ala deoarece beepuie speakerul , fara placuta de rami instalata . Fara rami beepuie in felul urmator : 1 - 3 - 3 - 1 , ceea ce inseamna o problema cu ramii , mai exact Autosize DRAM (bios pheonix). Cu ramii instalati nu beepuie deloc . iar in ambele cazuri , se invart ventilatoarele o data ( pentru circa 5 secunde ) dupa care laptopul se stinge , probabil exact in momentul in care ar trebui sa booteze . Daca il tin numai pe baterie , dupa ce se stinge singur se aprinde iar , in mod repetat , la nesfarsit , chiar daca am rami bagati sau nu . Pe incarcator nu face treaba asta , se aprinde o data , nu booteaza , se stinge si asta e . Nu am gasit pe nicaieri prin prieteni o alta placuta de sodimm ddr1 si inca nu am reusit sa ii fac proba cu alta decat cea pe care o am . Laptopul are doua sloturi de ddr1 , face la fel pe ambele . Fara procesor sta aprins , deci banuiesc ca o mare parte din alimentare este in regula . Nu are nici un defect vizibil ( chip pleznit , condensatori umflati , etc. ) iar din ce am masurat eu , pot spune ca absolut totul se alimenteaza cu valori normale . Din pacate nu pot sa aflu daca cumva a suferit vreun flash(bios) prost facut de cel care a avut laptopul inaintea mea , insa banuiesc ca in acest caz nu ar mai fi beepuit deloc.Placuta de ram pe care o am se alimenteaza , insa n`am avut cum sa o probez , pentru ca sunt extrem de rare laptopurile pe ddr1 pe aici . precizez ca bateria se incarca , dvdromu pleaca , hardul pleaca si el . am incercat pe bancul de proba cu minim de componente , insa nu vrea sa booteze . E posibil sa fie defect sau incompatibil modulul de ram ? nu stiu exact daca e cel original . Nu ar trebui sa dea vreun cod ( beep ) si cu el instalat chiar daca ar fi defect ? intreb asta pentru ca sunt zeci de posibilitati , sper sa gasesc pe cineva cu acelasi model de laptop sau macar din aceeasi serie sa ma ajute . Alte idei ?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Traxxx

1

• 3 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări